Η ΓΣΕΕ πλευρό των εργαζομένων της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων Καβάλας

Η ΓΣΕΕ συμπαρατάσσεται και υποστηρίζει το αίτημα και την απαίτηση των εργαζομένων και των φορέων της κοινωνίας της Καβάλας για την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας.

Η Ελληνική Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας είναι η μοναδική ελληνική μονάδα στο είδος της και ταυτόχρονα είναι κερδοφόρα και σε αναπτυξιακή πορεία προς όφελος των εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας, της εθνικής και της αγροτικής οικονομίας.

Είναι απαράδεκτο και αδικαιολόγητο σε μια περίοδο που εξελίσσεται και υλοποιείται με επιτυχία το αναπτυξιακό πρόγραμμα εξυγίανσης του 2008 και σε μια περιοχή που η αποβιομηχάνιση και η ανεργία είναι στο «κόκκινο» να υπάρχουν μεθοδεύσεις, οι οποίες επαπειλούν τον παραγωγικό χαρακτήρα της εταιρείας.

Εξάλλου είναι πρόσφατη η κυβερνητική δέσμευση (όταν έκλεινε το εργοστάσιο Θεσ/νίκης) ότι το εργοστάσιο της Καβάλας (η μοναδική ελληνική μονάδα παραγωγής λιπασμάτων) θα αποτελούσε το μεγάλο και ισχυρό εργοστάσιο λιπασμάτων της χώρας, που θα λειτουργούσε χωρίς προβλήματα!

Απαιτούμε την άμεση και ρητή δέσμευση της Κυβέρνησης και των Τραπεζών – μετόχων – για την λειτουργία της μονάδας, την πλήρη απασχόληση ΟΛΩΝ των εργαζομένων και τον απόλυτο σεβασμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα