Η ΓΣΕΕ στο πλευρό των πυρόπληκτων Ηλείας – Αναπτυξιακή Πρόταση

H ΓΣΕΕ στα πλαίσια του ευρύτερου κοινωνικού της ρόλου αναπτύσσει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για τη βοήθεια και υποστήριξη των πολιτών του Ν.Ηλείας που επλήγησαν απ’ τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και οι οποίοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά, προβλήματα στην απασχόληση και στην ανάπτυξη της περιοχής τους.

Για το σκοπό αυτό, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 6/3/09 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας Ηλείας θα κατατεθεί:

1. Η οικονομική βοήθεια που συγκεντρώθηκε απ’ τους εργαζόμενους στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ηλείας.

2. Η μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με θέμα: «Αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Ν. Ηλείας». Η παρουσίαση και η ανάπτυξη της μελέτης θα γίνει από την επιστημονική ομάδα του Πολυτεχνείου.

Οι πυρόπληκτες περιοχές (αλλά και άλλες περιοχές της χώρας μας) δοκιμάζονται σκληρά απ’ την Αποβιομηχάνιση, την έκρηξη της Ανεργίας και την έλλειψη ολοκληρωμένου και τεκμηριωμένου αναπτυξιακού προγράμματος που θα ενισχύει ουσιαστικά την τοπική κοινωνία.

Η ΓΣΕΕ και το ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με ερευνητικές και επιστημονικές ομάδες καταθέτει τη δική της πρόταση για μια πραγματική και βιώσιμη ανάπτυξη που στο επίκεντρο της θα έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι το κέρδος.