Κινητοποιήσεις προκαλεί η συνέχιση της ίδιας αντεργατικής & αντικοινωνικής πολιτικής

Ενόψει της αυριανής συνάντησης, του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Παπαθανασίου με τον Αρμόδιο Κοινοτικό Επίτροπο κ. Αλμούνια για την οικονομία, η ΓΣΕΕ εκφράζει για πολλοστή φορά και με τον πιο έντονο τρόπο την ριζική διαφωνία της στην ασκούμενη οικονομική πολιτική και στη δογματική εμμονή στην ίδια αντεργατική και αντικοινωνική νεοφιλελεύθερη συνταγή που διευρύνει την ανεργία, τη φτώχεια και τις ανισότητες.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι που δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα τεράστια ελλείμματα, το χρέος, την κρίση και την ύφεση έχουν επωμισθεί ήδη τεράστια βάρη και δεν αντέχουν άλλα.
Τα οικονομικά, ασφαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων έχουν ήδη υποστεί δραματική μείωση γι’αυτό δεν υπάρχει κανένα περιθώριο περαιτέρω επιβαρύνσεων των εργαζομένων και άλλων ανατροπών των εργασιακών σχέσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας και της κρίσης.
Αν κάτι χρειάζεται ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτή είναι η ασκούμενη πολική και αυτό θα είναι το κεντρικό αίτημα του Πανεργατικού Συλλαλητηρίου της ΓΣΕΕ, που θα γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 5/9/09 και ώρα 18.30 (¶γαλμα Βενιζέλου) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (μετά τη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Βελίδειο).
Οι εργαζόμενοι που υφίστανται τις απολύσεις, την ανεργία, την φοροεπιδρομή, τις ασφαλιστικές κατεδαφίσεις, τις ανατροπές των ΒΑΕ, τις ιδιωτικοποιήσεις, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την οικολογική καταστροφή του περιβάλλοντος, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα και τη πάλη τους και μετά την κινητοποίηση της ΔΕΘ για αυτό θα πραγματοποιήσουν Γενική Απεργία, που θα προσδιορισθεί τις επόμενες μέρες ώστε να αποτρέψουν την συνέχιση αυτής της πολιτικής.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα