Η ΓΣΕΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις της Ο.Ι.Υ.Ε και των Εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημόσιων Σχολείων

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την συμπαράστασή και αλληλεγγύη της στον αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημόσιων Σχολείων. Δυστυχώς ο εργασιακός μεσαίωνας, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα των εργαζομένων καθαριστριών συνεχίζεται.

Η Υπουργός Παιδείας παρά τη δέσμευση της για επίλυση των αιτημάτων των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημόσιων Σχολείων επιχείρησε εν κρυπτώ την μετάταξη μονίμων και συμβασιούχων καθαριστριών στους ΟΤΑ.

Με τον τρόπο αυτό καθιστά αβέβαιη την μισθοδοσία των μονίμων εργαζομένων και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα των αντεργατικών συμβάσεων έργου των καθαριστριών.

Η ΓΣΕΕ υποστηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημόσιων Σχολείων στις 10/6/2010 αλλά και την απεργιακή τους συγκέντρωση η οποία έχει προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα στις 11:00 π.μ στο Υπουργείο Παιδείας.

Η Συνομοσπονδία καλεί την αρμόδια υπουργό να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη συμπεριφορά της, να ανακαλέσει άμεσα αυτή την απαράδεκτη απόφασή της και να υλοποιήσει την προεκλογική της δέσμευση για την επίλυση του προβλήματος των καθαριστριών των Δημόσιων Σχολείων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα