Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ν.Δ, Α. Σαμαρά

Παρουσιάσαμε στον Πρόεδρο και στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τις θέσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπως αυτές διαμορφώνονται στη νέα οικονομική και κοινωνική περίοδο που ανοίγει μπροστά μας και στην οποία δυστυχώς κυριαρχούν οι Νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση την οποία έχει περιέλθει η οικονομία και κυρίως η αγορά εργασίας καθώς η ύφεση και το πάγωμα της πραγματικής οικονομίας μετατρέπεται ραγδαία σε κρίση απασχόλησης με αύξηση των απολύσεων, με διόγκωση στον υπέρτατο βαθμό της ανεργίας.

Παρουσιάσαμε την πρόταση και τις διεκδικήσεις όπως τις επιδόσαμε και στον Πρωθυπουργό που κατά προτεραιότητα απαιτεί την ενίσχυση των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κόσμου της μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Η κατάσταση των εργαζομένων είναι δραματική και γι’ αυτό αντιδρούν και διαμαρτύρονται. Όπως είναι γνωστό έχουμε καλέσει όλους τους εργαζόμενους σε ένα ενωτικό και αγωνιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουμε στη Θεσσαλονίκη, στις 11 Σεπτέμβρη, στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να εφαρμόσει αυτό που περιγράφεται στο επικυροποιημένο μνημόνιο ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών. Αυτό πέραν του αντισυνταγματικού χαρακτήρα οδηγεί την εργασία σε ζούγκλα και προκαλεί αναπόφευκτες εργατικές συγκρούσεις.

Εμείς απαιτούμε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα υπερβαίνει δυναμικά το μνημόνιο, θα εξασφαλίζει ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική δικαιοσύνη. 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα