• Live Streaming: Παρακολουθήστε σε ζωντανή κάλυψη το Συνέδριο του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ

  Live Streaming: Παρακολουθήστε σε ζωντανή κάλυψη το Συνέδριο του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ

  • No Comment
  • 1200 Views
  • 0 Like

  Παρακολουθήστε ζωντανά στην ιστοσελίδα μας, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 και με ώρα έναρξης 10:00 π.μ., το Συνέδριο που θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ με θέμα «Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Συμμαχία για την Παιδεία, την Εργασία, την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή» με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας, των κοινωνικών εταίρων και εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

   

  Το Συνέδριο θα μεταδοθεί επίσης από την ιστοσελίδα του Φορέα μας, το επίσημο κανάλι του Φορέα στο Youtube (https://www.youtube.com/user/kanepgseeweb/), καθώς και μέσω Facebook Live (https://www.facebook.com/kanep.gsee/).


   

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΣΕΕ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΣΕΕ

  • No Comment
  • 1705 Views
  • 0 Like

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/4/2016

  ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΣΕΕ

  Συνεδρίασε σήμερα η Διοίκηση της ΓΣΕΕ, η οποία προέκυψε από τις εκλογές του 36ου Συνεδρίου και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: 1. ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ Πρόεδρος:​ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Α/της Πρόεδρος: ​--------------------------------------- Γ. Γραμματέας:​ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αν/της Γ. Γραμματέας:​ΔΑΝΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. Οργανωτικού:​ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Αν/της Γ. Οργανωτικού:​ΦΩΤΗΣ ΚΟΛΕΒΕΝΤΗΣ Γ. Οικονομικού:​ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αν/της Γ. Οικονομικού:​ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣΓια το προεδρείο δεν έθεσαν υποψηφιότητα οι παρατάξεις ΔΑΣ και ΕΑΚ, ενώ η θέση του Αναπληρωτή Προέδρου παραμένει κενή, έως ότου η ΕΑΚ λάβει τις οριστικές της αποφάσεις. 2. ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Παναγόπουλος Ιωάννης ​ Γεωργακόπουλος Γεώργιος​ Δανούσης Αθανάσιος Δημητριάδου Σταυρούλα (Λίλα) Μουτάφης Ευάγγελος Πέρρος Γεώργιος Ταβουλάρη Παναγιώτα (Γιώτα) Τασιούλας Ιωάννης Κιουτσούκης Νικόλαος Καρράς Αντώνιος Κολεβέντης Φώτης Βασιλόπουλος Αθανάσιος (θάνος)​ Φωτόπουλος Νικόλαος Οφθαλμίδης Παναγιώτης Λεβέντης Αθανάσιος Μετά τη συγκρότηση σε σώμα η Ολομέλεια της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας, λαμβάνοντας υπόψη τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, τόσο στο ζήτημα του Εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, όσο και στο φλέγον θέμα του υπό κατάθεση ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Επιτροπή να καθορίσει, με βάση τις εξελίξεις, τον ακριβή χρόνο πραγματοποίησης της ήδη αποφασισμένης 48ωρης Γενικής Απεργίας .

  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ

  • No Comment
  • 1072 Views
  • 0 Like

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  24/3/2016

  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ

   

  Συνεδρίασε σήμερα η νέα Διοίκηση της ΓΣΕΕ, η οποία προέκυψε από το 36ο Συνέδριό της.

  Η Διοίκηση της Ολομέλειας της Συνομοσπονδίας, επικυρώνοντας ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου, εξουσιοδότησε τον πλειοφηφόντα σύμβουλο Γιάννη Παναγόπουλο να προχωρήσει άμεσα σε διαπραγμάτευση με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους, για την υπογραφή και παράταση της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μέχρι το τέλος του 2016,  με δεδομένο το γεγονός ότι η μετενέργειά της λήγει στα τέλη Μαρτίου.

  Για τη Συνομοσπονδία η παράταση ισχύος της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας, αφού το αντίθετο θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τη θέση των εργαζομένων του πολύπαθου Ιδιωτικού Τομέα.

                                                                                                         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • No Comment
  • 672 Views
  • 0 Like

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   22/3/2016

  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

  Συνεδριάζει την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 στις 11:00 πμ, η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, με μοναδικό θέμα συζήτησης την «Υλοποίηση της Ομόφωνης Απόφασης του 36ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».

  Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ (Πατησίων 69 και Αινιάνος 2).

                                                                                              ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

   

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΟ 36ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΟ 36ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

  • No Comment
  • 3766 Views
  • 1 Like

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/3/2016 Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΟ 36ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

  Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας του 36ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και οι εκλεγέντες στη νέα Διοίκηση, κατά παράταξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής, έχουν ως εξής: Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Σ 1. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3. ∆ΑΝΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 4. ∆ΗΜΗΤΡΙΑ∆ΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΛΙΛΑ) 5. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 6. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ 7. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 8. ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 9. ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 10. ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 11. ΣΤΟΪΜΕΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 12. ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 13. ΤΣΑΡΑΜΠΟΥΛΙ∆ΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 14. ΤΣΙΛΦΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 15. ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΔ.Α.Σ. 1. ΠΕΡΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2. ΓΚΩΓΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 3. ΚΑΡΑΝΤΟΥΣΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 4. ΝΙΒΟΡΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 5. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 6. ΠΕΛΑΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ 7. ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 8. ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 9. ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ) 10. ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣΔ.Α.Κ.Ε. 1. ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2. ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ 3. ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 4. ΚΑΨΟΚΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 5. ΚΟΛΕΒΕΝΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 6. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 7. ΛΑΜΠΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 8. ΠΕΠΟΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 1. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ) 2. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 3. ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 4. ΛΑΖΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 5. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 7. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΝέα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ δύναμη ευθύνης και προοπτικής 1. ΠΑΛΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 2. ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3. ΤΣΩΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 4. ΧΑΡΙΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣΕΝΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 1. ΣΑΛΟΥΦΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΣΤΑΒΥ)Οι πίνακες των εκλεγέντων είναι με αλφαβητική σειρά, με τους πλειοψηφούντες συμβούλους ανά παράταξη να είναι στην πρώτη θέση.                                                                                                  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 36ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΣΕΕ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 36ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΣΕΕ

  • No Comment
  • 5150 Views
  • 0 Like

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  20/3/2016

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 36ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΣΕΕ

   Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του 36ου Τακτικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ με την εκλογή οργάνων διοίκησης. Στις εκλογές πήραν μέρος επτά παρατάξεις (7).

  Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής: Ψήφισαν 370, έγκυρα 368, άκυρα 2, λευκά 0. Αναλυτικά ανά παράταξη τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
  ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣΨΗΦΟΙΕΔΡΕΣ Δ.ΣΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (ΠΑΣΚΕ-Σ)1191585
  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ)831064
  Δ.Α.Κ.Ε.67853
  ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  (στηρίζεται από ΜΕΤΑ, ΕΜΕΙΣ)53742
  Νέα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ δύναμη ευθύνης και προοπτικής31421
  ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ  (ΕΜΕΙΣ)9100
  ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ600_
                                           ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 36ου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 36ου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

  • No Comment
  • 930 Views
  • 2 Likes

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/3/2016

  ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 36ου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

  Συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου, οι εργασίες του 36ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, την εισήγηση του Προέδρου της ΓΣΕΕ για τον Απολογισμό και τον Προγραμματισμό Δράσης της Συνομοσπονδίας και τις εισηγήσεις των συνδικαλιστικών παρατάξεων. Στο Συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Νίκος Σκορίνης, μέλος της πολιτικής γραμματείας, από τη Νέα Δημοκρατία ο κ.Νίκος Παναγιωτόπουλος, από το ΠΑΣΟΚ ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. Στέφανος Ξεκαλάκης, από το Κ.Κ.Ε. ο ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος, από το ΠΟΤΑΜΙ ο κ.Λεωνίδας Λάζαρης, ενώ από την Ένωση Κεντρώων το παρόν έδωσε και μίλησε στους συνέδρους ο Πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης. Από το ΛΑΕ χαιρετισμό απηύθυνε ο κ.Δημήτρης Στρατούλης. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Ρούντη Ντελέου και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Χαριχαράν Μαχαντεβάν. Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται το απόγευμα με τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και αύριο Σάββατο 19/3 θα γίνουν τοποθετήσεις των Συνέδρων. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 20/3 με την εκλογή των νέων οργάνων (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο).

  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΝΑΡΞΗ 36ου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΝΑΡΞΗ 36ου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

  • No Comment
  • 1035 Views
  • 1 Like

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/3/2016 ΕΝΑΡΞΗ 36ου ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

  Ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα το 36ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο διεξάγεται στην Ρόδο. Η επίσημη έναρξη των εργασιών έγινε από τον πρόεδρο της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) João Felicio. Όπως είναι γνωστό, η ΔΣΣ εκπροσωπεί 174 εκατ. εργαζόμενους από 156 χώρες και 315 οργανώσεις-μέλη. Ο κύριος Felicio στην ομιλία του τόνισε ότι τα συνδικάτα στην Ελλάδα μαζί με τον Ελληνικό λαό στάθηκαν με γενναιότητα απέναντι στις προκλήσεις που δημιούργησαν η κρίση και τα μνημόνια, επισημαίνοντας ότι η ενίσχυση των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου που δεν πρέπει να είναι άλλος από την ισότητα την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη. Στο 36ο Τακτικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ μετέχουν περίπου 400 σύνεδροι από 120 δευτεροβάθμιες οργανώσεις και αντιπροσωπείες από 30 διεθνείς και εθνικές συνδικαλιστικές οργανώσεις. Βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό απηύθυνε στους συνέδρους ο ακαδημαϊκός καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος, ο οποίος θα τιμηθεί αύριο από τη Συνομοσπονδία για τη σημαντική προσφορά του στην Επιστήμη αλλά και στην κατανόηση της ιστορίας της ανθρωπότητας. Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η συμμετοχή στην τελετή έναρξης της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, η οποία παρουσίασε τραγούδια παραδοσιακής και έντεχνης ελληνικής μουσικής. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν αύριο με ομιλίες εκπροσώπων κομμάτων, ενώ στο συνέδριο θα συζητηθούν ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης της ΓΣΕΕ. Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή των νέων οργάνων (Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο).

                                                                                                     ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

  (17-03-16) Ομιλία Προέδρου στο 36ο Συνέδριο

  Διαβάστε περισσότερα
 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Ετήσια Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση 2016

  • No Comment
  • 937 Views
  • 0 Like

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/3/2016 ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Ετήσια Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση 2016

  • Η συνέχιση της λιτότητας αποσταθεροποιεί το μακροοικονομικό και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και δε δημιουργεί συνθήκες διατηρήσιμης δημοσιονομικής προσαρμογής και αύξησης της απασχόλησης • Η προοπτική δημιουργίας βιώσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων και εξόδου από την κρίση είναι αρνητική • Τα ευρήματα της Έκθεσης υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα αλλαγής του υφιστάμενου υποδείγματος οικονομικής πολιτικής

  Την Ετήσια Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση για το 2016 παρουσίασε σήμερα στη Ρόδο κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, ο Επιστημονικός Δ/ντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και Αν. Καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών Γιώργος Αργείτης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 36ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος. Η Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση για το 2016 έχει ως βασικό της στόχο να αναδείξει τη σημασία άσκησης οικονομικής πολιτικής που θα χαρακτηρίζεται από αναπτυξιακό πραγματισμό. Επίσης, επιδιώκει να καταθέσει στο δημόσιο διάλογο ιδέες και προτάσεις για το σχεδιασμό των βασικών πυλώνων παραγωγικής αναδόμησης της οικονομίας και τη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης που θα δημιουργεί διατηρήσιμες ροές εισοδήματος, ρευστότητας και απασχόλησης. Τα εμπειρικά ευρήματα, τα συμπεράσματα και οι προτάσεις οικονομικής πολιτικής της Έκθεσης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ 2016 δείχνουν αφενός την αποτυχία της λιτότητας, κι αφετέρου τη δυνατότητα αναδόμησης ενός βιώσιμου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης. Η Έκθεση αξιολογεί τις αρνητικές δημοσιονομικές και τις μακροοικονομικές εξελίξεις για το 2015 και τις υφεσιακές επιπτώσεις της ασκούμενης πολιτικής στην αγορά εργασίας. Το ποσοστό ανεργίας εξακολουθεί να είναι το υψηλότερο στην ΕΕ, η ποιότητα των θέσεων εργασίας συνεχίζει να χειροτερεύει, οι άτυπες και μη ηθελημένες μορφές μερικής απασχόλησης αυξάνονται, όπως και το ποσοστό της φτώχειας και της οικονομικής ανισότητας. Η Έκθεση προτείνει τον επαναπροσδιορισμό του μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης αναδεικνύοντας τα κλαδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν μια νέα στρατηγική επενδύσεων, αύξησης της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών.

  Στην ομιλία του ο Επιστημονικός Δ/ντης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ κ. Γ. Αργείτης δήλωσε: «Η Ελληνική οικονομία συνεχίζει να είναι εγκλωβισμένη στη λιτότητα με μη βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα και υψηλό πιστωτικό ρίσκο και δεσμευμένη στα νέα υφεσιακά μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2016 και απαιτούνται από τους δανειστές μέχρι το 2018. Την ίδια στιγμή η Ελληνική κοινωνία βιώνει πρωτόγνωρη σε ένταση και έκταση κρίση με ευρύτερες κοινωνικές ομάδες να αντιμετωπίζουν βίαια φαινόμενα φτωχοποίησης και εργασιακής επισφάλειας. Το 2015 ήταν ένα έτος ραγδαίων οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων, που σημαδεύτηκε από τη διάψευση των προσδοκιών για αλλαγή σελίδας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής. Η εφαρμογή προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής με τεράστιο έλλειμμα αναπτυξιακού πραγματισμού και με άξονες τη βίαιη δημοσιονομική λιτότητα και την εσωτερική υποτίμηση, κυρίως μέσω της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημία στο μακροοικονομικό και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς και οδυνηρές κοινωνικές συνέπειες», ενώ πρόσθεσε: «Η Ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από τη δημιουργία μιας νέας αναπτυξιακής κουλτούρας η οποία θα είναι αποδεσμευμένη από νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και θα βασίζεται στη διασύνδεση των δημοσιονομικών, των χρηματοπιστωτικών και των μακροοικονομικών επιδόσεων της οικονομίας με τα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά του μοντέλου ανάπτυξης, και ειδικά με την παραγωγική ικανότητα και δυναμική της χώρας να δημιουργεί απασχόληση».

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

  EKTHESH 18_SITE_FINAL_29-03-2016

  Παρουσίαση 17_3_16 Γ_Αργείτη_Ετήσια Έκθεση 2016ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΚΘΕΣΗΣ

  Διαβάστε περισσότερα
 • 35ο Τακτικό Συνέδριο

  • No Comment
  • 1536 Views
  • 0 Like

  Προκήρυξη 35ου Συνεδρίου ΓΣΕΕ

  Με την υπ΄αριθμ. 10 της 17/9/2012 εγκύκλιό της, η ΓΣΕΕ γνωστοποίησε προς τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα την προκήρυξη του 35ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της Συνομοσπονδίας.

  Η εγκύκλιος : Δείτε το σχετικό αρχείο 

  Παράλληλες δράσεις 35ου Συνεδρίου ΓΣΕΕ

  Την Τετάρτη 20/3/2013, παραμονή της έναρξης του 35ου Συνεδρίου ΓΣΕΕ, πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου για τον Τοπικό Τύπο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

  Το Δελτίο Τύπου - πρόσκληση στη Συνέντευξη Τύπου : Δείτε το σχετικό αρχείο 

  Την Τετάρτη 20/3/2013, παραμονή της έναρξης του 35ου Συνεδρίου ΓΣΕΕ πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα "Αναπτυξιακές δυνατότητες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

  Το Δελτίο Τύπου - πρόσκληση στην Ημερίδα : Δείτε το σχετικό αρχείοΗ εισήγηση-μελέτη της Ημερίδας: Δείτε το σχετικό αρχείοΣτατιστικά στοιχεία: Δείτε το σχετικό αρχείοΤο βίντεο που προβλήθηκε στην έναρξη της Ημερίδας:Το Δελτίο Τύπου για την Ημερίδα: Δείτε το σχετικό αρχείο 

  Εργασίες 35ου Συνέδριου ΓΣΕΕ

  Πέμπτη 21/3/2013

  Στις 5 μ.μ. ξεκίνησαν οι εργασίες του 35ου Συνεδρίου ΓΣΕΕ με τη διαπίστωση της απαρτίας, την ανακοίνωση της ταυτότητητας του Συνεδρίου και τις εκλογές Προεδρείου, προσωρινής επιτροπής, Επιτροπής Ελέγχου Πληρεξουσίων και Εφορευτικής Επιτροπής.

  Στις 7.15 μ.μ. έγινε η επίσημη έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου από τη Γενική Γραμματέα της ITUC συν.Sharan Burrow, ενώ τιμήθηκε η θρακιώτισσα Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή.Το βίντεο που προβλήθηκε στην έναρξη του Συνεδρίου "ΕΛΛΑΔΑ 2013: 3 χρόνια με την Τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ":[youtube id="9LK7orcMODY"]Το βίντεο του οπτικοακουστικού απολογισμού του Συνεδρίου:[youtube id="prv7uC2w45g"]

  Παρασκευή 22/3/2013

  Οι εργασίες ξεκίνησαν με τις ομιλίες των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων και ειδικότερα των:
  • Κωνσταντίνου Κουτσογιαννόπουλου, βουλευτή Φθιώτιδας, εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας,
  • Παναγιώτη Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ
  • Νίκου Ανδρουλάκη, Γραμματέα ΠΑΣΟΚ,
  • Μαρίνου Ουζουνίδη, βουλευτή Έβρου, εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  • Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, βουλευτή Α Θεσ/νίκης, εκπροσώπου ΔΗΜΑΡ,
  • Γιώργου Σκιαδιώτη, μέλους ΚΕ, εκπροσώπου ΚΚΕ
  και τους χαιρετισμούς των εκροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων:
  • της Γενικής Γραμματέας ΣΕΣ συν.Bernadette Segol
  • του εκπροσώπου ΠΣΟ συν.Γιώργου Μαυρίκου
  • του Προέδρου της ΑΔΕΔΥ συν.Κώστα Τσικρικά
  Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ συν.Γιάννης Παναγόπουλος εισηγήθηκε τον Διοικητικό Απολογισμό και τον Προγραμματισμό Δράσης.Ο Διοικητικός Απολογισμός: Δείτε το σχετικό αρχείοΤο Πρόγραμμα Δράσης: Δείτε το σχετικό αρχείοΤο Χρονολόγιο του Γραφείου Τύπου : Δείτε το σχετικό αρχείοΣτη συνέχεια μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της Γ.Σ.Ε.Ε. συν.Νικόλαος Κιουτσούκης : Δείτε το σχετικό αρχείο

  Ο Γραμματέας Οικονομικού συν.Φίλιππος Θωμάς εισηγήθηκε τον Οικονομικό Απολογισμό και ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής ανέγνωσε το Πρακτικό της Ελεγκτικής Επιτροπής.

  Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος της ημέρας πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες των παρατάξεων, ενώ οι διαδικασίες τελείωσαν με την ανακοίνωση της Έκθεσης Επιτροπής Ελέγχου Πληρεξουσίων.

  Σάββατο 23/3/2013

  Οι εργασίες της τρίτης ημέρας του 35ου Συνεδρίου αφορούσαν στις τοποθετήσεις των συνέδρων, τις δευτερολογίες των παρατάξεων, τη δευτερολογία του Προέδρου της ΓΣΕΕ και την έγκριη του Ψηφίσματος του Συνεδρίου.Το Ψήφισμα του Συνεδρίου: Δείτε το σχετικό αρχείο

  Κυριακή 24/3/2013

  Την τελευταία ημέρα του 35ου Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για την έγκριση του Διοικητικού Απολογισμού, την έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού και την εκλογή των οργάνων της Διοίκησης (45μελής Διοίκηση, 3 μέλη συνταξιούχων, 15 μέλη Ελεγκτικής Επιτροπής, 25 μέλη Γενικού Συμβουλίου και 7 μέλη Επιτροπής Εφαρμογής Κανονισμού (άρθρο 30 παρ. 4).

  Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας : Δείτε το σχετικό αρχείοΤα μέλη των νέων οργάνων της ΓΣΕΕ : Δείτε το σχετικό αρχείο

  Διαβάστε περισσότερα
 • 34ο Τακτικό Συνέδριο

  • No Comment
  • 1675 Views
  • 1 Like

  Το Ανώτατο Συλλογικό όργανο της ΓΣΕΕ είναι το Πανελλαδικό Συνέδριο. Συνέρχεται τακτικά κάθε τρία (3) χρόνια, ή εκτάκτως, εάν κριθεί απαραίτητο.

  Το Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ συγκροτείται από τους αντιπροσώπους των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων και Ομοσπονδιών που ανήκουν στη δύναμη της ΓΣΕΕ και έχουν εκλεγεί από τα Τοπικά και Κλαδικά Συνέδρια, στα οποία έλαβαν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι με καθολική ψηφοφορία και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1264/82.

  Το Συνέδριο ψηφίζει τις προγραμματικές αρχές και το πρόγραμμα δράσης της ΓΣΕΕ και εκλέγει τα όργανα διοίκησης της Συνομοσπονδίας, δηλαδή:

  • τα 45 μέλη της Διοίκησης
  • τα 15 μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής και
  • τα 25 μέλη του Γενικού Συμβουλίου

  Το Συνέδριο αποφασίζει για τις προτάσεις που υποβάλλονται από τις οργανώσεις της ΓΣΕΕ, τροποποιεί το Καταστατικό της, αν προκύψει τέτοια ανάγκη, και εγκρίνει τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό της επόμενης τριετίας.

  Όλα τα όργανα λειτουργίας της ΓΣΕΕ εκλέγονται με το σύστημα της απλής αναλογικής και σύμφωνα με τον Ν1264/82

  Εργασίες 34ου Τακτικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ

  [accordions][accordion title="Ομιλίες - Εισηγήσεις - Χαιρετισμοί"]18-3-2010 Πρώτη μέρα συνεδρίασης

  Εναρκτήρια Ομιλία του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου, στο 34ο Τακτικό Συνέδριο: Από το βήμα του προηγούμενου συνεδρίου της ΓΣΕΕ το Μάρτη του 2007 στην εναρκτήρια ομιλία μου και σε περίοδο που τίποτα δεν προμήνυε την "καταιγίδα" που σήμερα αντιμετωπίζουμε, σημείωνα: "Στις συνθήκες όμως που έχουν διαμορφωθεί το κρίσιμο διακύβευμα δεν είναι - παρά τη σπουδαιότητα που έχουν - ούτε η άμυνα, ούτε η εξωτερική πολιτική, αλλά αν θα υπάρξει μει ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

  Δείτε το σχετικό αρχείο

     

  Επίσημη έναρξη των εργασιών του 34ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ από τον Γραμματέα της ITUC, Guy Ryder: Μεταφέρω του αδελφικούς χαιρετισμούς της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας στο 34ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ και αυτήν τη στιγμή της βαθιάς κρίσης, μήνυμα αλληλεγγύης στο λαό της Ελλάδας εκ μέρους των 175 εκατομμυρίων μελών μας σε όλον τον κόσμο

  Δείτε το σχετικό αρχείο

  19-3-2010 Δεύτερη μέρα συνεδρίασης

  Εισήγηση του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου: Η διαδικασία μετάβασης από την ρύθμιση της οικονομίας στην απελευθέρωση των αγορών, θέτει στο επίκεντρο των πολιτικών παρεμβάσεων τα ζητήματα της εργασίας και του κράτους – πρόνοιας, η κατάσταση των οποίων επιδεινώνεται περαιτέρω με την αποσύνθεση εκτός των άλλων της πραγματικής οικονομίας

  Δείτε το σχετικό αρχείο

  Χαιρετισμός του Προέδρου της Κυβέρνησης, Γεώργιου Παπανδρέου: Φίλες και φίλοι, βρίσκομαι εδώ, όχι μόνο για να χαιρετίσω το Συνέδριό σας και να ευχηθώ επιτυχία στις εργασίες του, όπως κάνω σε κάθε Συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά και επειδή το φετινό σας Συνέδριο διεξάγεται σε μια ιστορική καμπή για την χώρα μας - δυστυχώς, σε μια επώδυνη καμπή, την οποία μπορούμε όμως να μετατρέψουμε όλοι μαζί σε μια νέα μεγάλη ευκαιρία

  Δείτε το σχετικό αρχείο

   

  Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά: Βρίσκομαι αναμεσά σας, ανάμεσα σε εκπροσώπους από τον κόσμο της Εργασίας, σε δύσκολες στιγμές - και για την χώρα γενικότερα και για τους εργαζόμενους ακόμα περισσότερο

  Δείτε το σχετικό αρχείο

    

  Χαιρετισμός του Εκπροσώπου της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, Τόμας Τζένκινς: Είναι τιμή για μένα να απευθύνομαι σήμερα εκ μέρους της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων σε σας, τη ΓΣΕΕ, που αποτελείτε αξιόλογο ιδρυτικό μας μέλος. Θα ήθελα να ξεκινήσω πρώτα εκφράζοντας την αλληλεγγύη μου προς εσένα, Πρόεδρε Παναγόπουλε, αγαπητέ Γιάννη, για την βίαιαη επίθεση που δέχτηκες από κακοποιά στοιχεία που είναι ξένα στο Συνδικαλιστικό Κίνημα

  Δείτε το σχετικό αρχείο

   

  Ομιλία του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ, Γιώργου Τσαλικάκη, στο 34ο Τακτικό Συνέδριο της Συνομοσπονδίας:Το 34ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ πραγματοποιείται μέσα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία για τον κόσμο του μόχθου και της εργασίας. Βρισκόμαστε εδώ, λίγες μόνο μέρες μετά την απόφαση της σημερινής κυβέρνησης να μετατρέψει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας σε «εξόντωση» των μισθωτών και των συνταξιούχων

  Δείτε το σχετικό αρχείο

   

  Ομιλία του Αναπληρωτή Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιώργου Γαβρίλη: Είναι όμορφος ο χώρος που γίνεται το Συνέδριο μας και εκπέμπει μια γαλήνη. Δεν πρέπει όμως να μας παρασύρει αυτό. Ζούμε σε συνθήκες θύελλας, με χιλιάδες εργαζόμενους να σπρώχνονται στα αζήτητα και επιτρέψτε μας εδώ μια παρένθεση. Τη στιγμή που δεχόμαστε αυτή την πρωτόγνωρη επίθεση, που επιχειρείται μια ολική ανατροπή όλων των κατακτήσεων μας, που ο αριθμός των ανέργων θα φτάσει και θα ξεπεράσει το 1.000.000 εργαζόμενους θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον απαράδεκτο το Συνέδριο μας να εμφανίζει μια εικόνα πανηγυρισμών

  Δείτε το σχετικό αρχείο

   Ομιλία του Εκπροσώπου της ΠΑΣΚΕ, Φίλιππου Θωμά: Εκ μέρους της ΠΑΣΚΕ, Της μεγάλης Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Παράταξης, σας απευθύνω θερμό αγωνιστικό συναδελφικό χαιρετισμό, και μέσω του Συνεδρίου μας, σε όλους τους εργαζόμενους, στους νέους και τις νέες, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, στους μετανάστες.Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που μάχονται για Ελευθερία, Δημοκρατία και Αυτοδιάθεση.Δηλώνουμε την υποστήριξη μας στα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα.Eνώνουμε τη φωνή μας με το παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα. Χαιρετίζουμε τους κοινούς αγώνες με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, για το περιβάλλον και την οικολογίαΔείτε το σχετικό αρχείο

  [/accordion]

  [accordion title="Ψηφίσματα"]

  20-3-2010: Κύριο Ψήφισμα 34ου Συνεδρίου: Κατ’αρχήν εγκρίθηκαν οι βασικές αρχές και θέσεις του Προγράμματος Δράσης, όπως κατατέθηκε στο συνέδριο και αφορούν την αγωνιστική διεκδίκηση όλων των οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η αντιμετώπιση της ύφεσης και της κρίσης με τις επιπτώσεις στην απασχόληση και την ανεργία είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για τη ΓΣΕΕ. Με αφορμή τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας αποφασίζονται μέτρα που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο αυτούς που πραγματικά φταίνε για την κρίση δηλαδή τις τράπεζες και τους οικονομικά ισχυρούς που αξιοποιούν την κρίση για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα υπερκέρδη και τα προνόμια τους Δείτε το σχετικό αρχείο20-3-2010: Ψήφισμα Συμπαράστασης στην KESK Τουρκίας: Οι σύνεδροι του 34ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ καταδικάζουν απερίφραστα την εξοντωτική ποινή φυλάκισης 7 χρόνια και 4 μήνες χρόνων συνολικά, που επιβλήθηκε στο στέλεχος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Οργάνωσης Άγκυρας της KESK, SEHER TUMER, στις 18 Μαρτίου 2010 Δείτε το σχετικό αρχείο20-3-2010: Ψήφισμα για Αμοιβαία Μείωση Αμυντικών Δαπανών Ελλάδος - Τουρκίας: Οι σύνεδροι του 34ου Συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, λαμβάνοντας υπόψη: • Την εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας στις συνθήκες μιας πρωτοφανούς σε οξύτητα κρίσης που κύρια πλήττει σφοδρά το εισόδημα και τα χρόνια κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των οικογενειών τους Δείτε το σχετικό αρχείο20-3-2010: Ψήφισμα για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις των Θυμάτων από τα Στρατεύματα Κατοχής: Το 34ο Τακτικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην ΚΑΛΛΙΘΕΑ Χαλκιδικής 18-21 Μαρτίου 2010, εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω Ψήφισμα: Υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα του «Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα» και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει και να διεκδικήσει Δείτε το σχετικό αρχείο20-3-2010: Ψήφισμα για την Οργανωτική Ενότητα του Συνδικαλιστικού Κινήματος: Οι σύνεδροι του 34ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ υποστηρίζουν αποφασιστικά την οργανωτική ενότητα των εργαζομένων στην ΕΡΤ επισημαίνοντας την αναγκαιότητα για μια δευτεροβάθμια οργάνωση στο χώρο που θα εκφράζει και θα ενοποιεί το σύνολο των εργαζομένων Δείτε το σχετικό αρχείο20-3-2010: Ψήφισμα για την Υποστήριξη των Δικαιωμάτων των Απολυμένων της Ο.Α: Εμείς οι σύνεδροι του 34ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ επαναδιατυπώνουμε την θέση μας σε σχέση με το ξεπούλημα του Εθνικού Αερομεταφορέα και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην μεθοδευμένη δημιουργία Εθνικού Ιδιωτικού μονοπωλίου στον χώρο των Αερομεταφορών Πρώτα θύματα αυτής της μεθόδευσης, αφού τις συνέπειές τους θα πληρώσουν και οι Έλληνες καταναλωτές των αεροπορικών υπηρεσιώνΔείτε το σχετικό αρχείο20-3-2010: Ψήφισμα για την Εξασφάλιση Θέσεων Εργασίας στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά: Η THYSSEN KRUPP, ιδιοκτήτρια των ΕΝΑΕ με δόλια, ανέντιμη, πλήρως καλά σχεδιασμένη ενέργεια και με πρόσχημα την αναδιάρθρωση των «Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε.», απέσχισε την δραστηριότητα Τροχαίου Υλικού και μετά την πούλησε στον αχυράνθρωπο (δικό της παιδί), ανεκδιήγητο κ.Meyer, ο οποίος πτώχευσε την εταιρία και εξαφανίστηκεΔείτε το σχετικό αρχείο20-3-2010: Ψήφισμα για την Ενίσχυση του ΟΚΑΝΑ: Ο ΟΚΑΝΑ ιδρύθηκε στα πλαίσια της εφαρμογής μιας πολιτικής κοινωνικού κράτους, για να προσφέρει βοήθεια στους συμπολίτες μας αυτούς, που κανείς άλλος, δεν θέλει να ασχοληθεί μαζί τους. Κατά τη διάρκεια των περασμένων χρόνων, ο ρόλος τους και στη σπουδαιότητά του άρχισαν να υποβαθμίζονται και να απαξιώνεται το έργο του Δείτε το σχετικό αρχείο8-4-2010: Πρωτοβουλίες των Συνομοσπονδιών για Μείωση των Εξοπλισμών - Μέρισμα Ειρήνης για τους Εργαζόμενους - Αγωνιστική Ενότητα των Συνδικάτων σε Ελλάδα και Τουρκία: Άμεση και θετική υπήρξε η ανταπόκριση των Τουρκικών συνδικάτων στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για κοινή δράση με στόχο να σταματήσει ο φαύλος κύκλος του εξοπλιστικού ανταγωνισμού ο οποίος ωφελεί μόνο τους πολεμοκάπηλους εμπόρους και τους μεσάζοντες όπλων έτσι ώστε να αποδοθεί στους εργαζόμενους μέρισμα ειρήνης και ανάπτυξης από την εξοικονόμηση πόρων Δείτε το σχετικό αρχείο

  [/accordion]

  [accordion title="Διοικητικός Απολογισμός - Πεπραγμένα"]

  Απρίλιος 2007 Δομημένα Ομόλογα - Αποθεματικά Ταμείων

  Απρίλιος 2007 Δομημένα Ομόλογα - Αποθεματικά Ταμείων

   Ευρεία σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών και των εκπροσώπων των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία με θέμα συζήτησης: «Διαχείριση Αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων».Κοινή είναι η διαπίστωση και η εκτίμηση ότι:

  Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με την έκδοση και διάθεση δομημένων ομολόγων (υψηλού ρίσκου) προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι βλάβες που είχαν υποστεί στο παρελθόν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων οξύνονται και διευρύνονται περαιτέρω από τις διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις-απαλλαγές προς τους εργοδότες που υπονομεύουν ακόμα περισσότερο την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

  Ιανουάριος 2008: Ιδιωτικοποιήσεις (Λιμάνια - ΔΕΚΟ):  Η ΓΣΕΕ, συμπαρατάσσεται με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, που πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις. Δηλώνει ότι η ιδιωτικοποίηση νευραλγικών επιχειρήσεων του Δημοσίου ή νευραλγικών και στρατηγικών τους δραστηριοτήτων και η εκχώρηση του management σε ιδιώτες (ΛΙΜΑΝΙΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ), σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη αποβιομηχάνιση και το κλείσιμο των επιχειρήσεων, οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανεργία την ελληνική οικονομία σε αδιέξοδο.

  Ιανουάριος 2009: Η απόφαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ για τον κλάδο καθαριότητας σε εργολαβικές εταιρίες (καθαρισμού):Να νομοθετηθεί άμεσα η υποχρέωση στο Δημόσιο- ΔΕΚΟ αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, όπου γίνεται ανάθεση έργου καθαριότητας, η μεταξύ των συμβαλλομένων μερών (εταιρεία ανάθεσης – εταιρείας έργου) σύμβαση να υπερβαίνει κοστολογικά το σύνολο των αποδοχών των εργαζομένων και το ελάχιστο κόστος υλικών κλπ. Διαφορετικά υποκρύπτει συμπίεση του εργατικού κόστους και κατά συνέπεια μη τήρηση Σ.Σ.Ε. και Εργατικής Νομοθεσίας.

  Ιανουάριος 2010:Ανοικτή επιστολή του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ προς τον Πρωθυπουργό για τη δημοσιονομική κρίση και την οικονομία: Με επιστολή της 27ης-1-2010 προς τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου ο Πρόεδρος Γ. Παναγόπουλος ζητεί την εφαρμογή πολιτικών σε όφελος των εργαζόμενων και της κοινωνίας, με δίκαιη αναδιανομή και ανάπτυξη σε αντίθεση με τα «θέλω» και τις απαιτήσεις των αγορών. Ειδικότερα αναφέρει: Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ελληνική κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι βιώνουν τη ραγδαία εξάπλωση συνδρόμων κινδυνολογίας που δημιουργούν ένα κλίμα γενικευμένης οικονομικής ανασφάλειας και απαισιοδοξία

  Ο πλήρης Διοικητικός Απολογισμός και οι Δράσεις της ΓΣΕΕ κατά την τριετία 2007-2010

  αρχείο 1

  αρχείο 2

  [/accordion]

  [accordion title="Οικονομικός Απολογισμός - Προϋπολογισμός 2007 - 2010"]

  EXO OIKONOMIKOS APOLOGISMOS_vΟικονομικός Απολογισμός Προϋπολογισμός Τριετίας 2007 - 2010

  Δείτε το σχετικό αρχείο

  [/accordion]

  [accordion title="Γραμματεία Τύπου - Χρονολόγιο 2007 - 2010"]

  ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ 2007-2010

  Η Γραμματεία Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων υποστήριξε επικοινωνιακά τις θέσεις και τις δράσεις που ανέπτυξε η Συνομοσπονδία αυτή την τριετία και κυρίως:

  •  την παρακολούθηση των ΜΜΕ, των ΗΜΜΕ και την αποδελτίωση τύπου.
  • την έκδοση και αποστολή Δελτίων Τύπου (περίπου 900 δελτία τύπου)
  • την παροχή ενημέρωσης στους εργατικούς συντάκτες των ΜΜΕ
  • τη διοργάνωση Συνεντεύξεων, Ημερίδων, παρουσιάσεων, κ.λ.π.
  • την έκδοση ανακοινώσεων αφισών και άλλου έντυπου υλικού
  • τη διαμόρφωση της επικοινωνιακής καμπάνιας σε μεγάλα ζητήματα
  • την συνολική αναμόρφωση και τον ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας, ώστε να είναι λειτουργική και σύγχρονη
  • τη διαρκή καθημερινή ενημέρωση της ιστοσελίδας της ΓΣΕΕ με τα επίκαιρα θέματα των δραστηριοτήτων μας
  • τη συνεργασία με τις οργανώσεις-μέλη της ΓΣΕΕ (Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα) για την προβολή των θεμάτων τους.
  • τη συνεργασία με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, το ΚΕΠΕΑ, το ΚΑΝΕΠ και το ΕΛΙΝΥΑΕ για την προβολή των εκδόσεών, των μελετών, των υπομνημάτων τους, κλπ.
  • τη συνεργασία με τις Γραμματείες της ΓΣΕΕ, θεσμικούς φορείς (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, κ.λ.π.) και ομάδες - πρωτοβουλίες πολιτών (μετανάστες, εργαζόμενες γυναίκες, συμβασιούχοι, άνεργοι, κλπ.) για την προβολή των θεμάτων τους.

  Στις επόμενες σελίδες ξεδιπλώνουμε συνοπτικά τη δράση της ΓΣΕΕ μέσα από τα Δελτία Τύπου, τις Ανακοινώσεις και τις δραστηριότητες του Γραφείου Τύπου, στο Χρονολόγιο 2007-2010.

  Δείτε το σχετικό αρχείο

  [/accordion] [/accordions]

  Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΣΕΕ

Διεύθυνση: Πατησίων 69 & Αινιάνος 2, 10434 Αθήνα

Ταχυδρομική θυρίδα: ΤΘ 3626, ΤΚ 10210

e-mail: [email protected]

τηλέφωνο: 210-8202100

fax: 210-8202186, 210-8202187

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

e-mail: [email protected]

τηλέφωνο: 210-8202296

fax: 210-8202144