Το μεγαλύτερο Πανεργατικό Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που έγινε ποτέ στη ΔΕΘ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6/9/08, το μεγαλύτερο Πανεργατικό Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που έγινε ποτέ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στο οποίο εκφράστηκε η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και ιδιαίτερα των Νέων.

Χιλιάδες εργαζόμενοι απ’ όλους τους κλάδους και χώρους διαδήλωσαν κατά της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής και διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα για την ανεργία, την ακρίβεια, τις ασφαλιστικές ανατροπές, την φοροεπιδρομή, την εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων, κ.λπ.

Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για το άμεσο μέλλον δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα όσο συνεχίζεται αυτή η αντεργατική – αντικοινωνική πολιτική.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Σας επισυνάπτουμε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

 

Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ 6/9/08

Εμείς οι εργαζόμενοι άνεργοι και συνταξιούχοι που πήραμε μέρος στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που έγινε σήμερα Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008 στο Αγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε το παρακάτω πλαίσιο διεκδικήσεων των εργαζομένων προς την Κυβέρνηση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

► Ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής η οποία οδηγεί στη λιτότητα, την ανεργία, την φοροεπιδρομή, στις ασφαλιστικές ανατροπές, στην κατάργηση των Σ.Σ.Ε. και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

► Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων, τερματισμό της πολιτικής λιτότητας.

► Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση 1000 ευρώ σε όλους όσους έχουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο για να αντιμετωπισθούν οι δραματικές επιπτώσεις της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

► Χορήγηση διορθωτικού ποσού για τους Δημοσίους υπαλλήλους και άμεση εφαρμογή του νέου Μισθολογίου με κατώτατο βασικό μισθό 1300€.

► Μείωση και πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα για τον έλεγχο της ακρίβειας, του πληθωρισμού και της αισχροκέρδειας προϊόντων, υπηρεσιών και καυσίμων.

► Διατίμηση βασικών καταναλωτικών προϊόντων και αγαθών με καθορισμό ανώτατων τιμών.

► Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα φάρμακα.

► Χορήγηση ΤΩΡΑ!! επιδόµατος ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 800 ευρώ για την ανακούφιση των χαµηλόµισθων, των χαµηλοσυνταξιούχων, των ανέργων.

► Μείωση των τραπεζικών επιτοκίων και των τοκογλυφικών επιβαρύνσεων των δανείων.

► Κατάργηση του αντιασφαλιστικού Ν 3655/08 και όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων προηγούμενων νόμων.

► Επιστροφή όλων των χρηµάτων σ΄όλα τα ταµεία που λεηλατήθηκαν απ΄τα δοµηµένα οµόλογα αλλά και από την απαξίωση των αποθεµατικών διαχρονικά .

► Ενίσχυση του Δηµόσιου – Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήµατος µε αύξηση των πόρων για τα ασφαλιστικά ταµεία. Διασφάλιση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών και επέκτασή του στο Δηµόσιο. Καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, ενίσχυση και υποστήριξη του ΙΚΑ.

► Πραγματική αντιμετώπιση των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ και της ΑΝΕΡΓΙΑΣ. Επίδομα ανεργίας στο 80% και αύξηση του χρόνου χορήγησής του. Ανάπτυξη που θα ενισχύει την απασχόληση. Απόκρουση της εκποίησης των ΔΕΚΟ και των δραστηριοτήτων του Δημοσίου (ΟΑ – ΟΣΕ – Λιμάνια, Αεροδρόμια κλπ).

► Απόρριψη των οδηγιών της “Πράσινης βίβλου” και της ελαστικοποίησης της εργασίας. Ενίσχυση της πλήρους και σταθερής εργασίας, καθιέρωση του 35ωρου χωρίς µείωση αποδοχών.

► Ενίσχυση της δηµόσιας υγείας, εκπαίδευσης και πρόνοιας. Όχι στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του Α.Ε.Π.

► Μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, τερματισμό της ομηρίας των νέων, κατάργηση της μερικής και ανασφάλιστης εργασίας καθώς και της ψευτοαπασχόλησης, προσλήψεις αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ.

► Ουσιαστικά και δραστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, ίδρυση και λειτουργία φορέα επαγγελματικού κινδύνου.

► Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

► Προστασία και αναβάθµιση των δηµοσίων υπηρεσιών. Λειτουργική ανεξαρτησία και αξιοκρατική στελέχωση της δηµόσιας διοίκησης.

► Ανατροπή της άδικης φορολογικής πολιτικής, δίκαιο φορολογικό σύστημα, αύξηση του αφορολόγητου, τιµαριθµική αναπροσαρμογή φορολογικής κλίμακας και κλιμακίων, αντιστροφή της σχέσης άμεσων – έµµεσων φόρων. Αύξηση φορολογίας στο κεφάλαιο, στα μεγάλα εισοδήματα και στις offshore εταιρείες που αποτελούν το «προπύργιο» της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής.

► Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, ισχυροποίηση του θεσμού των ΣΣΕ και των Συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

► Αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου ώστε να εξασφαλισθεί ένα αξιοπρεπές και ανθρώπινο επίπεδο ευημερίας, δίκαιο για όλους τους πολίτες και όχι µόνο για τους έχοντες και κατέχοντες.

Τέλος, δηλώνουμε, την αποφασιστικότητα μας να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων γιατί αποτελούν για μας θέματα απολύτου προτεραιότητας και σπουδαιότητας και γιατί καθορίζουν καταλυτικά την κοινωνική ζωή και την προοπτική της χώρας μας.

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα