Μαζική Συμμετοχή στην 3ωρη Στάση Εργασίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 με μαζική συμμετοχή, η 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Κεντρικό αίτημα η απόκρουση των κοινωνικά άδικα οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης που οδηγούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι εργαζόμενοι μαζί με τα Συνδικάτα έδωσαν αγωνιστική απάντηση στη συνεχιζόμενη πολιτική περικοπών, εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να περιφρουρήσουν τις χρόνιες κοινωνικές κατακτήσεις τους, τις Σ.Σ. Εργασίας, τα Ασφαλιστικά και τα Εργασιακά τους Δικαιώματα.

Ο Αγώνας συνεχίζεται με την 24ωρη Γενική Απεργία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 15 Δεκεμβρίου 2010, ενάντια στις Νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλουν η Τρόικα, η Κυβέρνηση και οι οικονομικά ισχυροί.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου

Το επικυροποιημένο μνημόνιο και ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε για να το εφαρμόσει, είναι απαράδεκτα γιατί φορτώνουν νέα βάρη στις δυνάμεις της εργασίας και στους φτωχούς συνταξιούχους μας.

Διαμαρτυρόμαστε, καταγγέλλουμε, αγωνιζόμαστε:

Για να σταματήσει η βαριά επιβάρυνση αυτών των δυνάμεων. Απαιτούμε εδώ και τώρα να προστατευθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που προσπαθούν να τις δυναμιτίσουν. Να επανέλθει η 13η και η 14η σύνταξη με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Να ενισχυθούν οι χαμηλόμισθοι και βεβαίως ζήτημα μεγάλης προτεραιότητας να προστατέψουμε την απασχόληση και να ενισχυθούν οι άνεργοί μας οι οποίοι περνάνε το δικό τους Γολγοθά.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Στις 15 Δεκέμβρη, στη μεγάλη Γενική Απεργία καλώ όλους τους Έλληνες πολίτες να ενώσουν την κραυγή διαμαρτυρίας και αγώνα μαζί μας.

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα