Τα βασικότερα σημεία της εισήγησης του Προέδρου της ΓΣΕΕ, στην Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ

 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:
Η κυβέρνηση κατ’ απαίτηση των δανειστών της Τρόϊκα (Ε.Ε, ΕΚΤ,ΔΝΤ) υιοθετεί τις πιο αντικοινωνικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές της. Τελικά τι κάνουν, ποιους κοροϊδεύουν, ποιους επιχειρούν να τρομοκρατήσουν; Τρομοκρατούν τους ασφαλισμένους και πλέον αυτό γίνεται με απαράδεκτο και εγκληματικό τρόπο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να αγωνιστούμε. Χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δίνονται. Χρειάζεται ετοιμότητα, δεν είναι όμως αγώνας δρόμου. Είναι μαραθώνιος. Ζητάω να εξουσιοδοτηθεί η Εκτελεστική Επιτροπή να προσδιορίσει τις ημερομηνίες απεργιακών κινητοποιήσεων με βάση τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό. Ούτε για εργασιακά ούτε για ασφαλιστικό μπορούμε να κάνουμε διάλογο. Η εναπομένουσα θεσμική μας δυνατότητα είναι να καταθέσουμε στην επιτροπή ακροάσεων της Βουλής αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις προτάσεις μας (όπως έχουμε κάνει κατά το παρελθόν) για όλα τα παραπάνω θέματα τα οποία δυστυχώς ο Υπουργός δεν τα απαοδέχθ8ηκε. Όταν μας καλέσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα προσέλθουμε για να πούμε την άποψή μας και τις αντιρρήσεις μας αλλά και για να καταγγείλουμε. Δεν έχουμε περιθώρια παζαρέματος και διαπραγμάτευσης . Έχει κοπεί κάθε γέφυρα.

2. ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Υπάρχει πλήρης αμφισβήτηση όλου του πλέγματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων που έχουν κατοχυρωθεί με ομόφωνη απόφαση του Κοινοβουλίου και με διεθνής συμβάσεις εργασίας. Είναι καθαρή πρόκληση η πρόσκληση του Υπουργού και πρέπει να την απορρίψουμε. Με ωμό τρόπο παρεμβαίνει υπέρ των ισχυρών. Ο διάλογος είναι ναρκοθετημένος. Χρειάζεται πολιτική καταγγελία και παρέμβαση.

3. Για ΕΓΣΣΕ
Είμαστε σε σημείο μηδέν. Έχουμε νέες συνθήκες που έχουν διαφοροποιήσει τη στάση του ΣΕΒ. Ο ΣΕΒ εμφανίστηκε κατά της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού, το συνδύασε όμως με τα γνωστά ανταλλάγματα. Τώρα λέει ότι δεν μπορεί να δώσει αυξήσεις. Έχουμε απέναντι μας έναν σκληρό αντίπαλο που «έχει δέσει το γάιδαρο» του. Παρεμβαίνουν όταν μιλούν για το τι θα γίνει με αποζημιώσεις, όριο απολύσεων, κ.λπ. , γι’ αυτό το λόγο το Νομικό μας τμήμα επεξεργάζεται την παρέμβασή μας στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας, αφού παραβιάζονται συνθήκες και νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσφύγουμε σε όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια. Πρέπει να υπογράψουμε οπωσδήποτε σύμβαση. Το δίλλημα στην παρούσα φάση είναι Σύμβαση ή ΟΧΙ. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η επιδίωξη των βιομηχάνων είναι να μην υπογραφεί σύμβαση. Η κρίση έχει γίνει ο «παπάς που θάβει και τους ζωντανούς» Είναι στρατηγική ήττα να μην υπογραφεί σύμβαση. Να σταματήσουν τα παιχνίδια κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κόμματα και να τοποθετηθούν ξεκάθαρα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα