Σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ

Η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και ο καθορισμός κοινού αγώνα αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ της ΓΣΕΕ και των σωματείων των εργαζομένων στα εργοστάσια της επιχείρησης.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Συνομοσπονδίας, εκτιμήθηκε η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, αναπτύχθηκαν οι προβληματισμοί και οι επιφυλάξεις των εργαζομένων για το μέλλον της εταιρίας και καταγράφηκε η σύμπτωση απόψεων ΓΣΕΕ και εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. 

Κοινή θέση και στάση της Συνομοσπονδίας και των εργαζομένων στην επιχείρηση είναι:

1. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς να παραμείνει υπό τον έλεγχο του δημοσίου.

2. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

3. Να εκσυγχρονιστεί και να ισχυροποιηθεί η εταιρία.

Η κοινή αυτή θέση αποτυπώθηκε και στην επιστολή που απέστειλε η ΓΣΕΕ την προηγούμενη εβδομάδα στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό κ.Π.Πικραμμένο και στους αρχηγούς των κομμάτων, με την οποία ζητήθηκε να παγώσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου να ξεκινήσει εποικοδομητικός διάλογος από μηδενική βάση, προκειμένου να επαναξιολογηθούν οι προοπτικές της επιχείρησης.

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και είναι αποφασισμένη να εντείνει αυτόν τον αγώνα, ώστε να αρθεί τα αδιέξοδο για να διασφαλιστεί η χωρίς προβλήματα λειτουργία της επιχείρησης και κατ΄ επέκταση οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων στα εργοστάσια της ΛΑΡΚΟ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα