Επιδοτούνται στην Ελλάδα, εισάγουν χάλυβα από την Ιταλία

Την ώρα που οι χαλυβουργίες της χώρας επικαλούνται για την εργασιακή τους τακτική μεγάλη πτώση στις παραγγελίες, ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες αντί να στηρίζουν τον κλάδο εισάγουν μπετόβεργα από την Ιταλία. 

Ορισμένοι από τους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους τους οποίους γενικά ακριβοπληρώνουμε φτιάχνονται με εισαγόμενη ιταλική μπετόβεργα χωρίς πιστοποιητικά προδιαγραφών, όταν μάλιστα με Υπουργική Απόφαση απαγορεύεται η εισαγωγή, η κυκλοφορία και η χρήση χαλύβδων σκυροδέματος χωρίς αυτά τα πιστοποιητικά.

Την ίδια στιγμή, η μια μετά την άλλη, οι ελληνικές χαλυβουργίες καταθέτουν αιτήματα περί ομαδικών απολύσεων και υλοποιούν αντεργατικές πολιτικές σε βάρος του εναπομείναντος εργατικού δυναμικού στον κλάδο της ελληνικής χαλυβουργίας.

Είναι απαράδεκτο και τουλάχιστον προκλητικό συγκεκριμένες κατασκευαστικές εταιρίες επιδοτούμενες από το Ελληνικό δημόσιο, με στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους, ν΄ αγνοούν το νόμο και να οδηγούν με τις πράξεις τους παράλληλα στην ανεργία ακόμη περισσότερους χαλυβουργούς.

Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία να παρέμβουν άμεσα τόσο για την προστασία της ασφάλειας των κατασκευαστικών έργων όσο και για την τήρηση της νομιμότητας, η οποία στην παρούσα φάση συνδέεται άμεσα και με την ανεργία στον χαλυβουργικό κλάδο που αυξάνεται μέρα με την ημέρα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα