ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ

14/11/2007

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 

 

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος, έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει μονόλογο, κοιτάζει στον καθρέφτη και θεωρεί ότι κάνει διάλογο. Aύριο μας καλεί σε μια συνεδρίαση στη βουλή, για τις ενοποιήσεις των ταμείων όταν είναι γνωστό ότι δεν έχει συζητηθεί το μεγάλο θέμα που λέγεται χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών απέστειλε ένα τελεσίγραφό, με το οποίο δηλώνει ότι δεν πληρώνει και δεν εξοφλεί τις οφειλές του.

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο “διάλογο” γιατί αυτό αποτελεί ευτελισμό της έννοιας του διαλόγου, αποτελεί εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους. Eίναι εξόχως ανησυχητικό ότι την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει «εικόνα διαλόγου» και όχι πραγματικών και ουσιαστικών απαντήσεων έχουμε κυβερνητική τροπολογία, με την οποία χαρίζονται ΔΙΣ Ευρώ στους τραπεζίτες, χρήματα τα οποία φορτώνονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Δείχνει δηλαδή ποια είναι η πραγματική διάθεση της για τη κοινωνική ασφάλιση.

Αυτές τις ημέρες, ίσως και ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων, κάποιοι έπιασαν “δουλειά”, βγάζοντας απεργίες καταχρηστικές και παράνομες. Αναφέρομαι χαρακτηριστικά στους εργαζόμενους στο Δήμο του Ν. Ηρακλείου και βεβαίως σέρνονται συνδικαλιστές στα δικαστήρια, όπως οι συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ που περιφρούρησαν, ως όφειλαν, το ωράριο τους σε γνωστό εμπορικό κέντρο.

Εμείς δεν θα εφησυχάσουμε, αρνούμαστε να συζητήσουμε ανύπαρκτα θέματα για το ασφαλιστικό, καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει πως και πότε θα πληρώσει τελικά αυτά που οφείλει. Εάν εξακολουθεί να τηρεί την ίδια στάση την απάντηση θα την πάρει στις 12 Δεκέμβρη με την πανεργατική απεργία, η οποία θα είναι μαζική και η οποία θα ενοποιήσει και θα κινητοποιήσει όλους τους εργαζόμενους με αιχμή τα επίκαιρα ζητήματα του Κρατικού Προϋπολογισμού και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Βεβαίως αυτό που έχει, ως προμετωπίδα η πανεργατική απεργία της 12/12/2007, θα είναι η υπεράσπιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Μην επιχειρούν λοιπόν με τεχνάσματα να μας αποπροσανατολίσουν. Μας λένε ότι αύριο θα συζητήσουν για τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων και τους ρωτούμε, επίμονα: τέσσερα χρόνια τι έκανε η κυβέρνηση για να εφαρμόσει τους υπάρχοντες νόμους, για τις ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων; Εμείς λέμε : απολύτως τίποτε. Στην ουσία επιχειρεί μέσω των δήθεν ενοποιήσεων, να μειώσει τις συντάξεις. Αυτός είναι ο κεντρικός σκοπός, ιδιαίτερα με το ευαίσθητο ζήτημα της επικουρικής ασφάλισης

Εμείς, ως εκφραστές των εκατομμυρίων ανθρώπων της μισθωτής εργασίας αταλάντευτα θα συνεχίσουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις μας. Η 12η Δεκέμβρη αποτελεί την αφετηρία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΣΕΕ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα