Loading...
ΓΣΕΕ
Γ.Σ.Ε.Ε

Η Κορυφαία Οργάνωση των Εργαζομένων με την αγωνιστική δράση της ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και του δογματικού νεοφιλελευθερισμού

Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα

που συγκροτούνται από σωματεία και τοπικά παραρτήματα πανελλαδικών σωματείων που έχουν την έδρα τους εντός των ορίων του κάθε νομού

Κλαδικές Ομοσπονδίες

που συγκροτούνται από σωματεία των ίδιων ή συναφών κλάδων οικονομικής δραστηριότητας

108

Χρόνια ιστορίας

80

Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα

69+3

Kλαδικές Ομοσπονδίες

Ενημερωθείτε Ενημερωθείτε

Αναζήτηση για ....

Πατησίων 69 & Αινιάνος 2, 10434 Αθήνα

Οι αριθμητικές αλχημείες δεν αρκούν για να αποκρύψουν τη τραγική οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων τη δραματική μείωση της βιωσιμότητας και της προοπτικής τους καθώς και τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες.

Ακόμη και η επιστολή του Υπ. Οικονομικών για καταβολή ομολόγων ύψους 4,5 δις Ευρώ (που θα λήγουν από το 2012 και μετά) έναντι οφειλής 9 δις € καταγράφεται ως εισπραχθέν ποσό και ως περιουσία!

Θα ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικό αν δημοσιεύονταν οι ετήσιες αναλυτικές καταστάσεις ανά ταμείο, οι οποίες έχουν να δημοσιευθούν από τις 31/12/2006!
Η επιτυχία της «ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» το «νοικοκύρεμα» των ταμείων και η «χρηστή» διαχείριση, έχει εκτός των άλλων ως αποτέλεσμα:
ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΝΑ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ!

Σ’αυτή τη δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση έχει φέρει η Κυβέρνηση την κοινωνική ασφάλιση ενώ συνεχίζει να μην καταβάλλει τους θεσμοθετημένους πόρους και τις οφειλές του κράτους που ξεπερνούν τα 13 δις € (9 δις € από θεσμοθετημένους πόρους και 4 δις € από οφειλές του κλάδου Υγείας) ενώ η λεηλασία απ’τα δομημένα κρατικά ομόλογα δεν καταγράφεται πουθενά στον πίνακα των οικονομικών στοιχείων των ταμείων.

Η μαγική εικόνα συμπληρώνεται γιατί ενώ θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 149 του Ν3655/08 η δημιουργία του κοινωνικού αποθεματικού χρηματοδότησης των παροχών μετά το 2019, μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί ούτε ένα ευρώ. Ταυτόχρονα η εισφοροδιαφυγή και η εισφοροκλοπή θεριεύει (ξεπέρασε τα 9 δις €) ενώ η τελευταία ρύθμιση οφειλών των εργοδοτών ύψους 3,8 δις €, επέφερε το χαμηλότερο ιστορικά όφελος, μόλις 170 εκατ. € (4,5% των οφειλών) δημιουργώντας έτσι αθροιστικά ένα θανατηφόρο βρόγχο για την οικονομική βιωσιμότητα και την κοινωνική αποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Με αυτά τα δεδομένα και αναμφισβήτητα στοιχεία, είναι πρόκληση και εμπαιγμός να επαίρεται η κυβέρνηση, τη στιγμή που από τον επόμενο μήνα τα ασφαλιστικά ταμεία θα αδυνατούν να καταβάλλουν συντάξεις και παροχές και για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις τους μέχρι τέλους του έτους απαιτούνται περίπου 4 δις €.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που βιώνουν τη δραματική υποβάθμιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν αριθμητικές αλχημείες και τη χρεοκοπία των ασφαλιστικών τους ταμείων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διαχείριση Ιδιωτικότητας

Πιστεύουμε ότι τα δεδομένα σας είναι ιδιοκτησία σας και υποστηρίζουμε το δικαίωμά σας στην ιδιωτικότητα και τη διαφάνεια. Επιλέξτε Επίπεδο πρόσβασης στα δεδομένα για να επιλέξετε τον τρόπο που θα χρησιμοποιούμε και θα κοινοποιούμε τα δεδομένα σας. Προσωπικά Δεδομένα