ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ αναφορικά με το Πόρισμα Αναλυτή

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ

αναφορικά με το Πόρισμα Αναλυτή

5/10/2007

 Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το πόρισμα «Αναλυτή» ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Όσα έρχονται το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις προτάσεις της Επιτροπής «σοφών» δικαιώνουν πλήρως το χαρακτηρισμό που της δώσαμε ως επιτροπή κυβερνητικών «λαγών» τις ενστάσεις και την άρνηση συμμετοχής σ’ αυτήν της ΓΣΕΕ.

Σήμερα αποκαλύπτεται πλήρως ο μονομερής και αντιασφαλιστικός της ρόλος. Οι προτάσεις και όσα εισηγείται, οδηγούν όχι μόνο στην δραστική περικοπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων (όρια ηλικίας, ποσοστά σύνταξης) αλλά και στην πλήρη ανατροπή του χαρακτήρα της Δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και την αντικατάστασή της με επαγγελματική ιδιωτική ασφάλιση. Είναι πλήρως ξεκάθαρο ότι αυτού του είδους οι προσεγγίσεις σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης και διαπραγμάτευσης.

Η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα ξεκαθαρίζουν για μια ακόμα φορά προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν είναι διατεθειμένα να επιτρέψουν με τίποτα αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις και περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας είναι πρόβλημα πόρων και εσόδων και όχι παροχών. Αν δεν στραφεί σ’αυτή την κατεύθυνση η συζήτηση, δεν υπάρχει έδαφος και λόγος συζητήσεων.

Απόπειρα να οδηγηθεί από την κυβέρνηση η συζήτηση στο μονόδρομο των προτάσεων «Αναλυτή» αποτελεί για τα συνδικάτα αιτία κοινωνικών συγκρούσεων”.

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα