Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής ΓΣΕΕ

Συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη 26/2/09 και ώρα 10.00 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ (Αίθουσα συνεδριάσεων 1ος όροφος) με θέματα ημερήσιας διάταξης:
* Προγραμματισμός δράσης
* Λήψη αποφάσεων
Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στα εργασιακά προβλήματα και κυρίως οι απολύσεις, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές άδειες κ.α και με βάση το πλαίσιο των αποφάσεων της Διοίκησης της 26/1/09 θα προσδιορισθούν οι συγκεκριμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Συνομοσπονδίας .

Σας κοινοποιούμε το πλαίσιο των αποφάσεων της Διοίκησης της ΓΣΕΕ στις 26/1/2009

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ

26/1/2009

Η ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ σε σημερινή της συνεδρίαση, συζήτησε τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
1. Χαιρετίζει τις απεργιακές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των αγροτών που παλεύουν και διεκδικούν τα βασικά και θεμελιώδη οικονομικά, εργασιακά και κλαδικά τους αιτήματα.
2. Απαιτούμε- διεκδικούμε:
 Άμεσα και ουσιαστικά οικονομικά μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων ώστε να ανακουφιστούν από τη δραματική επιδείνωση των οικονομικών και φορολογικών επιβαρύνσεων τους.
 Αύξηση των Δημόσιων Επενδύσεων και ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας ώστε να αυξηθεί η απασχόληση, οι θέσεις εργασίας και για να αποκρουσθεί η ύφεση στην οικονομία, οι απολύσεις και η ανεργία.
 Να ενεργοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, για να παταχθεί το αυξανόμενο και απαράδεκτο φαινόμενο της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας καθώς και η εργοδοτική αυθαιρεσία και η καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας (Μισθοδοσία, άδειες, υπερ-εργασία κ.α.).
 Δημιουργία πριν την εμφάνιση νέων προβληματικών επιχειρήσεων κυρίως λόγω της πιστωτικής ασφυξίας- ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (διάσωσης και ανασυγκρότησης) κλάδων ή επιχειρήσεων που κινδυνεύουν με κεφάλαια κατά αναλογία από τις Τράπεζες, με τη χρήση των εγγυήσεων από το πακέτο ενίσχυσης τους. Να αποτραπούν οι απολύσεις και το ενδεχόμενο μετακύλισης του κόστους διάσωσης και εξυγίανσης τους στο κοινωνικό σύνολο και στους Έλληνες φορολογούμενους.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα