Απαράδεκτη η διεύρυνση της λιτότητας και στις επικουρικές συντάξεις

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων συνταξιούχων και εργαζομένων για τη νέα πρωτοφανή Κυβερνητική απόφαση παγώματος και μηδενικής αύξησης των επικουρικών συντάξεων.
Η “εισοδηματική πολιτική” του 2009 καταδικάζει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, σε μηδενική αύξηση κύριων και επικουρικών συντάξεων θεωρώντας ότι τα 1100 €/μηνιαία είναι προκλητικό εισόδημα υψηλόμισθου και μεγαλοεπιχειρηματία, που δεν δικαιούται αύξησης!
Η Κυβερνητική απόφαση εξαίρεσης των επικουρικών συντάξεων (οποιουδήποτε ποσού) και από αυτή την ελάχιστη εφ’ άπαξ ποσού ενίσχυση των συντάξεων (κάτω των 1100 €) αποτελεί πρόκληση, εμπαιγμό και ασέβεια προς τους 950.000 συνταξιούχους που δε θα πάρουν ούτε ένα (1) ευρώ αύξηση για το 2009, θεωρούμενοι ως υπεύθυνοι κατάρρευσης του προϋπολογισμού της χώρας και της παγκόσμιας κρίσης.
Η ΓΣΕΕ καλεί την Κυβέρνηση έστω και τώρα να αναθεωρήσει την εισοδηματική πολιτική λιτότητας και να προχωρήσει σε δίκαιη διανομή και αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου , φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο, τους Τραπεζίτες και τους επιχειρηματίες που προκάλεσαν την κρίση και οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν για αυτήν. Σε διαφορετική περίπτωση ο ενωμένος και αποφασιστικός αγώνας των συνταξιούχων και των εργαζομένων θα ανατρέψει αυτή την αντεργατική πολιτική.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα