Αποφάσεις της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 27/5/2010 η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καθορίστηκε το πλαίσιο απεργιακών αιτημάτων αλλά και δράσεων της Συνομοσπονδίας με βάση τα καίρια θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους όπως η ΕΓΣΣΕ, το Ασφαλιστικό, τα Εργασιακά και τα Οικονομικά και αποφάσισε να:

 Εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις. 

 Σε άμεση προτεραιότητα τίθεται για τη ΓΣΕΕ η διεκδίκηση της υπογραφής ικανοποιητικής ΕΓΣΣΕη οποία θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ χαρακτηρίζει απαράδεκτες και καταδικαστέες τις απαιτήσεις της Τρόικαςτις οποίες υιοθετεί η Κυβέρνηση.

Η Συνομοσπονδία καταγγέλλει την Kυβέρνηση για ωμή παρέμβαση στις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, για παραβίαση συνθηκών και νόμων και ετοιμάζεται να προσφύγει στο Διεθνές Γραφείο Εργασίαςαλλά και σεΕυρωπαϊκά και Διεθνή Δικαστήρια.

Η Ολομέλεια κατά τη σημερινή συνεδρίασή της απέρριψε το αίτημα του Υπουργού Εργασίας για την έναρξη διαλόγου για τα εργασιακά, τονίζοντας ότι τα προτεινόμενα προς συζήτηση μέτρα είναι ακραία και αντεργατικά ενώ επανέλαβε την πρόθεση της να μην προσέλθει σε καμιά διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό, παρά μόνο στην αρμόδια Κοινοβουλευτική επιτροπή.

 Η ΓΣΕΕ έχει λάβει ήδη απόφαση για την πραγματοποίηση από κοινού με την ΑΔΕΔΥ πανεργατικού συλλαλητηρίου το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010στην Πλατεία Κοτζιά, στις 11:00 πμ.

 Η Συνομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των βασικών και θεμελιωδών οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους. Δικαιώματα τα οποία υπονομεύονται από την ασκούμενη πολιτική.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα