Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ μετά τη συνάντηση του Προεδρείου με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Ενημερώσαμε τον πρόεδρο του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Π.Καμμένο για τις δραματικές επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους και κυρίως στους ανέργους.

Εξηγήσαμε όχι μόνο τις μειώσεις των μισθών και την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων αλλά και την πλήρη αποδόμηση της συλλογικής αυτονομίας των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων που έγινε με καταπάτηση του Συντάγματος και των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας. Ζητήσαμε τη βοήθεια, όπως ζητάμε από όλα τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η τάξη που διασαλεύτηκε στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων των αμοιβών του συλλογικού δικαίου. 

Πληροφορήθηκα ότι ο Υπηρεσιακός Υπουργός Εργασίας μίλησε για την ένδεια του κράτους που προκαλεί αβεβαιότητα για την πληρωμή μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, ιδίως του επιδόματος ανεργίας. 

Το κράτος είναι υποχρεωμένο, το Σύνταγμα το επιβάλλει και τα περισσότερα εξ αυτών είναι αποκλειστικά από πόρους των εργαζομένων.  

Τα επιδόματα ανεργίας δεν καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι δικές μας εισφορές που απαιτούμε να δίδονται στους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν από όλους μας τη μεγαλύτερη ανάγκη. 

Όσο για τα ασφαλιστικά ταμεία δε μπορούμε να ακούμε και δεν ανεχόμαστε το γνωστό ότι «τα ταμεία δεν έχουν», γι΄αυτό και απαιτούμε την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων. Εμείς ως εργαζόμενοι έχουμε καταβάλλει κανονικότατα τις εισφορές μας αλλά δυστυχώς τα αποθεματικά λόγω και του PSI, του γνωστού κουρέματος μειώθηκαν, η εισπραξιμότητα έχει φτάσει στο μηδέν, οι μηχανισμοί του κράτους δεν λειτουργούν ώστε να πατάξουν τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και τους εργοδότες οι οποίοι ενώ απασχολούν εργαζόμενους δεν αποδίδουν αυτά που τους παρακρατούν. 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα