• ΟΜΕ :ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Κάλεσμα για κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομίας

  ΟΜΕ :ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Κάλεσμα για κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομίας

  • No Comment
  • 406 Views
  • 0 Like

  Αθήνα, 01/03/2017

        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                   

                 

                          Κάλεσμα για κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο  Οικονομίας

   

  Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Σωματείων ΙΓΜΕ , ΕΛΚΕΘΕ, ΦΛΕΜΙΓΚ  καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΕΥΝΑ, να πάρουν μέρος στη μαζική ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ κινητοποίηση στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης τη Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 και ώρα 9:30 π.μ. προκειμένου να συμπαρασταθούμε και να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματά τους που αφορούν ΑΜΕΣΕΣ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και στήριξη των ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ.

  Αντιπροσωπεία της Ο.Μ.Ε. θα παραβρεθεί στην αυριανή κινητοποίηση διαμαρτυρίας.

    

                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Μ.Ε.

                 

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΠΕΤΟΒΕΡΓΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ Κ.Λ.Π.) ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 5 ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΠΕΤΟΒΕΡΓΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ Κ.Λ.Π.) ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 5 ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

  • No Comment
  • 526 Views
  • 0 Like

  28/2/2017

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΠΕΤΟΒΕΡΓΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ Κ.Λ.Π.) ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 5 ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

  Ναι, είναι αλήθεια και δεν είναι η πρώτη φορά !!! Στην πατρίδα μας, με 5 χαλυβουργικές βιομηχανίες που βουλιάζουν λόγω της κρίσης και της πτώσης των κατασκευών κατά 85%, με εκατοντάδες απολύσεις εργατών χαλυβουργών, κατασκευαστικές εταιρείες που επιδοτούνται, εισάγουν για δημόσια έργα μπετόβεργα από την Τουρκία. Την Παρασκευή 24/2/2017, τρία πλοία από την Τουρκία ξεφόρτωσαν μπετόβεργα στο λιμάνι της Χαλκίδας για λογαριασμό μεγαλέμπορου που θα την προωθήσει σε εργολαβικές εταιρείες κατασκευής Δημοσίων ΄Εργων (αυτοκινητόδρομους κ.λ.π.). Εκφράζουμε φόβους ότι το προϊόν αυτό δεν είναι πιστοποιημένο από τον αρμόδιο φορέα ελέγχου ΕΒΕΤΑΜ. Οι φόροι των εξαθλιωμένων Ελλήνων που χρηματοδοτούν τα Δημόσια ΄Εργα, χρηματοδοτούν παράλληλα την Τουρκική Χαλυβουργική Βιομηχανία σε βάρος της ντόπιας Χαλυβουργίας. ΄Ένα ακόμη θανατηφόρο χτύπημα στη Βιομηχανία, στην ανάπτυξη και ειδικά εκεί που παράγεται το ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς της Κυβέρνησης, τα κόμματα να παρέμβουν, να ερευνήσουν τις καταγγελίες μας και να αναλάβουν επιτέλους δράση.

  Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ.

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΟΙΥΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η ΟΙΥΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ & ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

  ΟΙΥΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η ΟΙΥΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ & ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

  • No Comment
  • 385 Views
  • 0 Like

  Αθήνα, 31/1/2017

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Η ΟΙΥΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ & ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

   

  Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και των σωματείων τους στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας (Σωματεία Εργαζομένων στη Nokia,  Cyta Hellas και Wind), τα οποία μέσα από τη συντονισμένη δράση τους, απεργούν και παλεύουν:

  • ενάντια στις απολύσεις και τους εξαναγκασμούς σε παραίτηση,
  • ενάντια σε κάθε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας,
  • ενάντια στις δουλικές σχέσεις εργασίας, όπως ‘μαθητείες’, voucher, κ.λπ.,
  • ενάντια στην εντατικοποίηση και τις εργολαβίες,
  • ενάντια στα αντεργατικά μέτρα,
  • για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με βάση τις ανάγκες μας,

  Οι κινητοποιήσεις περιλαμβάνουν:

   

  • Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia: 

  Στάση Εργασίας την Τρίτη 31/1/17

   

  • Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas:

  Στάση Εργασίας 3μμ-5μμ την Τετάρτη 1/2/17

  • Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind:

  24ωρη απεργία την Πέμπτη 2/2/17, συγκέντρωση στα κτίρια της Wind, Λ. Αθηνών 106, Κολωνός και Κηφισίας 66, Μαρούσι.

  ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  Για την ΟΙΥΕ

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΟΜΕ ΟΤΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΜΕ – ΟΤΕ

  ΟΜΕ ΟΤΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΜΕ – ΟΤΕ

  • No Comment
  • 1136 Views
  • 0 Like

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΜΕ – ΟΤΕ

  Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΕ–ΟΤΕ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στις 26/01/2017 για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ. Το Διοικητικό Συμβούλιο απασχόλησαν τα ακόλουθα θέματα:
  • Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
  Μετά την αποστολή, από τα σωματεία μέλη της ΟΜΕ–ΟΤΕ, των αιτημάτων για το νέο διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας εν όψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή που θα κωδικοποιήσει και θα ομογενοποιήσει τα αιτήματα. Παράλληλα εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή, να εγκρίνει το νέο διεκδικητικό πλαίσιο σε διευρυμένη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί με τους εκπροσώπους των σωματείων μελών.
  • Κλιμάκια Το Δ.Σ. ενημερώθηκε για τις εξελίξεις που αφορούν τη νομική διεκδίκηση των κλιμακίων.
  • Εκλογές Ε.Υ.Α.Ε.
  Στις 27/04/2017 θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στις Επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας στα κτίρια του Ομίλου ΟΤΕ, ανά την Ελλάδα. Παράλληλα και πριν τις εκλογές, θα πραγματοποιηθούν δύο «Δρόμοι Υγείας» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και ημερίδα που θα αφορά όλους τους εκλεγμένους εκπρόσωπους.
  • Διεθνή Θέματα
  Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την εκπροσώπηση των Εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ από τον πρόεδρο της ΟΜΕ–ΟΤΕ στο υπό σύσταση νέο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων όλων των εταιριών στις χώρες που δραστηριοποιείται η DeutscheTelekom.
  • Ψήφισμα για τα παιδιά των προσφύγων
  Εγκρίθηκε ψήφισμα για τα παιδιά των προσφύγων. Το ψήφισμα μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας http://www.ome-ote.gr/index.php/teleftaia-nea/427-psifisma-gia-ta-prosfygopoula
  • Διάφορα Θέματα
  Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση της ένταξης στον ΟΤΕ 80 συναδέλφων από θυγατρικές καθώς και για επιπλέον 100 συναδέλφων με δικαστικές αποφάσεις, εντός του τρέχοντος έτους. Ως ΟΜΕ–ΟΤΕ θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ένταξη στον ΟΤΕ των 50 συναδέλφων από την αποτύπωση δικτύου (GIS) και από την έδρα της πρώην OTEPlus, αλλά και για την μετατροπή της σύμβασης των συναδελφισσών που εργάζονται στην καθαριότητα από αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης.             

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΟΣΕΤΕΕ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία εξελέγη ο Πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ Ανδρέας Στοϊμενίδης

  ΟΣΕΤΕΕ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία εξελέγη ο Πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ Ανδρέας Στοϊμενίδης

  • No Comment
  • 281 Views
  • 0 Like

  Θέμα:Στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία εξελέγη ο Πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ Ανδρέας Στοϊμενίδης

  Στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους Εργασίας (EU- OSHA) εξελέγη ο Πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ συν. Ανδρέας Στοϊμενίδης, εκπροσωπώντας τη ΓΣΕΕ, ύστερα από ομόφωνη πρόταση της εργατικής πλευράς και καθολική αποδοχή των μελών του ΔΣ. Ο EU- OSHA είναι ερευνητικός, επιστημονικός Οργανισμός. Παράγει πρότυπα, τεχνικές, στρατηγικές και πολιτικές στα θέματα ΥΑΕ, εισηγητικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο πλαίσιο της τριμερούς εκπροσώπησης, το ΔΣ απαρτίζεται από τρεις εκπροσώπους κάθε χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έναν από την πλευρά της Κυβέρνησης (Υπουργείο), έναν από την εργατική πλευρά και έναν από την πλευρά των εργοδοτών. Το Προεδρείο είναι εννεαμελές (τρεις εκπρόσωποι κάθε ομάδας). Ο Ανδρέας Στοϊμενίδης είναι Δρ. Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, έχει εργαστεί ως Επιθεωρητής ΥΑΕ στην ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ, Τεχνικός Ασφαλείας σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και εισηγητής σε σεμινάρια κατάρτισης και πιστοποίησης Τ.Α. Στο πλαίσιο της ΟΣΕΤΕΕ και του ΣΤΥΕ τα ζητήματα ΥΑΕ έχουν ιεραρχηθεί ως προτεραιότητα και βρίσκεται σε εξέλιξη σειρά πρωτοβουλιών πανελλαδικά (ημερίδες, νομοθετικές προτάσεις, συνεργασία με αρμόδιους φορείς, συγκρότηση επιτροπών ελέγχου). Η θητεία είναι διετής. Η θέση είναι άμισθη.

  Το ΔΣ της Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΕΚΕ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΕΕΚΕ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • No Comment
  • 235 Views
  • 0 Like

  Μέσα σε μία περίοδο οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού, ερχόμαστε να επαναπροσδιορίσουμε με τη συμμετοχή σας τους σκοπούς και στόχους της σύστασης μας.

  Τα δεδομένα μας σήμερα: οι μισθοί και οι συντάξεις κατακρεουργήθηκαν, η ανεργία αυξήθηκε δραματικά με τη νέα γενιά να αντιμετωπίζει προβλήματα κατάθλιψης, οι απολύσεις έγιναν ο φόβος και ο τρόμος κάθε εργαζόμενου, τα δάνεια κοκκίνισαν, οι φόροι αυξήθηκαν, ενώ οι τιμές παρέμειναν στις περισσότερες περιπτώσεις σταθερές με λίγους να απολαμβάνουν τα έως κάποτε δεδομένα αγαθά.

  Την ίδια ώρα οι κυβερνήσεις άφαντες, με καμία απολύτως κοινωνική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες, με καμία συμπόνια στο πρόσωπο των πολιτών αυτής της χώρας, με καμία ρεαλιστική μεταρρύθμιση, να συνεχίζουν το έργο τους….

  Και εδώ έρχεται το δικό μας έργο, οι σκοποί και οι στόχοι της ίδρυσης μας. Εδώ καλούμαστε εμείς με την υπόσχεση που δώσαμε το 2009 να βρεθούμε στο πλευρό του καταναλωτή και κάθε πολίτη αυτής της χώρας ώστε να διεκδικήσει τα δικαιώματα του, αυτά που του στέρησαν, αυτά που του απέκρυψαν, αυτά που δικαιούται.

  Είδες στο λογαριασμό του τηλεφώνου σου παράλογες χρεώσεις; Αγόρασες ποτέ ένα ελαττωματικό προϊόν και δεν σου το επισκεύασαν; Ζήτησες να υπαναχωρήσεις από μία τραπεζική σύμβαση και σου το αρνήθηκαν;

  Πες μας τη δική σου ιστορία, το καταναλωτικό σου πρόβλημα, τη διαμάχη σου με ένα προμηθευτή, το αίτημα σου, και εμείς-με τη δική σου εντολή- θα σε βοηθήσουμε να το φέρεις εις πέρας.

  Οι καταναλωτικές καμπάνιες του 2017 της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών θα είναι πλέον δική σου απόφαση.

  Επικοινώνησε μαζί μας:

  • Μέσω τηλεφώνου στο 210-8817730 • Μέσω της ιστοσελίδας μας www.eeke.gr • Μέσω e-mail: [email protected] • Μέσω του facebook: www.facebook.com/enosikatanaloton/

  Για το νέο έτος η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας εύχεται υγεία και ευτυχία σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας βάζοντας ως πρωταρχικό στόχο για το 2017 το τρίπτυχο του καταναλωτή που συμμετέχει-ενημερώνεται –παρεμβαίνει!

  Καλή χρονιά σε όλους!!

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (09:00-12:00) ΣΤΙΣ 23-12-2016

  ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (09:00-12:00) ΣΤΙΣ 23-12-2016

  • No Comment
  • 216 Views
  • 0 Like

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (09:00-12:00) ΣΤΙΣ 23-12-2016

  Την Δευτέρα 19-12-2016 στις 10:00 πμ συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η συνέχιση της διαμαρτυρίας στην εκ νέου απόφαση της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να συγκαλέσει νέα Γενική Συνέλευση μέσα στον Δεκέμβριο τρείς μόλις μέρες πριν τα Χριστούγεννα, με σκοπό την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της, ποσού 40 εκατομμυρίων ευρώ.

  Ομόφωνα αποφασίστηκε η παρουσία του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Ομοσπονδίας αλλά και όλων των εργαζομένων στον  χώρο πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, στην Λεωφόρο Αθηνών 110, στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

  Η θέση μας είναι ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι απαραίτητο τόσο για την εκτέλεση των απαιτούμενων επενδύσεων,  όσο για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της Εταιρείας καθώς και για την εφαρμογή της Κοινωνικής Πολιτικής της.  Η τοποθέτηση των διαθεσίμων στους τρείς αυτούς άξονες, αποτελεί για τους εργαζόμενους την μόνη και βέλτιστη επιλογή που θα οδηγήσει σε ενίσχυση της μακροχρόνιας εταιρικής αξίας.

   Η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ 110 ΣΤΙΣ 09.00 ΠΜ. ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ 

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΖΙΝΟ & ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΖΙΝΟ & ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

  • No Comment
  • 373 Views
  • 0 Like

  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ (πρώην Ο.Ε.Σ.Ι.Κ.)

  Αθήνα, 19.12.2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

  ΚΑΖΙΝΟ & ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

  Η ΟΣΕΤΥΠ, με σαφήνεια, σοβαρότητα και ψυχραιμία, εκφράζει δημόσια τις θέσεις της, τόσο για την εμπλοκή που υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα στην αρμόδια επιτροπή, με την απόσυρση της διάταξης που έδινε δυνατότητα μετεγκατάστασης του Καζίνο της Πάρνηθας (Μον Παρνές), όσο και της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών να συμπεριλάβει σε άσχετο νομοσχέδιο μία άδεια λειτουργίας καζίνο εντός της περιοχής του Μητροπολιτικού Κέντρου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού. Πάγια θέση των χιλιάδων εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Καζίνο & Τυχερών Παιχνιδιών είναι η κοινωνικά ισόρροπη ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς (καζίνο, ΟΠΑΠ, ιππόδρομος, διαδίκτυο, κ.λ.π), δίχως ακρότητες και εκφυλιστικές επιχειρηματικές τάσεις. Κάτι τέτοιο προϋποθέτει Εθνική Στρατηγική γύρω από τα τυχερά παίγνια, η οποία μέχρι σήμερα δεν διαφαίνεται, διότι όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις (μηδέ εξαιρουμένης της σημερινής) προωθούσαν και εξακολουθούν να προωθούν άναρχα και αποσπασματικά τα δικά τους επιχειρηματικά συμφέροντα, έναντι - εξειδικευμένων και πολύ γνωστών σε εμάς - ανταλλαγμάτων. Η έλλειψη Εθνικής Στρατηγικής την περίοδο της κρίσης, έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του κλάδου των καζίνο, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας (5.000 εργαζόμενοι σε 9 μόλις επιχειρήσεις), της κακοδιαχείρισης ορισμένων διοικήσεων, της παράλογης υπερφορολόγησης του 35% επί των μεικτών εσόδων παιγνίων, του εξοντωτικού εισιτηρίου εισόδου και μιας σειράς άμεσων ή έμμεσων φόρων που στραγγαλίζουν τον κλάδο. Τραγική δε συνέπεια της έλλειψης εθνικής στρατηγικής, είναι ο επιχειρηματικός πόλεμος που μαίνεται μεταξύ των επιχειρήσεων του κλάδου. ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ: Καζίνο VS Καζίνο, Καζίνο VS Κράτους, πιο πριν ΟΠΑΠ VS Κράτους και…πολύ σύντομα Καζίνο VS ΟΠΑΠ και Κράτους. Και μπορεί η δουλειά να γίνεται, έστω κι αν…«πεθάνει ο γείτονας και του πάρουμε την κατσίκα», αλλά υπάρχουν και τα θύματα αυτής της κατάστασης. Είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του κλάδου. Οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, οι απολύσεις, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, ο φόβος της ανεργίας και ότι άλλο οριοθετείται μέσα σε ένα πλαίσιο εργασιακής «ζούγκλας», συνιστούν πλέον καθημερινότητα για τον απλό εργαζόμενο της Βιομηχανίας Καζίνο & Τυχερών Παιχνιδιών. Το κερασάκι σε αυτή την «εκρηκτική τούρτα», έρχεται να συμπληρώσει η άκρως εθιστική για την κοινωνία εγκατάσταση 36.000 παιγνιομηχανών VLTS στην Ελληνική επικράτεια, μέσω του (ιδιωτικού πλέον) μονοπωλίου του ΟΠΑΠ. Μια τέτοια προοπτική θα εξουδετερώσει άμεσα πάνω από 2.500 θέσεις εργασίας στον κλάδο των καζίνο, ενώ έρευνες και μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μιλούν για ανυπολόγιστη καταστροφή από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας, με χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες να βάζουν λουκέτο λόγω του άμεσου εθισμού τους σε αυτή την επιθετική μορφή τζόγου και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους αυτών των επιχειρήσεων να πετιούνται κυριολεκτικά στο δρόμο. Και το ερώτημα που τίθεται είναι, αν όλα τα παραπάνω συνιστούν μια ρυθμισμένη αγορά τυχερών παιχνιδιών. Εμείς λέμε όχι. Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη, αλλά κάποιοι στο εσωτερικό της έχουν κατά νου…τις πολιτικές business... Σίγουρα πάντως αυτή η εικόνα δεν μπορεί να βαπτίζεται ανάπτυξη από μια Αριστερή Κυβέρνηση και να ανάγεται σε «σήμα κατατεθέν» της «κοινωνίας των αξιών», που θα οδηγήσει σε ένα παιδαγωγικό παράδειγμα για τον άνεργο και τον νέο, στην εποχή της κρίσης, μέσα στην ίδια τη γειτονιά του. Εμείς ζητάμε άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες, να συσταθεί διακομματική επιτροπή για την αναρρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων, να ξεκινήσουν (πραγματικές) διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πριν την προκήρυξη διαγωνισμού για το Ελληνικό ή πριν την εγκατάσταση των παιγνιομηχανών vlts, να επιχειρηθεί η επίτευξη συλλογικής συμφωνίας για την χάραξη μιας ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ. Αυτή η συμφωνία θα πρέπει να δίνει έμφαση στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στη διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και την δημιουργία νέων εξειδικευμένων, ποιοτικών και πιστοποιημένων, στην κατάρτιση κανόνων υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων με κανόνες και περιορισμούς με βάση τη διαθεσιμότητα και την ευκολία της πρόσβασης, στην καταπολέμηση του παράνομου τζόγου, στην άμεση αντιμετώπιση των αθέμιτων και μη ανταγωνίσιμων πρακτικών των διασυνοριακών καζίνο, στην ενιαία φορολογική αντιμετώπιση όλων των επίγειων και επιγραμμικών εταιρειών διεξαγωγής τυχερών παιγνίων με βάση την κατηγοριοποίηση τους σε επιχειρήσεις αμιγώς ηλεκτρονικού στοιχηματισμού, σε επιχειρήσεις που ενισχύουν το παραγόμενο τουριστικό προϊόν και σε επιχειρήσεις έντασης εργασίας και μη, στην Κατάρτιση Νέου Κανονισμού Διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων για όλες τις επίγειες και επιγραμμικές εταιρείες της Ελληνικής Βιομηχανίας Τυχερών Παιγνίων. Μονομερείς εξυπηρετήσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και η αντίδραση όλων μας θα είναι καθολική!

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΟΣΕΤΥΠ

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8-12-2016

  ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8-12-2016

  • No Comment
  • 277 Views
  • 0 Like

  Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2016

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8-12-2016

  Συναδέλφισες-συνάδελφοι

  Το 2016 που φτάνει στο τέλος του ήταν μια ιδιαίτερα άσχημη χρονιά για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, καθώς συνεχίστηκε από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α–ΑΝ.ΕΛ. η εφαρμογή των βάρβαρων, μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας και της περικοπής κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Στην καταστροφική της αυτή πορεία, ισοπέδωσε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικό κράτος. Δέσμευσε όλον το Δημόσιο πλούτο της Χώρας μας -στο Υπερταμείο (ΕΔΗΣ) που θα ελέγχεται από τους δανειστές- για 99 χρόνια, ακόμα και τις εταιρείες στρατηγικής σημασίας όπως το νερό (Ε.ΥΔ.Α.Π.-Ε.Υ.Α.Θ.) και η ενέργεια (ΔΕΗ). Την ίδια ώρα που στη χώρα μας προβάλλεται ως ανάπτυξη και ως «εργαλείο» εξόδου από την κρίση η ιδιωτικοποίηση του νερού μέσα από την πώληση ποσοστού της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, στον υπόλοιπο πλανήτη η τάση που τα τελευταία χρόνια έχει παγιοποιηθεί είναι η επιστροφή των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης σε δημοτικές ή κρατικές επιχειρήσεις. Και αυτό γιατί το μοντέλο της δεκα- ετίας του ’80 και του ’90, που μέσω του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας προωθήθηκε ή - καλύτερα - επιβλήθηκε για την εξαγορά των δικτύων από ιδιωτικές εταιρείες, απέτυχε παταγωδώς, με αποτέλεσμα η νέα αντίληψη, το σύγχρονο μοντέλο για τον 21ο αιώνα, να απαιτεί τη δημοτική ή κρατική διαχείριση του νερού. Η λογική μάλιστα της κρατικοποίησης δεν στηρίζεται μόνο στην αρχή ότι η διαχείριση του νερού πρέπει να είναι δημόσια, γιατί πρόκειται για δημόσιο αγαθό, αλλά και σε καθαρά οικονομικούς και περιβαλλοντικούς όρους, αφού αποδείχθηκε ότι η δημόσια διαχείριση είναι προς το συμφέρον και των πολιτών και του δημόσιου ταμείου. Είναι πλέον γνωστό παγκοσμίως, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις του νερού στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, έχουν οδηγήσει σε μεγαλύτερες ανισότητες στην πρόσβαση, υποβάθμιση της ποιότητας, σπατάλη και κακοδιαχείριση δικτύων, αύξηση τιμολογίων. Σε πάμπολλες περιπτώσεις διεθνώς και ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό χώρο (Παρίσι, Βερολίνο, Δημοψήφισμα Ιταλία) τα τελευταία χρόνια – και μέσα από αγώνες των κοινωνιών, οι εταιρείες και υπηρεσίες ύδρευσης έχουν επανέλθει σε δημόσιο/ δημοτικό έλεγχο. Όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν στο εύλογο ερώτημα πώς είναι δυνατόν τη στιγμή που η ιδιωτικοποίηση του νερού αποτυγχάνει παγκοσμίως, στη χώρα μας να έχει επιβληθεί από την τρόικα μνημονιακή υποχρέωση για την πώληση του 40% της ΕΥΑΘ (από το 74% που κατέχει το Δημόσιο) και του 27% της ΕΥΔΑΠ (από το 61% που βρίσκεται στα χέρια του Δημοσίου), καθώς και η ανάθεση του μάνατζμεντ σε ιδιώτη. Απεργούμε και απαιτούμε από την Κυβέρνηση:

   Να αντιμετωπίσει το νερό ως δημόσιο αγαθό και περιβαλλοντικό - φυσικό πόρο.

   Διασφάλιση ότι οι εταιρείες διαχείρισης του πόσιμου νερού θα λειτουργούν στην κατεύθυνση της ποιοτικής και απρόσκοπτης παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλους τους πολίτες.

   Άμεση διάθεση των απαραίτητων οικονομικών πόρων για τα αναγκαία απαραίτητα έργα στα πλαίσια της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτων.

   Να παραμείνει η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ στον ιδιοκτησιακό και διοικητικό έλεγχο του ευρύτερου Δημοσίου.

   Να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και να γυρίσει και το υπόλοιπο 27% στον έλεγχο του Δημοσίου, γιατί το νέο Υπερταμείο δεν ανήκει στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

   Να σταματήσει κάθε διαδικασία για πώληση του 11% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ

   Να σταματήσει την παράδοση των ταμειακών διαθεσίμων στους μετόχους.

   Να σταματήσουν όλες οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας.

   Καμία δυσμενή αλλαγή στην Κοινωνική Ασφάλιση που θα μετατρέψει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας και θα αυξήσει κατά πολύ τα όρια ηλικίας για όλους.

   Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα. Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.

   Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου

   Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

   Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Διασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος από προληπτικές και κατασταλτικές πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίησής του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων. Καμία πράξη άρσης της απόλυτης απαγόρευσης του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

   Ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές). Επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας.

   Να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός των νέων φοροεπιδρομών.

  ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΆΡΕΩΣ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

  Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

  Ο Πρόεδρος Σινιώρης Γιώργος

  Ο Γεν. Γραμματέας  Κιόσης Χρήστος

  Διαβάστε περισσότερα
 • OME ΕΥΔΑΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  OME ΕΥΔΑΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • No Comment
  • 238 Views
  • 0 Like

   Δελτίο Τύπου

  1/12/16

  Σήμερα 1η Δεκεμβρίου 2016 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ με μοναδικό θέμα την Επιστροφή Κερδών Παρελθόντων ετών στους μετόχους (επιστροφή κεφαλαίου) ύψους 40.470.000 €, δεν πραγματοποιήθηκε μετά την δυναμική παρέμβαση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, των Σωματείων και πλήθους εργαζομένων. Καλούμε τη Διοίκηση να μην εκχωρήσει τα χρήματα αυτά που προέρχονται από τα ταμειακά διαθέσιμα της Εταιρείας καθώς είναι αναγκαία προκειμένου για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων όσο και για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της ΕΥΔΑΠ ώστε να εκσυγχρονίσει και να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης που εξυπηρετεί τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας.

                                                                                                                    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • No Comment
  • 472 Views
  • 0 Like

  Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2016

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Την Δευτέρα 7-11-2016 στις 10:00 πμ συνεδρίασε εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων δείχνοντας για μια ακόμα φορά τα γρήγορα αντανακλαστικά της για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την Εταιρεία. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η άμεση αντίδραση στην αιφνιδιαστική απόφαση της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να καλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την ίδια μέρα στις 15:00, με μοναδικό θέμα την σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης μέσα στον Δεκέμβριο, με σκοπό την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της, ποσού 40 εκατομμυρίων ευρώ. Ομόφωνα αποφασίστηκε η παράσταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ στο Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ, παρουσία και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, αλλά και των Προεδρείων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Ομοσπονδίας. Σκοπός της παρουσίας μας ήταν : - Να έχουμε πλήρη ενημέρωση από την Διοίκηση για το περιεχόμενο του θέματος της εισήγησης: ποιος έδωσε την εντολή αυτή, την επιλογή του χρόνου της απόφασης αυτής, καθώς και την ανάλυση της απόδοσης αυτού του ποσού, δηλαδή ποιούς αφορά και όσον αφορά τον μεγαλομέτοχο που είναι το Δημόσιο τι θα κάνει αυτά τα χρήματα; - Να δηλώσουμε στην Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ την σταθερή αντίθεση της Ομοσπονδίας, καταθέτοντας και το κοινό και ομόφωνο ψήφισμα του 35 ου Συνεδρίου μας στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ που κάνει σαφή την θέση μας: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ. Με οργανωμένες δράσεις και επιμονή στον αγώνα για δημόσιο νερό μπορούμε να πετύχουμε. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία στο πλευρό μας.

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

  Ο Πρόεδρος Σινιώρης Γιώργος

  Ο Γεν. Γραμματέας  Κιόσης Χρήστος

   

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ

  ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ

  • No Comment
  • 154 Views
  • 0 Like

  Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2016

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ

  Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

  Την Δευτέρα 7-11-2016 η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έχει καλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, με μοναδικό θέμα την σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης μέσα στον Δεκέμβριο, με σκοπό την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της, ποσού 40 εκατομμυρίων ευρώ. Δείχνοντας για μια ακόμα φορά την άμεση αντίδραση της η Ομοσπονδία μας σας ενημερώνει ότι θα συνεδριάσει άμεσα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ στις 10:00 αύριο το πρωί για να αποφασιστούν οι ενέργειες του συνδικαλιστικού κινήματος της ΕΥΔΑΠ. Τονίζουμε ότι με την μέχρι τώρα στάση μας: - Ήδη έχουμε δηλώσει την αντίθεσή μας στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ του Ιουνίου (22-6-2016), με παρέμβαση του Προέδρου της Ομοσπονδίας και κατάθεση ψηφίσματος στο Προεδρείο της Συνέλευσης με το οποίο επισημαίναμε ότι: ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ. - Στο μοναδικό και κοινό Ψήφισμα του 35ου Συνεδρίου της ΟΜΕ πρόσφατα (13-10-2016) αποφασίσαμε ομόφωνα: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ. Μετά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες που θα αποφασιστούν με νεώτερο Δελτίο Τύπου.

   ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜ.Ε. – Ε.ΥΔ.Α.Π.

  Ο Πρόεδρος Σινιώρης Γιώργος

  Ο Γεν. Γραμματέας  Κιόσης Χρήστος

  Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΣΕΕ

Διεύθυνση: Πατησίων 69 & Αινιάνος 2, 10434 Αθήνα

Ταχυδρομική θυρίδα: ΤΘ 3626, ΤΚ 10210

e-mail: [email protected]

τηλέφωνο: 210-8202100

fax: 210-8202186, 210-8202187

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

e-mail: [email protected]

τηλέφωνο: 210-8202296

fax: 210-8202144