Αποφάσεις της Ε. Επιτροπής της ΓΣΕΕ

Συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αφού συζήτησε διεξοδικά τα εργασιακά προβλήματα όπως αυτά διαμορφώνονται αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
1. Ανάδειξη και προώθηση των αιτημάτων-διεκδικήσεων προς όλες τις κατευθύνσεις και τους αρμόδιους φορείς (Κυβέρνηση –Κόμματα – Υπουργεία – Εργοδότες) επικοινωνιακή καμπάνια, περιφερειακές συσκέψεις, εξορμήσεις στους χώρους εργασίας.
2. ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ’09 με αιτήματα:
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ – ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ – ΑΝΕΡΓΩΝ
3. Ημερίδα – σύσκεψη στον Πύργο Ηλείας με τη Νομαρχιακή, Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Τοπικούς Φορείς, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/3/2009 με θέμα: «Αναπτυξιακή πρόταση για την Νοτιοδυτική Ελλάδα και ειδικότερα τον Νομό Ηλείας».
4. Την ημέρα της γυναίκας 8 ΜΑΡΤΗ, πρωτοβουλίες και δράσεις της ΓΣΕΕ και των Συνδικάτων, στους εξής άξονες:
 Διεκδίκηση σταθερής εργασίας και καμπάνια για τις επισφαλείς σχέσεις εργασίας (καθαρισμός, φύλαξη, κ.λπ), σύμφωνα με την μελέτη – πρόταση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ
 Aδειες Μητρότητας και ουσιαστική προστασία της γυναίκας. Απόκρουση της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών.
5. Στις 21 ΜΑΡΤΗ ημέρα κατά του ρατσισμού, συμμετοχή στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια και πραγματοποίηση ειδικής εκδήλωσης για τους Μετανάστες, στο ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ.
6. Πανελλαδική ημερίδα στις 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ για την καταπολέμηση της ακρίβειας και το καταναλωτικό κίνημα των εργαζομένων με την συμμετοχή και των Εργατικών Κέντρων.
7. Την εργατική Πρωτομαγιά (1η ΜΑΗ) συλλαλητήρια και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα με πρωτοβουλία των Τοπικών Εργατικών Κέντρων, στις οποίες θα συμμετέχουν και τα μέλη Διοίκησης της ΓΣΕΕ.
Η ΓΣΕΕ με βάση τον παραπάνω προγραμματισμό προχωρά στην αγωνιστική και δυναμική διεκδίκηση των μεγάλων και σοβαρών προβλημάτων των εργαζόμενων, απαιτώντας την απόκρουση και την ανατροπή των αντεργατικών και των αντικοινωνικών πολιτικών.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα