• ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Συνάντηση του Προέδρου του Ε.Κ.Ρ με την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και με τον νέο Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ Αθανάσιο Ηλιόπουλο για τα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής

  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -Συνάντηση του Προέδρου του Ε.Κ.Ρ με την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και με τον νέο Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ Αθανάσιο Ηλιόπουλο για τα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής

  • No Comment
  • 1628 Views
  • 0 Like

  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

                                                                   Ρόδος 27/01/2017

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Συνάντηση του Προέδρου του Ε.Κ.Ρ με την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

  και με τον νέο Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ Αθανάσιο Ηλιόπουλο

  για τα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής.

   

  Συνάντηση με την υπουργό εργασίας Έφη Αχτσιόγλου είχε την Πέμπτη, 26-1-2017, στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας. Στη συνάντηση συμμετείχε και το στέλεχος του Ε.Κ.Ρ  Ηλίας Μπούκλας.

  Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ έθεσε στην Υπουργό όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της περιοχής και ζήτησε την παρέμβασή της για τη λύση τους.  Συγκεκριμένα, ζήτησε από την Υπουργό να νομοθετήσει άμεσα την υποχρεωτικότητα και την επεκτασιμότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Έθεσε επιτακτικά την ανάγκη για την κατάργηση των επιχειρησιακών συμβάσεων, που συνάπτουν ενώσεις προσώπων στα ξενοδοχεία. Ζήτησε επίσης την άμεση αλλαγή του καθεστώτος που έχει σχέση με τους μαθητές – σπουδαστές, που μετακινούνται κατά χιλιάδες χωρίς κανέναν έλεγχο από χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης προς τα ξενοδοχεία.

  Ο Πρόεδρος ενημέρωσε επίσης την Υπουργό για την κατάσταση των υπηρεσιών που εξυπηρετούν εργαζόμενους (ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, ΟΑΕΔ) και εποπτεύει το Υπουργείο της.Έθεσε για άλλη μια φορά το θέμα της αξιοποίησης του παλιού κτιρίου του ΙΚΑ, το οποίο φτιάχτηκε με τις εισφορές των εργαζομένων και το οποίο παραμένει εδώ και 20 χρόνια ανεκμετάλλευτο κινδυνεύοντας να καταρρεύσει. Της ζήτησε να επανεξεταστεί το ζήτημα του τρόπου υπολογισμού της ασφάλισης των οικοδόμων, το οποίο με το νέο νόμο δεν διευκρινίζεται και ζήτησε να εξακολουθήσει να ισχύει γι’ αυτούς το ειδικό καθεστώς που είχαν πριν τη δημιουργία του ΕΦΚΑ. Την ενημέρωσε επίσης αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΕΔ Ρόδου και επανέφερε το πάγιο αίτημα του Ε.Κ.Ρ  για αύξηση του επιδόματος ανεργίας, καθώς και την παράταση της χορήγησής του. Ζήτησε επίσης να χαρακτηριστούν ως εποχιακά τα επαγγέλματα των Οδηγών Ταξί και των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων.

  Η Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα του Ε.Κ.Ρ και εξέφρασε την πρόθεσή της να επισκεφθεί τη Ρόδο το επόμενο διάστημα, για να δει από κοντά τα ζητήματα.

  Ο Πρόεδρος συναντήθηκε επίσης με τον νέο Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιο Ηλιόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας της Ρόδου, την οποία χαρακτήρισε «ζούγκλα». Τον ενημέρωσε για την αύξηση που παρατηρείται στα εργατικά ατυχήματα στην περιοχή και του ζήτησε να υλοποιήσει άμεσα τη δέσμευση για  τη σύσταση Τμήματος Τεχνικής Επιθεώρησης στη Ρόδο. Ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου συμφωνήθηκε να υπάρξει κοινός προγραμματισμός ΣΕΠΕ και Ε.Κ.Ρ για τη μετακίνηση ειδικών κλιμακίων Τεχνικών και Κοινωνικών Επιθεωρητών από την Αθήνα για την πραγματοποίηση ελέγχων. Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ κάλεσε τον Ειδικό Γραμματέα να επισκεφθεί τη Ρόδο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, για να δει επί τόπου τα προβλήματα και να υπάρξει συντονισμός όλων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται στην αγορά εργασίας κατά τους θερινούς μήνες.

   

  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

   

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΜΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

  ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΜΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

  • No Comment
  • 936 Views
  • 0 Like

  Δράμα, 25 Οκτωβρίου 2016

  Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

  Η είδηση ενός ακόμη θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος, μας γέμισε με θλίψη και οργή. Χθες, ένας συνάδελφος, εργαζόμενος στο εργοστάσιο Μάρμαρα Καβάζη & ΣΙΑ ΟΕ, έχασε τη ζωή του κατά την ώρα εργασίας του. Στο ίδιο εργοστάσιο, σήμερα δουλεύουν κανονικά σα να μην συμβαίνει τίποτε… Αν είχε λίγη ευαισθησία η πλευρά της εργοδοσίας, σίγουρα θα έκλεινε το εργοστάσιο για μια – δυο μέρες… Ποια είναι η ψυχολογία των υπολοίπων εργαζομένων σήμερα, όταν χθες μπροστά στα μάτια τους χάθηκε ο συνάδελφός τους, ώστε να τους επιβάλλει η εργοδοσία να πάνε στη δουλειά. Ο κατάλογος των νεκρών εργαζομένων ολοένα και μακραίνει και ιδιαιτέρως στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στον κλάδο του μαρμάρου, για τον οποίο ακούμε συνέχεια την άνοδό του στις εξαγωγές και άρα την εισροή κεφαλαίων και κερδών, τον οποίο όλοι χειροκροτούν αλλά ταυτόχρονα όλοι σιωπούν για το φόρο αίματος των εργαζομένων στον συγκεκριμένο κλάδο… Τα έχουμε επισημάνει άπειρες φορές και θα τα ξαναπούμε:  Εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των όρων Υγιεινής & Ασφάλειας από την Επιθεώρηση Μεταλλείων για τα λατομεία και της Τεχνικής Επιθεώρησης στους υπόλοιπους χώρους εργασίας.  Αυστηρά πρόστιμα σε όσους δεν εφαρμόζουν τους κανονισμούς και κλείσιμο των παραγωγικών μονάδων όταν δεν συμμορφώνονται οι εργοδότες.  Δημιουργία παραρτήματος Επιθεώρησης Μεταλλείων στη Δράμα  Ευαισθητοποίηση των εργοδοτών ώστε να δίνουν βαρύτητα στην ασφάλεια των εργαζομένων και όχι στην αύξηση των κερδών τους. Αναρωτιόμαστε αυτή η πολιτεία πότε θα ευαισθητοποιηθεί και θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα; Αναρωτιόμαστε ως πότε θα συνεχίσουμε να θρηνούμε συναδέλφους; Αναρωτιόμαστε γιατί οι ίδιοι οι εργοδότες δεν φροντίζουν για την ασφάλεια του προσωπικού τους; Το Εργατικό Κέντρο Δράμας σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνει ημερίδες σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Οι εργοδοτικές οργανώσεις δεν έχουν κάνει ποτέ κάτι αντίστοιχο, αλλά ούτε έρχονται να παρακολουθήσουν τις ημερίδες αυτές. Εάν όλα αυτά δεν γίνουν, πρέπει να νιώθετε συνένοχοι όλοι, πολιτεία, υπηρεσίες, εργοδότες. Τα μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Δράμας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώρα που θα τον σκεπάσει!

  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ: Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων στον αγώνα τους για τη διασφάλιση του ΕΦΑΠΑΞ

  • No Comment
  • 309 Views
  • 0 Like

  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

      Ρόδος 13/10/2016

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων στον αγώνα τους

  για τη διασφάλιση του ΕΦΑΠΑΞ

   

  Στην Αθήνα βρέθηκε ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ Σάββας Χατζησάββας, ο οποίος συμμετείχε μαζί με τον Αντιπρόεδρο Θανάση Σταμούληκαι τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου Ξεν/λων Ρόδου Αναστάσιο Ψαρομπά,στο δυναμικό Συλλαλητήριο και στον αποκλεισμό του Υπουργείου Εργασίας, που οργάνωσε η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ, για να διαμαρτηρηθεί για την ουσιαστική δήμευση των αποθεματικών του ΕΦΑΠΑΞ των Ξεν/λων και την κατάργηση της 20ετίας στη χορήγησή του. Η συγκέντρωση ήταν μαζική και συμμετείχαν σ’ αυτήν ξενοδοχοϋπάλληλοι απ’ όλη τη χώρα.

  Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Ρ συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, στον οποίο έθεσαν προβλήματα, που αντιμετωπίζουν διάφοροι κλάδοι εργαζομένων στην περιοχή.

  • Τέθηκε το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι αμειβόμενοι οδηγοί ΤΑΞΙ, οι οποίοι έχουν διαφορετικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επειδή οι επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονται δεν χαρακτηρίζονται ως εποχιακές, όπως συμβαίνει σε άλλους κλάδους εποχιακά εργαζομένων.Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα στον Υφυπουργό για το ζήτημα αυτό και ζήτησε την άμεση επίλυσή του.
  • Έθεσανεπίσης στον Υφυπουργό το ζήτημα, που αντιμετωπίζουν αρκετοί Οδηγοί Τουριστικών Λεωφορείων, οι οποίοι απασχολούνται σε τουριστικά γραφεία πανελλαδικής εμβέλειας, τα οποία δεν είναι εποχιακά λειτουργούσες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα οι οδηγοί αυτοί να μην παίρνουν επίδομα ανεργίας. Η αντιπροσωπεία κατέθεσε σχετικό υπόμνημα του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου.
  • Ζητήθηκε επίσης η μεσολάβηση του Υφυπουργού, για να εγκριθεί άμεσα ο κανονισμός εργασίας, που έχει καταθέσει η ΔΕΥΑΡ από το 2011 στο ΣΕΠΕ.
  • Ζητήθηκε επίσης να προβλεφθεί στο Νόμο, που ετοιμάζεται για τις συλλογικές συμβάσεις, η απαγόρευση σύστασης και λειτουργίας Ενώσεων Προσώπων στις εποχιακά λειτουργούσες επιχειρήσεις τουρισμού – επισιτισμού.
  • Τέλος έγινε αναλυτική συζήτηση για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τα αποθεματικά του ΕΦΑΠΑΞ των ξενοδοχοϋπαλλήλων και την κατάργησητης χορήγησής του στην 20ετία, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.Τονίστηκε ότι χιλιάδες ξεν/λοι της Ρόδου έχουν καταβάλει και εξακολουθούν να καταβάλλουν τεράστια ποσά όλα αυτά τα χρόνια ως εισφορές, προσδοκώντας στη λήψη αυτού του ΕΦΑΠΑΞ, που αποτελεί τους κόπους μιας ζωής γι αυτούς.

  Ο Υφυπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος, δεσμεύθηκε ότι θα αποδοθούν άμεσα τα εφάπαξ περίπου 4.000 ξεν/λων που εκκρεμούν, πριν την ψήφιση του Νόμου και υποσχέθηκε να επανεξετάσει το ζήτημα της χορήγησης του εφάπαξ στην 20ετία.

  Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής και αναλόγως θα τοποθετηθεί.

   

  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΡ

  Διαβάστε περισσότερα
 • EKA- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τους συνταξιούχους

  EKA- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τους συνταξιούχους

  • No Comment
  • 338 Views
  • 0 Like

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

  Αθήνα, 4/10/2016

   

  Στην κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, η επίθεση στους συνταξιούχους έρχεται να καταστείλει κάθε προσπάθεια αντίδρασης και να στείλει το μήνυμα σε εργαζομένους και συνταξιούχους ότι πρέπει να αποδεχθούν το σχέδιο των δανειστών ως έχει. Ενίσχυση στο σχέδιο αυτό έρχεται να δώσει και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που είναι το «βούτυρο στο ψωμί» για την κυβέρνηση και τους δανειστές, προκειμένου να υλοποιήσουν τα αντεργατικά τους σχέδια.

  Οι προτάσεις της επιτροπής των δήθεν «σοφών» κάνουν φανερή την πρόθεση των δανειστών, της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να προωθήσουν ένα πλέγμα νόμων που θα συγκροτεί ένα καθεστώς εργασίας ακόμα πιο ευέλικτο. Ο στόχος είναι να μειώσει περαιτέρω τις αποδοχές των εργαζομένων, με την δυνατότητα της μείωσης του κατώτατου μισθού, βάσει της εμπειρίας και συγκροτώντας ακόμα πιο δύσκολους όρους απ’ την μεριά των εργαζομένων για την διαπραγμάτευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Είναι ολοφάνερο ότι ο κυριότερος στόχος που τίθεται από μεριάς εργοδοτών και δανειστών είναι το ευέλικτο και φτηνό εργατικό δυναμικό.

  Η κυβέρνηση αποτελεί τον Δούρειο Ίππο των εργοδοτών για την ισοπέδωση των λαϊκών στρωμάτων και των κοινωνικών αντιστάσεων και γι’ αυτό το Εργατικό Κέντρο Αθήνας θα βρίσκεται στο πλευρό συνταξιούχων και εργαζομένων και δεν θα επιτρέψει να επαναληφθούν εικόνες ντροπής για τις αξίες του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, όπως αυτές με τα δακρυγόνα εναντίον των παππούδων και των πατεράδων μας που μας δίδαξαν και συνεχίζουν να αποτελούν παράδειγμα για τους αγώνες μας.

  Το Δ.Σ.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Δελτίο Τύπου Εργατικού Κέντρου Ρόδου : ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

  Δελτίο Τύπου Εργατικού Κέντρου Ρόδου : ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

  • No Comment
  • 314 Views
  • 0 Like

  ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥΡόδος 27/09/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝΤο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων, τις οποίες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σκοπεύει να εντάξει στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Η Κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει την «υποδόση» των δανειστών, προχωρά με τη γνωστή διαδικασία fast track, στην ψήφιση ενός ακόμα πολυνομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει και την εκχώρηση μιας σειράς από ΔΕΚΟ στο Νέο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Το νομοσχέδιο προβλέπει τη μεταφορά του δεύτερου πακέτου των ΔΕΚΟ στο νέο Υπερταμείο. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ), Αττικό Μετρό και Κτιριακές Υποδομές. Είναι αδιανόητο επιχειρήσεις κοινωνικής ωφέλειας και κοινωνικών αγαθών να ξεπουλιούνται. Δεν το χωρά ανθρώπινος νους ότι η κυβέρνηση αποφασίζει ακόμη και τα βασικότερα αγαθά για τον άνθρωπο, όπως είναι το νερό και το ρεύμα, να περάσουν στα χέρια των ιδιωτών, καθιστώντας τα εμπόρευμα. Είναι πια φανερό ότι, μετά τα αεροδρόμια, το Ελληνικό και τα Λιμάνια, η Κυβέρνηση αυτή προχωρά ακάθεκτη και βαφτίζοντας «το ψάρι κρέας»: ξεπουλά θεμελιώδη δημόσια αγαθά και επιχειρήσεις σε τιμές ευκαιρίας στους ιδιώτες, ενταφιάζοντας οριστικά κάθε δυνατότητα της χώρας για παραγωγική ανασυγκρότηση, καθώς και κάθε δυνατότητά της να ασκεί πολιτική μέσω αυτών των επιχειρήσεων για ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ή απομακρυσμένων και ευαίσθητων εθνικά περιοχών, όπως είναι η δική μας. Ταυτόχρονα δε εξαφανίζει τα όποια μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές. Το Ε.Κ.Ρ απαιτεί εδώ και τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της ντροπής που εντάσσει τις κοινωφελείς επιχειρήσεις στο Υπερταμείο και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων τους. Καλεί τέλος τους εργαζόμενους της περιοχής να στηρίξουν με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα, για να σταματήσει αυτό το έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας.Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

  Διαβάστε περισσότερα
 • Δελτίο Τύπου ΕΚΠ: Συμπαράσταση του ΕΚΠ στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία των Ναυτεργατών

  Δελτίο Τύπου ΕΚΠ: Συμπαράσταση του ΕΚΠ στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία των Ναυτεργατών

  • No Comment
  • 275 Views
  • 0 Like

  Πάτρα, 21/09/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας συμπαραστέκεται στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία των Ναυτεργατών στις 22-23 Σεπτέμβρη 2016 για τα δίκαια αιτήματα, βάσει την αρνητικών εξελίξεων που αφορούν τις επικουρικές συντάξεις των Ναυτικών με περικοπές 40,24%!!! Είναι απολύτως σίγουρο ότι ο επανυπολογισμός των συντάξεων και τα ποσοστά αναπλήρωσης σε εφαρμογή του Ν. Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) κατακρημνίζουν τις συντάξεις των Ναυτικών απαξιώνοντας την κοινωνική τους ασφάλιση. Το Ε.Κ.Πάτρας καταδικάζει κάθε είδους μεθοδεύσεις για την κατάργηση των Σ.Σ.Ε. των εργαζομένων στη Ναυτιλία. Καλούμε τα Σωματεία της περιοχής μας αύριο 22/9/2016 και ώρα 6:00 π.μ. στο Πορθμείο του Ρίου για να δώσουμε ένα Δυναμικό Αγωνιστικό Παρόν στις Αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Ναυτεργατών, για την υπεράσπιση των Εργασιακών τους Δικαιωμάτων. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

  Από το Ε.Κ.Πάτρας

  Διαβάστε περισσότερα
 • Καταγγελία Εργατικού Κέντρου Φλώρινας: Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ

  Καταγγελία Εργατικού Κέντρου Φλώρινας: Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ

  • No Comment
  • 653 Views
  • 1 Like

  Φλώρινα 7 Ιουνίου 2016

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ!!!

  Διαπιστώνουμε μετά λύπης ότι στο θέμα της επαναλειτουργίας των λιγνιτωρυχείων Αχλάδας οι αρμόδιες πλευρές κωφεύουν επιδεικτικά. Τόσο η ΔΕΗ Α.Ε. όσο και η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΤΕΡΝΑ Α.Ε. αλλά και η εταιρεία Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε. δεν έχουν καταλήξει σε κανένα κοινό πλαίσιο ώστε να επαναλειτουργήσει το έργο και οι εργαζόμενοι να πιάσουν ξανά δουλειά. Ως ΕΚΦ καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη αδιαφορία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για το μείζον αυτό ζήτημα για την περιοχή μας. Έχουμε κάνει συστηματικές και επανειλημμένες προσπάθειες και συζητήσεις σε ανώτατο επίπεδο μέσα από διαδοχικές συναντήσεις με τον αρμόδιο Υπουργό Ενέργειας, ο οποίος τήρησε την υπόσχεσή του και έφερε σε επαφή τις αρμόδιες πλευρές. Από εκεί και πέρα τίποτα!!! 700 εργαζόμενοι και μικροεργολάβοι παραμένουν χωρίς δουλειά και αδυνατούν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Δεν αντέχουν άλλο αυτό τον εμπαιγμό. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του γι’ αυτή την κατάσταση. Ζητάμε να υπάρξει ουσιαστική κυβερνητική παρέμβαση στο μεγάλο αδιέξοδο της επαναλειτουργίας του Ορυχείου της Αχλάδας. Ένα αδιέξοδο που κρατάει σε ομηρία εκατοντάδες οικογένειες, που πνίγει στην φτώχεια και στην εξαθλίωση την οικονομία ενός ολόκληρου νομού και μάλιστα παραμεθόριου. Παραμένουμε στο πλευρό των εργαζομένων και υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους. Ζητάμε για άλλη μια φορά την άμεση επαναλειτουργία των Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας. Είναι θέμα αξιοπρέπειας. Για μας και τα παιδιά μας.

  ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                                                                  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΑΚΟΣ              ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΙΤΣΗΣ

  Διαβάστε περισσότερα
 • Δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Δράμας για εργατικό δυστύχημα σε λατομείο

  Δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρου Δράμας για εργατικό δυστύχημα σε λατομείο

  Δράμα, 27 Μαΐου 2016

  Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

  Σήμερα Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016 στο Βαθύλακο Δράμας, έγινε ένα ακόμη εργατικό δυστύχημα σε λατομείο της περιοχής, με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο ενός συναδέλφου. Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιεί διημερίδα με θέμα: «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟ: Ανάπτυξη – Εξωστρέφεια – Πολιτισμός» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας, στην οποία παρέστη αντιπροσωπεία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Δράμας με επικεφαλής τον Πρόεδρο. Οι επιχειρηματίες στο χώρο του Μαρμάρου συζητάνε για την ανάπτυξη και τον πολιτισμό ταυτόχρονα με ένα νεκρό εργάτη στον κλάδο τους. Αυτό δεν είναι ούτε ανάπτυξη ούτε πολιτισμός. Την ίδια στιγμή που σ’ ένα λατομείο στη Δράμα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, αυτοί συζητάνε για εξαγωγές και κέρδη στον τομέα του μαρμάρου. Γνωρίζουμε ότι για τους εργοδότες κοστίζουν οι αλλαγές στα εργαλεία, στις συρματοκοπές, στις τροχαλίες, στα μηχανήματα, αλλά σίγουρα δεν κοστίζουν όσο η ζωή ενός ανθρώπου. Τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΥΚ μετά την θλιβερή αναγγελία, αποχώρησαν από τη διημερίδα, θεωρώντας ότι ως ελάχιστη ένδειξη συλλυπητηρίων θα έπρεπε να αναβληθεί. Η Διοίκηση μας, έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη την αναγκαιότητα της ύπαρξης μέτρων υγιεινής & ασφάλειας στους χώρους εργασίας, την αυστηροποίηση των ελέγχων και την ευαισθητοποίηση των εργοδοτών στο θέμα. Συγκεκριμένα, στο χώρο των λατομείων στην περιοχή μας γίνονται συνέχεια εργατικά ατυχήματα, συχνά θανατηφόρα και η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, η οποία είναι αρμόδια –μεταξύ άλλων αντικειμένων- να πραγματοποιεί ελέγχους, έχει στην επίβλεψή της πολύ μεγάλη γεωγραφική περιοχή, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να ελεγχθούν όλοι οι χώροι. Για το λόγο αυτό, έχουμε ζητήσει να δημιουργηθεί έδρα και στην πόλη μας, ώστε να μπορούν να γίνονται συχνότερα έλεγχοι και συστάσεις προς τους εργοδότες. Η εργατική τάξη έχει πληρώσει μεγάλο φόρο αίματος στο βωμό του κέρδους της εργοδοσίας. Είναι απαραίτητο ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να παρθούν όλα τα μέτρα, όσο κι αν κοστίζουν, ώστε να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί. Τέλος, τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου, αποφάσισαν αντιπροσωπεία του ΔΣ να παραστεί στην κηδεία του εκλιπόντος καθώς και να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

  • No Comment
  • 671 Views
  • 0 Like

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Το ΕΚΘ στο πλευρό των εργαζομένων της "Ηλεκτρονικής Αθηνών"

  Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους της "Ηλεκτρονικής Αθηνών" και στέκεται αρωγός στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων τους από την πτωχευμένη πλέον εταιρεία.

  Ένα ακόμα αιφνιδιαστικό λουκέτο στην αγορά, με 450 εργαζόμενους να αναζητούν απαντήσεις από την ιδιοκτησία της εταιρείας λιανικών πωλήσεων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, που επέλεξε να ανακοινώσει την πτώχευση της εταιρείας, χωρίς προηγουμένως να προχωρήσει στην παραμικρή ενημέρωση των εργαζομένων της.

  "Θεατές στο ίδιο έργο"...Η κυβέρνηση ευαγγελίζεται την ανάπτυξη και την ίδια ώρα με τα εμπόδια που υψώνει στις εναπομείναντες ελληνικές επιχειρήσεις και τη δυσβάσταχτη κατάσταση που διαμορφώνει με τα capital controls και τη συνεχή οικονομική αστάθεια, ανοίγει το δρόμο προς την ανεργία για άλλους 450 εργαζόμενους, στερώντας με τις πολιτικές των μνημονίων που αρνείται να αποχωριστεί, δικαιώματα και αποζημιώσεις σε εργαζόμενους.

  Το Ε.Κ.Θ. στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων των καταστημάτων της "Ηλεκτρονικής" στη Βόρεια Ελλάδα και στη διεκδίκηση των αποζημιώσεων τους από την εταιρεία. Παράλληλα, διαμηνύει για ακόμα μια φορά πως η Βόρεια Ελλάδα και η χώρα γενικότερα, δεν αντέχει άλλα λουκέτα και άλλους ανέργους. Οι πολιτικές που γεννούν αυτά τα φαινόμενα πρέπει επιτέλους να εγκαταλειφθούν.

  Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

   

   

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

  • No Comment
  • 796 Views
  • 0 Like

  Τρίκαλα  18 – 4 – 2016

   

  Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

                         ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

  Η Προσωρινή Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν.Τρικάλων εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων εργαζομένων της ''ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ''.

   Με ανακοίνωσή της η εταιρεία γνωστοποιεί ότι:

  "Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ γνωστοποιεί  ότι δυνάμει της υπ αριθμ.267/13-4-2016 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως."

  Το ηχηρό λουκέτο της ''ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ'' έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν 47 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα και να μείνουν στο δρόμο 450 εργαζόμενοι –εκ των οποίων οι 7 δούλευαν στο Κατάστημα των Τρικάλων. 

  Η ''ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ'' έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των ελληνικών αλυσίδων ηλεκτρονικών ειδών που δεν υπάρχουν πια στην ελληνική αγορά, είτε διότι έκλεισαν είτε διότι εξαγοράστηκαν από άλλες. 

  Τα μεγάλα θύματα είναι οι εργαζόμενοι οι οποίοι αφ’ενός προστίθενται στον κατάλογο της ανεργίας,αφετέρου μπαίνουν στην χρονοβόρα διαδικασία να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους, επιδόματα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

  Στεκόμαστε  δίπλα στους εργαζόμενους προκειμένου να διασφαλιστούν στο ακέραιο τα δικαιώματά τους.

  Είναι άδικο και απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να πληρώνουν για πολλοστή φορά, τα  λάθη άλλων!

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

  • No Comment
  • 758 Views
  • 0 Like

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                   18-04-2016                                                                  

  Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση του για το νέο «λουκέτο» της αγοράς, το κλείσιμο των 41 καταστημάτων της Ηλεκτρονικής Αθηνών, που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι να προστεθούν στην στρατιά των ανέργων. Είναι λυπηρό 450 εργαζόμενοι να μένουν χωρίς εργασία και μισθό, χωρίς παρόν και χωρίς μέλλον.  Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι βιώνουν τα εξουθενωτικά αποτελέσματα και  τις δραματικές επιπτώσεις των αντικοινωνικών και υφεσιακών μνημονιακών πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης.

  Συμπαραστεκόμαστε στους  απολυμένους της Ηλεκτρονικής Αθηνών και καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της Επιχείρησης, η οποία  αφενός αδιαφόρησε για την τύχη των εργαζομένων και των οικογενειών τους, προχωρώντας στο κλείσιμο της επιχείρησης, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι να  βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο και αφετέρου προτίμησε να μην προσέλθει στην τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ των εργαζομένων και της εργοδοσίας της επιχείρησης, που είχε ως σκοπό να διευκρινιστεί η πρόθεση της εργοδοσία για το μέλλον της επιχείρησης αλλά και την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων.

  Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας ανέλαβε πρωτοβουλία και συγκαλεί αύριο, Τρίτη 19 Απριλίου και ώρα 10:30, σύσκεψη των εργαζομένων του υποκαταστήματος Λαμίας στην οποία θα παραβρίσκεται και ο Νομικός Σύμβουλος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, με σκοπό τον συντονισμό της συνδικαλιστικής και νομικής παρέμβασης των εργαζομένων.

  Σε κάθε περίπτωση το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας είναι στο πλευρό των εργαζομένων και θα κάνει οποιαδήποτε ενέργεια ώστε να διασφαλιστούν στο ακέραιο τα δικαιώματα τους.

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γ. Γραμματέας

  Κωνσταντίνος Τσιάμης                                     Κωνσταντίνος Χαλάτσης

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

  • No Comment
  • 476 Views
  • 0 Like

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Βόλος 18.04.2016

  Επανειλημμένως το ΕΚΒ έχει καταδικάσει το πέταμα εργαζομένων στο δρόμο, με το γνωστό πάντα εργοδοτικό άλλοθι, την οικονομική κρίση και τα Μνημόνια!

    Στη χορεία αυτών των εργοδοτών προστέθηκε, δυστυχώς, και η μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ (με κατάστημα και στον Βόλο), που με άλλοθι «την κρίση και τα capital controls», έβαλε λουκέτο, καταθέτοντας ξαφνικά αίτηση πτώχευσης και πετώντας στο δρόμο 450 εργαζομένους!

     Οι ευθύνες για το ξεκίνημα και για την κορύφωση της Μνημονιακής κρίσης είναι ασφαλώς γνωστές και καταμερισμένες. Σε καμιά περίπτωση, όμως δεν έχει το δικαίωμα αυτή η Κυβέρνηση, που υποτίθεται ότι εκλέχτηκε για να προστατεύει τους εργαζόμενους, να την χρησιμοποιεί για να «περάσει» αυτό το νέο έγκλημα στα «ψιλά»!

     Οι ευθύνες είναι μεγάλες, διαχρονικές σίγουρα, στην παρούσα όμως φάση βαρύνουν περισσότερο εκείνους που υπόσχονταν την μεταμόρφωση της Ελλάδας εν μια νυκτί σε …αναπτυξιακό Παράδεισο!

   Γιατί, σε όλες τις γλώσσες του Κόσμου, η λέξη «ανάπτυξη» είναι συνυφασμένη με ανοιχτές επιχειρήσεις και νέες θέσεις δουλειάς και όχι με απολύσεις, λουκέτα,       ή μισθούς πείνας!

    

  ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ. ΒΟΛΟΥ

   

  Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΣΕΕ

Διεύθυνση: Πατησίων 69 & Αινιάνος 2, 10434 Αθήνα

Ταχυδρομική θυρίδα: ΤΘ 3626, ΤΚ 10210

e-mail: [email protected]

τηλέφωνο: 210-8202100

fax: 210-8202186, 210-8202187

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

e-mail: [email protected]

τηλέφωνο: 210-8202296

fax: 210-8202144