Οι σημερινές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Οι σημερινές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι ουσιαστικά η επανάληψη διακηρυγμένων- προθέσεων- και “ασπιρίνες” αντιμετώπισης της καλπάζουσας ανεργίας και της αντεργατικής επίθεσης των εργοδοτών!
Οι εργοδότες με πρόσχημα τη διεθνή κρίση καταπατούν βάναυσα την εργατική νομοθεσία και τα εργασιακά δικαιώματα. Θεσπίζουν ετσιθελικά και αυθαίρετα 4ήμερα(ελαστικές μορφές απασχόλησης), διαθεσιμότητες και ταυτόχρονα πραγματοποιούν απολύσεις χωρίς να ελέγχονται και να ενοχλούνται από τις επιθεωρήσεις εργασίας και το Υπουργείο Απασχόλησης.
Το μόνο αντίδοτο που προτάσσει η Κυβέρνηση και με τις σημερινές εξαγγελίες είναι η χρησιμοποίηση των χρημάτων του ΟΑΕΔ και η καταχρηστική αξιοποίηση των χρημάτων του ΛΑΕΚ δηλαδή τα χρήματα των εργαζομένων για να ενισχυθούν οι εργοδότες και η κερδοφορία τους!
Τα αιτήματα-πλαίσιο 15 θέσεων- της ΓΣΕΕ που της έχει κατατεθεί και που μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας, τον ουσιαστικό και αυστηρό έλεγχο των απολύσεων αλλά και την ουσιαστική υποστήριξη των ανέργων, αγνοείται προκλητικά.
Με τις σημερινές εξαγγελίες της εκτός των άλλων η Κυβέρνηση ανοίγει επικίνδυνη μπουκαπόρτα στους εργοδότες να προχωρήσουν σε ανεξέλεγκτα 4ήμερα και σε γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας με την κάλυψη της διαφοράς από τον ΛΑΕΚ.
Εκφράζουμε τη ριζική διαφωνία μας στη πολιτική που αξιοποιώντας τη διεθνή κρίση επιχειρεί να ρίξει όλα τα βάρη στους εργαζόμενους ενώ απαλλάσσει πλήρως τους εργοδότες, ενισχύοντας μάλιστα τις αντεργατικές τους συμπεριφορές, με γενναία χρηματοδότηση!
Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα όλες οι απολύσεις, διαθεσιμότητες, 4ήμερα κ.α., να επιβληθεί εργατικός διαχειριστικός έλεγχος στις επιχειρήσεις που επικαλούνται οικονομικά προβλήματα και να εφαρμοσθούν αυστηρά η εργατική νομοθεσία και οι ΣΣΕ.
Σε διαφορετική περίπτωση η εργοδοτική αυθαιρεσία και η ανεργία θα αυξάνεται και με ευθύνη της Κυβέρνησης για αυτό οι κοινωνικές και συνδικαλιστικές συγκρούσεις θα’ ναι αναπόφευκτες.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα