Παράνομη και αντισυνταγματική η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Την ώρα που οι εργασιακές σχέσεις δέχονται σφοδρή επίθεση ,την ώρα που οι εργαζόμενοι βλέπουν τα δικαιώματα τους να συρρικνώνονται ,την ώρα που τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπαίνουν το ένα μετά το άλλο ο νομάρχης Αθηνών και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας, ανέλαβαν να δώσουν την χαριστική βολή στα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων και σε εκατοντάδες εμπόρους και αυτοαπασχολουμένους.

Η απόφαση τους για άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 12 Δεκέμβρη είναι παράνομη και αντισυνταγματική .Εξυπηρετεί μόνον τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών και στόχο έχει να αποτελέσει την βάση για επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές.

Η ΓΣΕΕ δεν θα επιτρέψει τα προβλήματα της κρίσης να αξιοποιηθούν για να επιβληθούν τα μακροχρόνια σχέδια των πολυεθνικών. Η Συνομοσπονδία συμπαρατάσσεται με την θέση της Ο.Ι.Υ.Ε και καλεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να μην υποκύψει στις σειρήνες των μεγάλο-καταστηματαρχών, να σεβαστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και το υπάρχον πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα