Η προστασία από την εγκληματικότητα πρόσχημα για νέο περιορισμό των ατομικών και ανθρ. δικαιωμάτων

Αδιαφορώντας για το ισχύον εθνικό νομοθετικό πλαίσιο και την εθνική νομολογία και αγνοώντας προκλητικά τη δέσμευση της χώρας από τη διεθνή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της προσωπικότητας του ατόμου από αθέμιτες και παράνομες επεμβάσεις, η Κυβέρνηση προχώρησε σε νέο αμφισβητούμενης συνταγματικότητας περιορισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μία νομικά έωλη προσπάθεια «αναθεώρησης της πολιτικής για την αντιμετώπιση του εγκλήματος».
Πριν καν στεγνώσει το μελάνι του Ν. 3772/2009, γνωστού και ως νόμου για την κουκούλα, με τον οποίο εισήχθησαν ρυθμίσεις για τη δημόσια ασφάλεια σπασμωδικά και κατά κοινή ομολογία αναποτελεσματικά, ήρθε νέα «αντεγκληματική» πολύ-διάταξη: δημιουργία τράπεζας και εθνικού αρχείου DNA, ταχύτατη άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου και φυσικά εξαίρεση της λειτουργίας των δημόσιων καμερών από το πεδίο εφαρμογής του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα.
Και ο πιο ικανός αναγνώστης των διατάξεων αυτών θα ψάξει, αλλά δεν θα βρει τις θεσμικές και αυστηρές εγγυήσεις που απαιτούνται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και των ατομικών δικαιωμάτων και βέβαια κανείς δε θα μπορέσει να προσφύγει στην ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για να προστατεύσει τα δικαιώματά του, καθώς όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν πλέον στις δημόσιες αρχές…!
Το αίτημα των συνδικάτων για την προστασία της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων όλων των πολιτών είναι πάγιο και καθολικό.
Θυμίζοντας προς κάθε κατεύθυνση την πρόσφατη αθώωση του Προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε. και των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ για την κάλυψη κατά τη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης των καμερών που υποτίθεται παρακολουθούσαν τη διαχείριση της κυκλοφορίας, τονίζουμε ότι δεν είναι ανεκτή η απογύμνωση των δικαιωμάτων των πολιτών από τη συνταγματική τους θωράκιση και η διαβίωσή τους σε μια οργουελική κοινωνία ανελευθερίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα