Δελτίο Τύπου – Απαράδεκτες κ Παράνομες Περικοπές στην ΙΔ. Εκπαίδευση

Αποκαλυπτική είναι η έρευνα του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ που δημοσιεύτηκε σήμερα και δείχνει πώς οι θιασώτες του νεοφιλελεύθερου σχολείου της αγοράς ιδιοκτήτες εκπαιδευτηρίων, εκμεταλλεύονται εκ του ασφαλούς την «κρίση ως ευκαιρία». Με πρόσχημα το νέο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, επιχειρούν να αυξήσουν κατά 32 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο τα έσοδα των επιχειρήσεών τους, μειώνοντας παράλληλα κατά 28 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς 10.000 ιδιωτικών εκπαιδευτικών και κατά 19 εκατομμύρια ευρώ τις ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ και το επικουρικό ΤΕΑΕΙΓΕ.

Το διακύβευμα είναι μεγάλο, γιατί επιχειρείται να μεταφερθεί το ντόμινο της κατάρρευσης του μισθοδοτικού κόστους από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας στον οποίο οι αμοιβές καθορίζονται με ελεύθερες ΣΣΕ και μάλιστα με την ανοχή, αν όχι και με επίνευση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΔΒΜΘ.

Την στιγμή που ο προϋπολογισμός του 2012 προχωρεί σε αιματηρές ανθρωποθυσίες συνταξιούχων, ανέργων και εργαζομένων στο βωμό του μνημονίου, επιχειρείται η ενίσχυση των ιδιωτικών συμφερόντων μιας ευάριθμης ομάδας επιχειρηματιών σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της κοινωνικής συνοχής.

Το ζήτημα είναι πώς θα εκδηλώσει η Κυβέρνηση την πολιτική της βούληση. Θα ευνοήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα ή θ’ αποδείξει στους πολίτες ότι δεν λειτουργεί υπέρ των ολίγων και προνομιούχων;

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα