ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ

12/6/2007

ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη διαφωνία και την έντονη αντίθεση της στο προωθούμενο Νομοσχέδιο για τις επενδύσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων. Νομοσχέδιο για το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε κανένας απολύτως κοινωνικός διάλογος και δεν ζητήθηκε η άποψη των εργαζόμενων, των άμεσα ενδιαφερόμενων που χρηματοδοτούν και διαμορφώνουν τα αποθεματικά και γενικότερα τα περιουσιακά στοιχεία των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Οι ανάγκες των Ασφαλιστικών Ταμείων και τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από τα δομημένα ομόλογα και τους προγενέστερους τρόπους καταλήστευσης των αποθεματικών δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακά τεχνάσματα και με μέτρα που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο τα αποθεματικά του Ασφαλιστικού Συστήματος, τα οποία στην ουσία αποτελούν συσσωρευμένη αποταμίευση του μόχθου της μισθωτής εργασίας.

Με διαδικασίες υπέρ επείγουσες επιχειρείται να προωθηθούν διατάξεις που θα δημιουργήσουν νέα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στη διαχείριση και αξιοποίηση της περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Η πρόσφατη περιπέτεια των Ασφαλιστικών Ταμείων με τα δομημένα ομόλογα, θα έπρεπε να έχει κάνει σοφότερους και προσεκτικότερους όλους όσους έχουν την πολιτική ευθύνη ελέγχου και εποπτείας των Ταμείων. Στοιχεία που σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζονται με το προτεινόμενο Νομοσχέδιο για αυτό εξάλλου και εκφράζουμε τη ριζική μας διαφωνία.

Η ΓΣΕΕ έχει προτάσεις και θέσεις για το σοβαρό θέμα της αξιοποίησης των αποθεματικών και, παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν της ζητήθηκαν, θα τις καταθέσει στην ΟΚΕ και στην Επιτροπή Ακροάσεων των Κοινωνικών Φορέων της Βουλής, απαιτώντας να γίνουν αποδεκτές και να ενσωματωθούν στο συγκεκριμένο Νομοσχέδιο.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να επιδείξουν ιδιαίτερη ευαισθησία και υπευθυνότητα στις παρατηρήσεις και προτάσεις της Συνομοσπονδίας, που στοχεύουν στην ανοσοποίηση του πλαισίου αξιοποίησης των αποθεματικών και τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα