Καταδίκη της νέας επίθεσης σε βάρος Γυναίκας Συνδικαλίστριας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21/9/18

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη νέα τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε πριν από λίγο από στελέχη του Π.Α.ΜΕ, η απερχόμενη Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας Σταυρούλας Παναγοπούλου – Νικολάου. Συγκεκριμένα σήμερα και ενώ βρισκόταν στο γραφείο της στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στη Δυτική Ελλάδα, δέχθηκε «επίσκεψη» 2 στελεχών του Π.Α.ΜΕ, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του στην Πάτρα, τα οποία την εξύβρισαν χυδαία με ακατανόμαστες εκφράσεις, με απειλές κατά της σωματικής της ακεραιότητας και μελών της οικογένειάς της, ενώ ένα από αυτά τα πρόσωπα κινήθηκε απειλητικά εναντίον της υψώνοντας το χέρι του για να την χτυπήσει.

Η νέα αυτή επίθεση σε βάρος γυναίκας συνδικαλίστριας έρχεται να επιβεβαιώσει την ηθική κατάπτωση ορισμένων στελεχών της συγκεκριμένης παράταξης, αφού πλέον – μετά και τα απανωτά γεγονότα σε Κατερίνη και Πάτρα – μπορούμε να μιλάμε για μπαράζ επιθέσεων σε βάρος γυναικών συνδικαλιστριών.

Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ ιδεολογιών, πολιτισμών ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη. Θα βρισκόμαστε αμείλικτα απέναντι σε τέτοια εκφυλιστικά για το Κίνημα φαινόμενα. 

Ας αναλογιστούν οι εκπρόσωποι του Π.Α.ΜΕ και κυρίως οι γυναίκες εκπρόσωποι της συγκεκριμένης παράταξης, σε ποια στελέχη εκχωρούν τους διαχρονικούς τους αγώνες και τις κατακτήσεις του κινήματος για την ισότητα των φύλων.

Εμείς μόνο τη θλίψη και τον αποτροπιασμό μας μπορούμε να εκφράσουμε, απαιτώντας από τα όργανα της πολιτείας να επιδείξουν μηδενική ανοχή σε αυτά τα εκφυλιστικά για την κοινωνία μας φαινόμενα. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα