Δήλωση – του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου

Όπως δημοσίως δήλωσα χθες σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: «Αν μου ζητηθεί ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ, όπως έχω πάει και σε άλλες συναντήσεις στο παρελθόν βεβαίως θα πάω, προκειμένου να υπερασπιστώ τα δικαιώματα των εργαζομένων»

Ως εκ τούτου εφόσον ζητήθηκε συνάντηση που αφορούσε τους Προέδρους ( όπως έγινε με τους Προέδρους και των Εργοδοτικών Οργανώσεων ) πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία μυστικότητα αφ’ ενός γιατί δεν υπάρχει τίποτα προς απόκρυψη και αφετέρου γιατί δημοσίως ενημερώνω τους εργαζομένους και τους Έλληνες πολίτες για το τι είπα. Οι εκπρόσωποι της «Τρόικας» δεν αποκάλυψαν τις θέσεις τους, ζήτησαν μόνο να ακούσουν την άποψη του Προέδρου της ΓΣΕΕ, χωρίς διάλογο.
Καμία μυστικότητα λοιπόν και βεβαίως καμία συσχέτιση με την ακύρωση της συνάντησης με τον Υπουργό Εργασίας η οποία αφορούσε την ΓΣΕΕ και δεν πραγματοποιήθηκε καθώς δε συμφώνησε η πλειοψηφία.

Επί της ουσίας της συνάντησης:

– Υπογράμμισα την τεράστια ευθύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας μας. Γνώριζε εδώ και 2-3 χρόνια τα πάντα. Γνώριζε την παραποίηση των στοιχείων και δεν έκανε τίποτα!

– Δήλωσα την πλήρη αντίθεση μου στα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα που φορτώνουν το βάρος της δημοσιονομικής εξυγίανσης στους ανθρώπους του μόχθου. ( μισθωτούς – ανέργους – συνταξιούχους )

– Δήλωσα επίσης, την κατηγορηματική αντίθεση μου σε προτάσεις και μέτρα που θα πλήξουν τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, δηλαδή τους πλέον ανασφαλείς και κακοπληρωμένους εργαζόμενους. ( Περικοπή μισθών, κατάργηση ΣΣΕ, απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση του ΟΜΕΔ κ.α. )

– Ανέπτυξα αδιάσειστα και επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το κόστος εργασίας ( το οποίο μονίμως βρίσκεται στο στόχαστρο των νεοφιλελεύθερων κύκλων και πολιτικών ) δεν επηρεάζει την επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας. Κάθε ενέργεια περικοπών των μισθών ( 13ου και 14ου ) πέραν του ότι δε βοηθά στην ανταγωνιστικότητα, οδηγεί σε δραματική υστέρηση των δημοσίων εσόδων ( και άρα μη δημοσιονομική εξυγίανση ) καθώς και σε πλήρη αποδόμηση της κοινωνικής ασφάλισης καθώς και της στερεί έσοδα 4 δις Ευρώ.

– Κατέστησα σαφές ότι επώδυνα μέτρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι «σαν να σπέρνουν ανέμους» και κατέληξα με το Ελληνικό ρητό «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες» για να γίνουν αντιληπτές οι κοινωνικές αντιδράσεις που θα ξεσπάσουν.

Με την ευκαιρία ( με δεδομένη την εκφρασμένη θέση των εργοδοτικών οργανώσεων να μην υπάρξουν περικοπές ) τους καλώ εδώ και τώρα να συμφωνήσουμε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ώστε να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Ιδιωτικός Τομέας και οι εργαζόμενοι δεν προσφέρονται για νεοφιλελεύθερους πειραματισμούς.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα