ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ

8/6/2007

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταβάλει τους τόκους στα Ασφαλιστικά Ταμεία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για καταβολή εκ μέρους του κρατικού προϋπολογισμού των τόκων σε σχέση με το ύποπτο ομόλογο που εξέδωσε και αγόρασε η J.P. Morgan θα μπορούσε να ήταν θετική ως εξέλιξη, εάν δεν σταματούσε εκεί. Είναι γνωστό ότι το ομόλογο δεν είναι μόνο ένα, τα ομόλογα είναι πολλά και τα ταμεία δεν είναι τέσσερα είναι είκοσι τέσσερα (24).

Για αυτό εμείς είχαμε προτείνει, να αναλάβει την πρωτοβουλία η κυβέρνηση που εξέδωσε τα δομημένα ομόλογα να αντιπροσωπεύσει τα ταμεία σε μια διαδικασία αναζήτησης όλων των χρημάτων για όλα τα ταμεία αλλά και των ενόχων. Γιατί, πολύ φοβάμαι ότι με την τακτική της “σαλαμοποίησης” που εξυπηρετεί επικοινωνιακές ανάγκες, υπάρχει ο κίνδυνος για μια ακόμη φορά πάλι να πληρώσει ο εργαζόμενος λαός ενώ τα «λαμόγια» της εξουσίας να ξεφύγουν ξανά.

Για τη ΓΣΕΕ η λύση που ενδείκνυται είναι μια και μοναδική: Η κυβέρνηση να επιβάλει την αποκατάσταση της ζημιάς σε όλα τα ταμεία και για λογαριασμό των ταμείων να αναζητήσει τους ενόχους. Από την στιγμή που εκδόθηκαν, όπως εκδόθηκαν τα αμαρτωλά ομόλογα με τις ύποπτες διαδρομές ανάμεσα σε τράπεζες, χρηματιστηριακές, μεσάζοντες και off shore εταιρείες και έφτασαν αυτά υπερτιμημένα στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, ενώ εμείς ζητούμε την πλήρη αποκατάσταση και αποκάλυψη, θα έχουμε εν τέλει μια μερική αποκατάσταση με χρήματα του ελληνικού λαού και τη πολιτική συγκάλυψη σε βάρος των εργαζομένων και των ασφαλισμένων».

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ