Συνεδρίαση Ολομέλειας ΓΣΕΕ

Συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 22/10/2009 και ώρα 11.00 πμ. η ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, στο Αμφιθέατρο της Συνομοσπονδίας (Πατησιών 69, 4ος όροφος) και συζήτησε τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Η ολομέλεια της διοίκησης συζήτησε για τα συσσωρεμένα προβλήματα των εργαζομένων (Ανεργία, Απολύσεις, Εργασιακές Σχέσεις, οικονομικά, ασφαλιστικά κ.α.) και τα οποία έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους.

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης συνεχίζουν να αυξάνουν τα βάρη και τις συνέπειες στην καθημερινότητα των εργαζομένων και της κοινωνίας για αυτό απαιτούνται άμεσα και γενναία πολιτικά μέτρα ανατροπής αυτής κατάστασης με ένα νέο μείγμα οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής που θα ενισχύει τους εργαζόμενους και θα δημιουργεί νέες και σταθερές θέσεις εργασίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα παλέψει η ΓΣΕΕ ενώ μετά την κατάθεση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού θα συνεδριάσει η Διοίκηση για να καθορίσει τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Συνομοσπονδίας.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα και τα τεράστια ελλείμματα των Ασφαλιστικών Ταμείων (για τα οποία ολοκληρώνεται η αναλογιστική μελέτη της ΓΣΕΕ με βάση την οποία θα υπάρξει αναλυτική τοποθέτηση) καθώς και το πρόβλημα που προέκυψε με τα προγράμματα εργασιακής εμπειρίας- πρακτικής άσκησης των σπουδαστών, των γνωστών stage.

Μετά από αναλυτική και διεξοδική συζήτηση επαναβεβαιώθηκε η θέση της Συνομοσπονδίας για ίση και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των νέων είτε απέκτησαν εργασιακή εμπειρία στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Ο θεσμός των stage πρέπει να καταργηθεί για το Δημόσιο τομέα και να περιοριστεί αυστηρά στον Ιδιωτικό τομέα με πλήρες αποδοχές και ασφάλιση των νέων σπουδαστών που αποκτούν εργασιακή εμπειρία.

Οι ανάγκες και οι προσλήψεις στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ και της ΔΕΚΟ πρέπει να καλύπτονται αποκλειστικά με δημόσιους, αξιοκρατικούς, αντικειμενικούς διαγωνισμούς που θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω ΑΣΕΠ.

Οι νέοι της χώρας μας έχουν ΟΛΟΙ ίδια και ίσα δικαιώματα για αυτό θα πρέπει να έχουν τις ίδιες δυνατότητες και ίδια αντιμετώπιση. Εξάλλου οι προυπάρχοντες εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Δημοσίου και των ΟΤΑ (Υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας, Οικονομικών κ.α., ΚΕΠ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΙΕ, Πυροσβεστική κ.α.) έχουν απόλυτη προτεραιότητα τακτοποίησης και μονιμοποίησης αφού έχουν 15χρονη και 20χρονη προϋπηρεσία που ωστόσο τα Π.Δ.164 & 180/2004 τους αγνόησαν συνεχίζοντας την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και τις απολύσεις.

Όσο αφορά το τακτικό εκλογικό συνέδριο και τη θεματολογία αποφασίστηκε η πραγματοποίηση του 34ου Τακτικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ τον Μάρτιο του 2010, ενώ τα θέματα ημερήσιας διάταξης θα καθοριστούν στην επόμενη Συνεδρίαση της ολομέλειας της Διοίκησης ΓΣΕΕ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 


Συν: Σας αποστέλλουμε την έγγραφη δήλωση των εκπροσώπων μας στο Δ.Σ. ΛΑΕΚ & τον ΟΑΕΔ.
ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ STAGE ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΙΣ 19/5/09
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ & ΕΡΓ. ΟΑΕΔ

Οι παρακάτω υπογράφοντες την παρούσα δήλωση, μέλη του ΔΣ του ΟΑΕΔ δηλώνουμε:

Παρά τις μέχρι σήμερα τοποθετήσεις μας στο ΔΣ για τον εξορθολογισμό των αναγκών και την ύπαρξη κριτηρίων στο ζήτημα των προσλήψεων stage, η Κυβέρνηση της ΝΔ δια της Υπουργού Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνης Πάλλη Πετραλιά και του διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Γιώργου Βερναδάκη συνεχίζουν απροκάλυπτα χωρίς προσδιορισμό των αναγκών και χωρίς τον καθορισμό αντικειμενικών κριτηρίων, την πολιτική ομηρία χιλιάδων νέων μέσα από τα προγράμματα εργασιακής εμπειρίας (stage).

Ζητάμε από το ΔΣ να σταματήσει αυτή τη πολιτική εμπαιγμού των νέων ανέργων και να ξεκινήσει ουσιαστικό διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς στη βάση των πραγματικών αναγκών με στοχευμένα τα πεδία εφαρμογής και με διαφανείς διαδικασίες μοριοδότησης και επιλογής των ενδιαφερομένων ανέργων. Στον καθορισμό νέων προγραμμάτων απόκτησης εμπειρίας με πλήρη ασφάλιση, με οριοθέτηση έναρξης και λήξης αυτών και με πιστοποίηση του χρόνου πραγματοποίησης τους.

Μέχρι να αλλάξει αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να μην ψηφίζουμε κανένα νέο πρόγραμμα stage , ούτε καμία ανανέωση των παλαιών προγραμμάτων.

Κοντοπάνος Μανώλης – Εκπρόσωπος ΓΣΕΕ
Γεωργακόπουλος Γιώργος- Εκπρόσωπος ΓΣΕΕ
Αντζινας Νικόλαος- Εκπρόσωπος ΓΣΕΒΕΕ
Κίτσιος Δημήτριος – Εκπρόσωπος Εργαζομένων ΟΑΕΔ. 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα