Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΚΟΤ ΑΕ

• 0 Like

22/12/17

Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΚΟΤ ΑΕ

Μετά την εκ περιτροπής εργασία που οδήγησε στη φτώχεια τους εργαζόμενους της εταιρείας ΣΚΟΤ ΑΕ, η διοίκηση της εταιρείας οδηγεί τώρα τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, αφού εργοδότης γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε πτώχευση.

Η όλη διαδικασία αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, ότι η εκ περιτροπής εργασία μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σώσει μία επιχείρηση.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΣΚΟΤ ΑΕ και μαζί με την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος και το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να ενισχυθούν οικονομικά από τον ΟΑΕΔ και να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας. Δικαίωμα που μπορεί να χάσουν αφού απαιτούνται 120 ένσημα που λόγω του καθεστώτος της εκ περιτροπής εργασίας, δεν τα έχουν συμπληρώσει.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες χαμένες θέσεις εργασίας και φυσικά δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να χάνουν τα πενιχρά  επιδόματα γιατί υπάρχουν απαράδεκτοι νόμοι όπως η εκ περιτροπής εργασία που δίνουν πάτημα σε επιχειρηματίες για καταστροφικούς σχεδιασμούς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΚοινοποιήστεShare on Facebook