Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου για τις τελευταίες εξελίξεις

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε τα εξής:
«Οι συλλογικές συμβάσεις και το πλαίσιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι νομοθετημένο με ομόφωνο νόμο του Κοινοβουλίου και είναι αδιαπραγμάτευτος θεσμός για τα Συνδικάτα..
Αυτές οι αυταρχικές πολιτικές, οδηγούν σε διάλυση του κοινωνικού ιστού και θα κάνουμε μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα στις επιχειρήσεις αυτές που παρέχουν κοινωνικά αγαθά, οτιδήποτε είναι δυνατόν, και τις συμβάσεις να διασώσουμε και τον εθνικό πλούτο να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο επιβολής νέων σκληρών μέτρων μετά από συστάσεις των δανειστών ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε:
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λειτουργεί ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των δυνάμεων του κεφαλαίου και προφανώς εκφράζει με τον πιο καθαρό τρόπο τις νέο-συντηρητικές λογικές, τις δεξιές συντηρητικές λογικές που επικρατούν στην Ευρώπη. Όπως είδατε και η ΣΕΣ και τα εθνικά συνδικάτα αντιδρούν και νομίζω ότι η συνέχιση αυτής της αυταρχικής πολιτικής επιφέρει τη μήνιν των εργαζομένων και μεγάλες αντιδράσεις».
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ ρωτήθηκε και για το θέμα της αρνητικής γνωμοδότησης του ΣΕΠΕ σχετικά με την επιχειρησιακή σύμβαση στην ΝΕΟΓΑΛ και επισήμανε:
«Αυτό που επιχειρούν η ΝΕΟΓΑΛ με κάποιους συνδικαλιστές σε πολλά εισαγωγικά, είναι μια απαράδεκτη ενέργεια. Μία επιχείρηση κερδοφόρα, μία επιχείρηση που δεν υπόκειται σε διακυμάνσεις να προσπαθεί να μειώσει προκλητικά τις αμοιβές των εργαζομένων, λειτουργεί ως λαγός για άλλες επιχειρήσεις.
Θεωρούμε ότι δεν επιτρέπεται να υπογραφεί τέτοια σύμβαση και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα κάνουν οτιδήποτε για να το αποτρέψουν.
Προκαλεί επίσης το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι 120 και δεν φρόντισαν ούτε μια Γενική Συνέλευση να κάνουν, αλλά κάποιοι δήθεν συνδικαλιστές ανέλαβαν μια τέτοια απαράδεκτη εργολαβία».
Απαντώντας σε ερώτηση για το ποια θα είναι η αντίδραση της ΓΣΕΕ σε ένα νέο κύμα επιχειρησιακών συμβάσεων ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας σχολίασε:
«Έχουμε εκφράσει τη ριζική αντίθεσή μας και έχουμε δηλώσει ότι δε θα βρεθεί συνδικαλιστής να υπογράψει επιχειρησιακές συμβάσεις οι οποίες θα μειώνουν τα εισοδήματα των εργαζομένων.
Αυτό από τη μεριά μας θα επιχειρήσουμε να το κάνουμε πράξη και όσοι επιλήσμονες ξεχάσουν και κάνουν τέτοια πράγματα θα μας βρουν απέναντί τους».

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα