ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ

1/2/2007

ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ WACHENHUT

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη στάση και συμπεριφορά του Ομίλου εταιριών Group 4 Securicor (Wachenhut), η οποία, για λόγους αντεκδίκησης, οδήγησε σε ιδιόμορφη «διαθεσιμότητα-απόλυση;» 109 εργαζόμενους στο Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, επειδή άσκησαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία. Πέρα από κάθε νομιμότητα και εργασιακή σχέση, έθεσε εκτός εργασίας και μισθοδοσίας τους εργαζόμενους, χωρίς καν τις στοιχειώδεις προβλεπόμενες διαδικασίες, δημιουργώντας ταυτόχρονα απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Η Διοίκηση της εταιρίας αποθρασύνθηκε και κλιμακώνει την αντεργατική της στάση και συμπεριφορά, θεωρώντας ότι μπορεί ανενόχλητα να αναλαμβάνει έργα και υπηρεσίες στη χώρα μας και ταυτόχρονα να ποδοπατά τους Νόμους, τις Διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση επανένταξη στην εργασία των 109 παράνομα τεθέντων σε διαθεσιμότητα εργαζόμενων, και την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Σε διαφορετική περίπτωση η ΓΣΕΕ θα προχωρήσει άμεσα:

1. σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε συνεργασία με την ΟΜΥΠΑΕ και τα σωματεία του κλάδου,
  2. σε καταγγελία της αντεργατικής στάσης και συμπεριφοράς του Ομίλου στη Συνομοσπονδία Ευρωπαïκών Συνδικάτων, την UNI και σε όλες τις Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα της χώρας μας,
  3. σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία των εργαζόμενων, της Ομοσπονδίας και του Προεδρείου της ΓΣΕΕ, έξω από τα γραφεία της εταιρίας στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας,
  4. σε όλες τις νομικές και δικαστικές προσφυγές για την ακύρωση και ανατροπή αυτών των παρανομιών.

ΚοινοποιήστεShare on Facebook
Tweet about this on Twitter