Αδιέξοδη η νέα μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης

Μετά τη διεθνή κατακραυγή που προκάλεσαν οι καταγγελίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και αντιρατσιστικών οργανώσεων για τους Πρόσφυγες και τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης αλλοδαπών στη Μυτιλήνη (στο ΕΧΠΑ Παγανής), οι αρμόδιοι φορείς αποφάσισαν την «απελευθέρωση» των παράνομα κρατουμένων.

Τους «τακτοποίησαν» στέλνοντας 300 οικονομικούς μετανάστες στον Πειραιά έρμαια της τύχης τους να κυκλοφορούν χωρίς ελπίδα, προοπτική και μέλλον, υποψήφια θύματα μιας νέας επιχείρησης σκούπας.

Οικογένειες, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι καταδικάζονται να ζουν στην αθλιότητα, στα νύχια των επιτήδειων και των κυκλωμάτων, χωρίς στέγη, φαγητό, με ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής και ιατρικής φροντίδας.

Το απάνθρωπο «γκέτο» της Παγανής Μυτιλήνης μεταφέρεται στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η ευθύνη και το καθήκον των αρμόδιων φορέων της πολιτείας, μετακυλίονται σε όλους τους πολίτες της Αθήνας που βιώνουν τα αποτελέσματα μιας ατελέσφορης μεταναστευτικής πολιτικής.

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη «ΝΕΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ», που διαιωνίζει και επιδεινώνει το πρόβλημα της μετανάστευσης, με σοβαρές συνέπειες για τη ζωή των πολιτών, των ίδιων των μεταναστών που δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για όλους και αναδεικνύει το έλλειμμα πολιτισμού και ποιότητας της δημοκρατίας μας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα