Συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 31/3/2009, συνάντηση του Προεδρείου της ΓΣΕΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκαν όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι όπως απολύσεις, ανεργία, λιτότητα, περικοπές ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Τονίστηκε ιδιαίτερα η προσπάθεια που γίνεται να μεταφερθούν στους εργαζόμενους και τη μισθωτή εργασία τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και της διεθνούς κρίσης με μέτρα και πολιτικές που πλήττουν βάναυσα την απασχόληση, την εργασία, τους μισθούς και τα εισοδήματα των απλών πολιτών και των οικονομικά ασθενέστερων.
Εκφράστηκε η σαφής θέση της Συνομοσπονδίας, ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι διαφωνούν ριζικά με την ασκούμενη οικονομική πολιτική και διεκδικούν τη βελτίωση και ενίσχυση των εισοδημάτων της απασχόλησης και των κοινωνικών τους δικαιωμάτων, λόγοι για τους οποίους οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν Γενική Απεργία την Πέμπτη 2 Απριλίου 2009.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμερίστηκε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων με τη χαρακτηριστική φράση: « Την κρίση δεν τη δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και είναι άδικο να την πληρώσουν αυτοί, την κρίση πρέπει να πληρώσουν οι υπεύθυνοι» .
Το Προεδρείο της ΓΣΕΕ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αυτή τη συνάντηση καθώς και για την κατανόηση που επέδειξε στα δίκαια αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα