Παρέμβαση της ΓΣΕΕ στον Άρειο Πάγο για τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών

Πρόσθετη παρέμβαση στον ¶ρειο Πάγο υπέρ των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών θα ασκήσει η ΓΣΕΕ. 

Η Συνομοσπονδία θα παρέμβει με τους νομικούς της εκπροσώπους με στόχο να μη γίνει αποδεκτή η αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία συζητείται την Τρίτη 10 Ιουνίου και με την οποία διεκδικεί το Ελληνικό Δημόσιο την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο τάχθηκε υπέρ της επαναπρόσληψής τους. 

Για τη Συνομοσπονδία η καταγγελία των συμβάσεων των καθαριστριών είναι άκυρη, καθώς με βάση και το σκεπτικό της πρόσφατης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η διαθεσιμότητα μετά την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων αντίκειται στο δημόσιο συμφέρον και δεν εξυπηρετεί τον εξορθολογισμό της δομής των υπηρεσιών. 

Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ταμειακό και δημοσιονομικό όφελος όταν οι προϊστάμενοι των κατά τόπους οικονομικών υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας αναθέτουν τις εργασίες σε ιδιωτικά συνεργεία. 

Για τη ΓΣΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτο το γεγονός ότι η καταγγελία των συμβάσεων των καθαριστριών παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας και πάνω απ΄όλα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία. 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα