Συνάντηση ΓΣΕΕ – ILO

Το προεδρείο της ΓΣΕΕ συναντήθηκε σήμερα με ανώτατο ειδικό κλιμάκιο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (Ι.L.Ο) με επικεφαλής τον κ.Guy Ryder εκτελεστικό Δ/ντη Κανόνων και θεμελιωδών Aρχών και Δικαιωμάτων στην Εργασία.
Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν για ακόμη μία φορά τα επιχειρήματα της Συνομοσπονδίας σχετικά με τη θέση της ότι η εφαρμογή των άδικων και αντικοινωνικών μέτρων του μνημονίου έχει οδηγήσει σε παραβίαση σειράς διεθνών συμβάσεων που έχει επικυρώσει η Ελλάδα.
H ανώτατη ειδική αποστολή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας ανακοίνωση την απόφαση της να παρέμβει για το θέμα και στην τρόικα .Η πρώτη συνάντηση μάλιστα θα γίνει με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε λίγες ημέρες στην Ουάσιγκτον.
Οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Οργάνωσης εργασίας στα πλαίσια των επαφών που θα έχουν στη χώρα μας , θα ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να τους παράσχει λεπτομερή ενημέρωση πάνω στα θέματα που έχει υποβάλλει και καταγγείλει η Συνομοσπονδία και η ΣΕΣ.
Ο αγώνας και οι δράσεις της Συνομοσπονδίας θα συνεχιστούν και θα ενταθούν προς κάθε κατεύθυνση και κάθε τρόπο, ώστε να επιβάλλουμε το σεβασμό από την Κυβέρνηση και την Τρόικα της εφαρμογής των ΣΣΕ και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα