Παρουσίαση έκθεσης ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση

Τα συμπεράσματα της Ετήσιας Έκθεσης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ έτους 2011 για την Οικονομία παρουσιάστηκαν σήμερα σε εκδήλωση με τη συμμετοχή και συνδικαλιστικών στελεχών.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ευρήματα και συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τη θέση της ΓΣΕΕ ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη είναι αδιέξοδη, μιας και έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι το Νεοφιλελεύθερο μοντέλο διευρύνει τις ανισότητες και τα προβλήματα του χρέους. Σε ανάλογες κρίσεις του παρελθόντος ακολουθήθηκαν και απέδωσαν τελείως διαφορετικές προσεγγίσεις. Η Συνομοσπονδία διεκδικεί ένα νέο μίγμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που δεν θα διευρύνει τη φτώχεια και την ύφεση, γι΄ αυτό υπερασπίζεται ως μόνη, ισχυρή και αποτελεσματική λύση, την ανάπτυξη, την ενίσχυση των εισοδημάτων και της πραγματικής οικονομίας.
Η λιτότητα της πραγματικής οικονομίας αλλά και η συνεχιζόμενη φοροαφαίμαξη του εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων, αποτελεί καταστροφική συνταγή αφού το μόνο που μπορεί να επιφέρει είναι να αυξήσει ακόμη περισσότερο την ανεργία και να βαθύνει ακόμη περισσότερο την ύφεση. Στην εκδήλωση πραγματοποίησαν εισηγήσεις με θέμα

«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» οι:

1) Σάββας Ρομπόλης, Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Επιστ. Δ/ντής ΙΝΕ/ΓΣΕΕ
2) Νίκος Χριστοδουλάκης, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
3) Νικόλαος Φίλιππας, Αναπλ. Καθηγητής, Tμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Πανεπιστήμιο Πειραιώς
4) Γιάννης Δραγασάκης, Οικονομολόγος
Η ΓΣΕΕ με κάθε τρόπο, τόσο με τους συνδικαλιστικούς αγώνες όσο και με τις επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις της διεκδικεί και παλεύει για την προώθηση μιας διαφορετικής πολιτικής για την ελληνική οικονομία και κοινωνία και κυρίως για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα