Μπαράζ απολύσεων στη Χαλυβουργική

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τις προκλητικές, καταχρηστικές και παράνομες αποφάσεις της εταιρίας ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε (συμφερόντων Αγγελόπουλου), η οποία προχώρησε σε 7 απολύσεις εργαζομένων.

Η καταχρηστική αυτή εργοδοτική ενέργεια έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα η Διοίκηση ισχυρίζεται δημοσίως περί «επένδυσης στο Ανθρώπινο κεφάλαιο με σεβασμό και αξιοπρέπεια…..».

Ήδη, εδώ και αρκετό καιρό, η Διοίκηση της εταιρίας επιχειρεί με εκβιαστικά διλλήματα να επιβάλλει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου (συγκαλυμμένες απολύσεις), εξαναγκάζοντας με τον τρόπο αυτό σε αποχώρηση αρκετούς συναδέλφους.

Η ΓΣΕΕ στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και το επιχειρησιακό τους σωματείο, ώστε ν’ αντιμετωπιστεί δυναμικά, νομικά και συνδικαλιστικά η επίθεση που εξαπολύει στους εργαζόμενους η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ.

Καλούμε τη Διοίκηση της εταιρίας και το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσουν άμεσα σε αποκατάσταση της νομιμότητας και στην επαναπρόσληψη ΟΛΩΝ των απολυμένων συναδέλφων.

Ο διάλογος με τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό τους σωματείο και η υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, αποτελούν τη μόνη οδό για την απάμβλυνση των εργασιακών διαφορών και την εμπέδωση κλίματος εργασιακής ειρήνης. Κάθε άλλη επιθετική ενέργεια μόνο προβλήματα και «σκοτούρες» μπορεί να επιφέρει στ’ «αφεντικά» της ιστορικής βιομηχανίας του Θριάσιου Πεδίου!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα