Δήλωση – του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου

Σας κοινοποιούμε τις δηλώσεις του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου μετά την συνάντηση των Προέδρων των Κοινωνικών Οργανώσεων, με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στείλατε επιστολή στον κ. Παπανδρέου για συνάντηση;

Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, ζήτησα να γίνει και αυτοτελής συνάντηση με τη ΓΣΕΕ και όχι μόνο με τους Προέδρους των κοινωνικών οργανώσεων. Δεν ξέρω βέβαια με τη ραγδαία εξέλιξη των καταστάσεων αν τελικά θα έχει νόημα. Σκεφτείτε ότι το πιθανότερο είναι αυτά που ακούστηκαν θα ανακοινωθούν ενδεχομένως την Κυριακή στην πλήρη τους έκταση.
Αντιλαμβάνεστε και το αντιλαμβάνονται όλοι οι Έλληνες ότι η χώρα βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολεμικής της τουλάχιστον ιστορίας. Είναι ένα σημείο καμπής. Οι δανειστές όχι απλά πιέζουν, εκβιάζουν και ούτε καν επιδέχονται διαπραγματεύσεις. Πήραμε γεύση ενός πάρα πολύ σκληρού και άδικου πακέτου μέτρων κυρίως για την κοινωνία, μέτρων αντιαναπτυξιακών, νέων μέτρων που θα οδηγήσουν στην ύφεση.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο 13ος και ο 14ος στον ιδιωτικό τομέα κινδυνεύει;

Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω ότι με τις παρεμβάσεις μας και την αντίδραση που είχαμε, την εμμονή που δείξαμε, τεκμηριωμένη και με τα συντριπτικά στοιχεία που παρουσιάσαμε, πρέπει να έχουν υποχωρήσει απ’ αυτή την απαίτησή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η δική σας στάση τελικά ποια θα είναι απέναντι στην κυβέρνηση; Κατανόηση; Αντίδραση; Κινητοποιήσεις;

 Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: Κατανοείς τη δύσκολη θέση της χώρας. Δεν κατανοείς τις πολιτικές και γι’ αυτό αντιδρούμε, γιατί οι πολιτικές είναι μονομερείς και άδικες. Θα ακούσατε ότι άλλοι φορείς έχουν μια διαφορετική προσέγγιση. Τη χώρα μας την αγαπάμε όλοι. Αλλά αγαπάμε και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων και των φτωχών ανθρώπων αυτής της χώρας, τους μη έχοντες και μη κατέχοντες και θα προσπαθήσουμε με τους αγώνες μας να περιορίσουμε την έκταση αυτής της επίθεσης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Φοβάστε κοινωνικές εκρήξεις κ. Πρόεδρε ανεξέλεγκτες;

Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: Κοινωνικές αντιδράσεις ήδη υπάρχουν και αντιλαμβάνεστε ότι με τέτοια μέτρα τα συνδικάτα θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους. Όπως είπα και στους κυρίους της Τρόικας, είναι σαν να σπέρνεις ανέμους. Και στην Ελλάδα λέμε ότι όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα