Loading...
ΓΣΕΕ
Γ.Σ.Ε.Ε

Η Κορυφαία Οργάνωση των Εργαζομένων με την αγωνιστική δράση της ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και του δογματικού νεοφιλελευθερισμού

Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα

που συγκροτούνται από σωματεία και τοπικά παραρτήματα πανελλαδικών σωματείων που έχουν την έδρα τους εντός των ορίων του κάθε νομού

Κλαδικές Ομοσπονδίες

που συγκροτούνται από σωματεία των ίδιων ή συναφών κλάδων οικονομικής δραστηριότητας

108

Χρόνια ιστορίας

80

Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα

69+3

Kλαδικές Ομοσπονδίες

Ενημερωθείτε Ενημερωθείτε

Αναζήτηση για ....

Πατησίων 69 & Αινιάνος 2, 10434 Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καθορίστηκε το πλαίσιο απεργιακών αιτημάτων και δράσεων της Συνομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα και αποφασίστηκε:
1. Η πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας στις 6 Νοεμβρίου 2013 και συλλαλητήριο στις 11π.μ στο πεδίον του ¶ρεως.
Τα βασικά σημεία αιχμής της νέας απεργιακής κινητοποίησης είναι:

  • Η εφιαλτική ανεργία και η πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με την εξάπλωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της μαύρης εργασίας και της αποδόμησης του εργατικού δικαίου.
  • Επαναφορά εξολοκλήρου του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • Ο νέος υπό κατάρτιση προϋπολογισμός, ο οποίος τοποθετεί στην κλίνη του Προκρούστη, τα εναπομείναντα δικαιώματα εργαζομένων, συνταξιούχων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.
  • Οι διαρκείς παρεμβάσεις στα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα μέσα από την κατάργηση και παράκαμψη δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών.

2. Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής μετά την 24ωρη απεργία, προκειμένου να γίνει αποτίμηση της κινητοποίησης.
3. Σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, αμέσως μετά, προκειμένου να καθοριστεί η πορεία και το πλαίσιο των επόμενων δράσεων και κινητοποιήσεων.
Στη συνεδρίαση της ολομέλειας έγινε αποτίμηση των προτάσεων και των εισηγήσεων των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών για τον τρόπο και τη δράση της Συνομοσπονδίας, στο πλαίσιο μιας κοινής στρατηγικής επιδιώξεων και αγώνα. Μέσα από τον άψογο συντονισμό της ΓΣΕΕ με τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις μέλη της, θα επιτευχθεί η μαζική και μαχητική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο.
Όσο η κυβέρνηση συνεχίζει τις ίδιες αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές, για τη Συνομοσπονδία αποτελεί μονόδρομο η συνέχιση του αγώνα, τόσο σε απεργιακό επίπεδο όσο και σε δικαστικό, όπου έχει ήδη καθυστερήσει κατά πολύ η απόφαση του ΣτΕ στο οποίο έχει προσφύγει η ΓΣΕΕ ζητώντας την ακύρωση της 6ης ΠΥΣ 2012, ενώ ετοιμάζεται και προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διαχείριση Ιδιωτικότητας

Πιστεύουμε ότι τα δεδομένα σας είναι ιδιοκτησία σας και υποστηρίζουμε το δικαίωμά σας στην ιδιωτικότητα και τη διαφάνεια. Επιλέξτε Επίπεδο πρόσβασης στα δεδομένα για να επιλέξετε τον τρόπο που θα χρησιμοποιούμε και θα κοινοποιούμε τα δεδομένα σας. Προσωπικά Δεδομένα