Καταγγελία Εργατικού Κέντρου Φλώρινας: Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ

Φλώρινα 7 Ιουνίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ!!!

Διαπιστώνουμε μετά λύπης ότι στο θέμα της επαναλειτουργίας των λιγνιτωρυχείων Αχλάδας οι αρμόδιες πλευρές κωφεύουν επιδεικτικά. Τόσο η ΔΕΗ Α.Ε. όσο και η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΤΕΡΝΑ Α.Ε. αλλά και η εταιρεία Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε. δεν έχουν καταλήξει σε κανένα κοινό πλαίσιο ώστε να επαναλειτουργήσει το έργο και οι εργαζόμενοι να πιάσουν ξανά δουλειά.
Ως ΕΚΦ καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη αδιαφορία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για το μείζον αυτό ζήτημα για την περιοχή μας. Έχουμε κάνει συστηματικές και επανειλημμένες προσπάθειες και συζητήσεις σε ανώτατο επίπεδο μέσα από διαδοχικές συναντήσεις με τον αρμόδιο Υπουργό Ενέργειας, ο οποίος τήρησε την υπόσχεσή του και έφερε σε επαφή τις αρμόδιες πλευρές. Από εκεί και πέρα τίποτα!!!
700 εργαζόμενοι και μικροεργολάβοι παραμένουν χωρίς δουλειά και αδυνατούν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Δεν αντέχουν άλλο αυτό τον εμπαιγμό. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του γι’ αυτή την κατάσταση.
Ζητάμε να υπάρξει ουσιαστική κυβερνητική παρέμβαση στο μεγάλο αδιέξοδο της επαναλειτουργίας του Ορυχείου της Αχλάδας. Ένα αδιέξοδο που κρατάει σε ομηρία εκατοντάδες οικογένειες, που πνίγει στην φτώχεια και στην εξαθλίωση την οικονομία ενός ολόκληρου νομού και μάλιστα παραμεθόριου.
Παραμένουμε στο πλευρό των εργαζομένων και υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους. Ζητάμε για άλλη μια φορά την άμεση επαναλειτουργία των Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας. Είναι θέμα αξιοπρέπειας. Για μας και τα παιδιά μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                                                                ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΑΚΟΣ              ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΙΤΣΗΣ

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα