Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου στην εφημερίδα

Τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό γύρω από το μείζον ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης αδυνατεί να τα συλλάβει κάθε εχέφρον άνθρωπος, αρνείται να τ’ αποδεχτεί ο ασφαλισμένος, τα απορρίπτει οποιοσδήποτε έχει ελάχιστη γνώση για το ΣΥΣΤΗΜΑ κοινωνικής ασφάλισης.

Οι αντιρρήσεις μας στο αρχικό Ν/Σ του Υπ. Εργασίας ήταν δεδομένες. O αντίλογος με ουσιαστικά –και με επιστημονικά τεκμηριωμένα- επιχειρήματα, και οι απεργιακές μας δράσεις ανέδειξαν την κοινωνική δυναμική που αναπτύσσεται για το ασφαλιστικό.

Και ξαφνικά εμφανίστηκαν οι νέες απαιτήσεις της «Τρόικα». Για να ακριβολογούμε οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (η οποία συστηματικά κρύβεται πίσω από το «μπαμπούλα» του ΔΝΤ)

Τι απαιτούν;

  • Αντί σύνταξης οι ασφαλισμένοι (κυρίως νέες και μελλοντικές γενιές) να παίρνουν προνοιακό επίδομα.
  • Να κατατμηθεί αυτή η «σύνταξη» και το μεν ανταποδοτικό της τμήμα να μην αντιστοιχεί ούτε στις καταβληθείσες εισφορές, η δε βασική σύνταξη ακόμα κι αν εργαστείς 40 ή 50 χρόνια να το δικαιούσαι – υπό εισοδηματικούς όρους μάλιστα- μόνο στα 65 χρόνια (!).
  • Να καταργηθούν οι συντάξεις κοινωνικού χαρακτήρα (χηρείας, ανήλικων,κ.α.)

Και σ’ όλα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι επαχθέστατες, απαράδεκτες και αντικοινωνικές συμφωνίες οι οποίες αναφέρονται στο μνημόνιο.
Το επικοινωνιακό “ping-pong”, μεταξύ Υπουργείου Εργασίας και Ευρ. Επιτροπής δεν ενδιαφέρει τον κόσμο της εργασίας. Αντίθετα προκαλεί μεγαλύτερη σύγχυση, οργή και αγανάκτηση.

Ουδείς να διανοηθεί ότι μπορεί αυτός ο μακροχρόνιος «γολγοθάς» να νομοθετηθεί και να οδηγήσει στη «σταύρωση» των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Το ασφαλιστικό είναι κοινωνικά τόπος επίμαχος και υψηλού συμβολισμού.

  • Για την Ευρ.Επιτροπή αυτά που απαιτεί χρησιμεύουν ώστε να «δείξει» την Ελλάδα ως «πειραματόζωο» για τις επιδιώξεις της αναφορικά με το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ για τους εργαζόμενους στην Ευρώπη. Ήδη ετοιμάζει την πράσινη- πλην όμως στην ουσία της κατάμαυρη- «βίβλο» με οδηγίες για όλες τις χώρες
  • Για την Κυβέρνηση- αν ενδώσει στις απαιτήσεις τους- θ’ αποτελέσει κοινωνικό και πολιτικό «βατερλώ»

Ας το καταλάβουν όλοι.

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα