Απαράδεκτες Περικοπές στα ΒΑΕ

Την έντονη και ριζική διαφωνία της εκφράζει η Γ.Σ.Ε.Ε. στη νέα λίστα των ΒΑΕ, που ανακοινώθηκε απ’το Υπουργείο Εργασίας και με την οποία αυθαίρετα και ατεκμηρίωτα, αφαιρούνται – εξαιρούνται μια σειρά από ειδικότητες και κατηγορίες εργαζομένων απ’ τη λίστα των ΒΑΕ.
Παρά τις προτάσεις τόσο της Γ.Σ.Ε.Ε. όσο και της σχετικής επιτροπής, το Υπουργείο Εργασίας χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, μετρήσεις, στοιχεία κ.λ.π., απέκλεισε ειδικότητες και κατηγορίες όπως στη χημική βιομηχανία, στην υαλουργία, στο κλάδο της εστίασης και επισιτισμού, κ.λ.π.
Απαιτούμε και διεκδικούμε να διορθωθεί και να συμπληρωθεί άμεσα η λίστα των ΒΑΕ, με όλες αυτές τις ειδικότητες και κατηγορίες εργαζομένων που συμπεριλαμβάνονται στην τεκμηριωμένη πρόταση της Γ.Σ.Ε.Ε και δικαιολογούνται απολύτως απ’ την ιδιαιτερότητα και επικινδυνότητα των εργασιών.
Ταυτόχρονα απαιτούμε και διεκδικούμε την άμεση νομοθέτηση και ίδρυση, ΦΟΡΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (όπως ισχύει σχεδόν σ’όλες τις ευρωπαϊκές χώρες) για την ουσιαστική και αποτελεσματική πρόληψη των ανθυγιεινών και επικίνδυνων συνθηκών εργασίας και για τη διασφάλιση της ζωής, της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων.