Επιστολή – Πρόσκληση της ΓΣΕΕ προς τις Εργοδοτικές Οργανώσεις για την ΕΓΣΣΕ

Μετά τις αποφάσεις της χθεσινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ η Συνομοσπονδία απέστειλε σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 επιστολή – πρόσκληση προς τις Εργοδοτικές Οργανώσεις (ΣΕΒ – ΓΣΕΒΕΕ –ΕΣΕΕ) για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων της Νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

κ. Δασκαλόπουλο Δημήτρη, Πρόεδρο ΣΕΒ
κ. Ασημακόπουλο Δημήτρη, Πρόεδρο ΓΣEΒΕΕ
κ. Κορκίδη Βασίλη, Πρόεδρο ΕΣΕΕ

Κύριοι,
Τη Δευτέρα 31/5/10 ο Υπουργός Εργασίας έχει καλέσει τις οργανώσεις σας και τη ΓΣΕΕ σε διαβούλευση με τη θεματολογία που προκύπτει από το Ν.3845/10.
Όταν είναι σε εκκρεμότητα η υπογραφή της ΕΓΣΣΕ συνιστά τουλάχιστον πρόκληση οποιαδήποτε συζήτηση ή διαβούλευση και μάλιστα για ζητήματα που ευθέως παρεμβαίνουν στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στο περιεχόμενό τους.

Θεωρώντας δεδομένη την θετική άποψή σας για το θεσμό των διαπραγματεύσεων, σας καλούμε να μην στέρξετε με ενέργειες ή παραλείψεις σας στην υπονόμευσή του.

Παρά τις διαφωνίες μας σε πολλά και σημαντικά θέματα έχουμε αποδείξει ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ότι μπορούμε να συνομιλούμε, να διαπραγματευόμαστε και να βρίσκουμε λύσεις χωρίς κρατικές παρεμβάσεις ( οι οποίες όποτε έγιναν «δυναμίτισαν» το κλίμα).

Προκειμένου λοιπόν να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την σύναψη ΕΓΣΣΕ σας καλούμε σε συνάντηση ώστε σε σύντομο διάστημα και πάντως εντός του Ιούνη να καταλήξουμε σε οριστική συμφωνία. 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα