Το ΚΑΖΙΝΟ ΡΙΟ στο χορό των απολύσεων

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την βιομηχανία των απολύσεων που ακολουθεί η μια μετά την άλλη επιχείρηση, αδιακρίτως αν έχει ή όχι προβλήματα μόνο και μόνο για να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν την κερδοφορία τους.
Με πρόφαση και δικαιολογία την «διεθνή» χρηματοοικονομική κρίση, προχωρούν ακάθεκτα, ανεξέλεγκτα και προκλητικά στις πιο σκληρές αντεργατικές επιλογές των απολύσεων-διαθεσιμοτήτων – υποχρεωτικών αδειών. Τελευταίο τέτοιο κρούσμα είναι αυτό της εταιρείας «ΚΑΖΙΝΟ ΡΙΟ» που με πρόσχημα, τον «εξαρθολογισμό της εταιρείας», προαναγγείλει απολύσεις, άδειες, εκ περιτροπής εργασία, πάγωμα μισθών, επιδομάτων, ανατροπή της ΣΣΕ, κ.λπ.
Ας σημειωθεί ότι η εταιρεία απασχολεί 337 εργαζόμενους και προαναγγέλλει απολύσεις των εργαζομένων που έχουν πάνω από έξι (6) χρόνια υπηρεσίας, δηλαδή το 97% του προσωπικού!
Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την πολιτική της εταιρείας ΚΑΖΙΝΟ ΡΙΟ, η οποία την ώρα που επικαλείται «οικονομικά πρόβλημα», απαιτεί και λαμβάνει από την κυβέρνηση την άδεια λειτουργίας και του ΚΑΖΙΝΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ!
Καλούμε την κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία Απασχόλησης και Τουριστικής Ανάπτυξης να παρέμβουν άμεσα και να επιβάλουν στην πολυεθνική THEROS INTERNATIONAL GAMING ING που εκμεταλλεύεται το ΚΑΖΙΝΟ ΡΙΟ και της ανατέθηκε και το ΚΑΖΙΝΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ να ανακαλέσει το πακέτο των απολύσεων και να διατηρήσει ΟΛΕΣ τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων.
Σε διαφορετική περίπτωση η ΓΣΕΕ και οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις για να διασφαλίσουν τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά τους δικαιώματα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα