ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21/9/2018
ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Η ΓΣΕΕ, καταγγέλλει την άγρια επίθεση που δέχτηκε μετανάστης εργαζόμενος στη Μύκονο από τον εργοδότη του, όταν ζήτησε το σύνολο των δεδουλευμένων που είχαν συμφωνήσει.
Το θύμα της επίθεσης, πακιστανικής καταγωγής καταγγέλλει ότι ο εργοδότης κατέβαλε μόνο το ένα τέταρτο του ποσού για εργασία άνω των 10 ωρών την ημέρα και όταν έγινε γνωστή η προσφυγή του στην Επιθεώρηση Εργασίας, δέχθηκε τη βίαιη επίθεση του εργοδότη, ο οποίος δήλωνε ότι το κάνει για “να δουν όλοι τι παθαίνουν οι Πακιστανοί”.
Αξίζει να σημειωθεί, όπως καταγγέλλει ο εργαζόμενος, ότι η αστυνομία δεν δέχθηκε να παραλάβει τη μήνυση γεγονός που δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων.
Η Συνομοσπονδία καλεί το Υπουργείο Εργασίας με όλους τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς (ΣΕΠΕ, ΕΦΚΑ) για τον έλεγχο της συγκεκριμένης καταγγελίας η οποία καταδεικνύει συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης εργαζομένου και την αυστηρή τιμωρία των υπαιτίων.
Τέτοια ακραία περιστατικά, τα οποία ολοένα και πληθαίνουν, καταδεικνύουν το μέγεθος της εργοδοτικής παραβατικότητας ειδικά σε περιοχές όπου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν ισχνή έως ανύπαρκτη παρουσία.
Ανάλογες ενέργειες πρέπει να γίνουν και από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ώστε να ερευνηθεί η καταγγελία του εργαζόμενου για την άρνηση παραλαβής της μήνυσης από την αστυνομία της Μυκόνου, όπως και από το αρμόδιο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Αστυνομίας, προκειμένου να ερευνηθεί άμεσα η ύπαρξη ρατσιστικού κινήτρου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα