Προγράμματα Stage

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με stage και όσα αναφέρονται για τυχόν μονιμοποίηση τους, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

«Αν οποιοσδήποτε σκέφτεται ότι μπορούν τα προγράμματα STAGE αυτή η βαρβαρότητα, αυτή η κατάρα για την ελληνική κοινωνία να επιβραβευτεί με μονιμοποίηση τότε όλες οι διακηρύξεις για διαφάνεια και για αξιοκρατία, πάνε στο καλάθι των αχρήστων. Παραδιδόμαστε στο εμπόριο ελπίδας και στην κομματικοκρατία, τότε να καταργήσουμε και το ΑΣΕΠ».

«Αυτά τα προγράμματα έπρεπε να είναι μικρής χρονικής διάρκειας και να μην ανανεώνονται. Η Ε. Ένωση δεν έβαζε τα λεφτά της για να ανανεώνονται οι συμβάσεις και να φτάνουν τα 4 και 5 χρόνια».

«Δεν συμφωνώ με τη διατύπωση που αφήνει παραθυράκια, μια διατύπωση που θεωρεί ότι κάποιοι που πέρασαν από βουλευτικό γραφείο γιατί αυτές οι θέσεις δεν προκηρύχτηκαν και επιλεχθήκαν οι υποψήφιοι με χαρτάκια από τα υπουργικά γραφεία, ότι μπορούν να μονιμοποιηθούν. Αν αυτό επιβραβευθεί, τότε το κάθε ελληνόπουλο θα πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει διαφάνεια και αξιοκρατία. Οι ανάγκες των προσλήψεων πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με διαγωνισμό, με διακομματικό έλεγχο και καθαρές διαδικασίες, μέσω ΑΣΕΠ και όχι κάποιος να βρίσκει θέση και δουλειά με ρουσφετολογικό τρόπο».

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα