ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συνδικαλιστικού Συμβουλίου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ
μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συνδικαλιστικού Συμβουλίου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

22/10/2007

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την συνεδρίαση του Εθνικού Συνδικαλιστικού Συμβουλίου ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Ενιαία το Συνδικαλιστικό Κίνημα, απέναντι στην πολιτική αδιαλλαξία που αρχίζει ολοένα να ξεδιπλώνεται από την πλευρά της κυβέρνησης, και προβλέπει ένα νέο κύκλο αυστηρής λιτότητας και αντεργατικών παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό σύστημα, οι οποίες θα θίγουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, το Σ.Κ. οφείλει να κλιμακώσει τις αγωνιστικές δράσεις του. Θα ξεκινήσουμε, με συλλαλητήρια και μαζικά διαβήματα διαμαρτυρίας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή.

Επίσης, θα προβούμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις, εφόσον το πλαίσιο του προϋπολογισμού παραμείνει το ίδιο. Δηλαδή ένα πλαίσιο λιτότητας και κοινωνικών περικοπών. Βεβαίως με το νέο χρόνο με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν και θα ενταθούν γιατί αυτό που λέμε στο κεντρικό σύνθημα μας είναι πραγματικότητα: Δεν υπάρχει πλέον ούτε αντοχή, ούτε ανοχή από την πλευρά των εργαζομένων της χώρας μας.

Όπως είδατε πηγαίνοντας την πρώτη φορά στη συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό απαιτήσαμε να μας δοθεί η αναλογιστική μελέτη, που ως εκ του θαύματος μεταφράσθηκε και μας δόθηκε. Εφόσον η δέσμευση της Κυβέρνησης συνοδευτεί με την κατάθεση των συγκεκριμένων προτάσεων της για τη χρηματοδότηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, τότε υπάρχει ένα υλικό για το οποίο θα μπορούμε να έχουμε ως μια βάση συζήτησης. Σε διαφορετική περίπτωση δεν έχει νόημα η συμμετοχή μας σε ένα διαφορετικό πλαίσιο διαλόγου.

Είδατε όμως, ότι η μελέτη δικαιώνει απολύτως τη ΓΣΕΕ και όλες αυτές οι φωνές που τρομοκρατούν τους ασφαλισμένους και τους οδηγούν να αποχωρούν πρόωρα από την εργασία, είναι φωνές οι οποίες δεν έχουν βάση και τα επιχειρήματα τους είναι ανεπαρκή! Επιβεβαιώνεται ότι το ζήτημα του Ασφαλιστικού είναι πρόβλημα πόρων και εσόδων και όχι παροχών και χορηγιών”.

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα