Απαράδεκτες συνταγές ύφεσης και εξαθλίωσης

Οι νέες εκτιμήσεις και προβλέψεις της Κομισιόν για το δημοσιονομικό έλλειμμα, τα εισοδήματα, την απασχόληση και το Ασφαλιστικό είναι μια ακόμα συνταγή – εμμονή- εξαθλίωσης των εργαζομένων και των πολιτών, αλλά και βαθύτερης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.
Κάθε νεότερη εκτίμηση για τη χώρα μας γίνεται ακόμη χειρότερη και επώδυνη σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς, αν έχει τέλος ο «πάτος του βαρελιού» και οι επιθέσεις κατά των εργαζομένων.
Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί μουδιασμένη αυτή τη δυσμενέστατη εξέλιξη για την οποία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, παίρνοντας τα τελείως αντίθετα μέτρα απ’ αυτά που επιβάλλεται να πάρει (μερικά από τα οποία λαμβάνουν άλλες χώρες).
Όπως η αύξηση των εισοδημάτων – συντάξεων – δηλ. ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, η ενίσχυση της απασχόλησης και η απόκρουση των απολύσεων, η μείωση της φορολογίας (άμεσης και έμμεσης) των μισθωτών και η αύξηση της φορολογίας επί του κεφαλαίου, η μείωση του ΦΠΑ, η ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ο διπλασιασμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και κυρίως η πάταξη της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής.
Οι Νεοφιλελεύθεροι παρά τη χρεοκοπία των πολιτικών τους, δεν έβγαλαν κανένα συμπέρασμα και συνεχίζουν να επιμένουν σε ένα μοντέλο αδιέξοδο και καταστροφικό για την κοινωνία και την οικονομία.
Οι εργαζόμενοι που αρνούνται να πληρώσουν τα σπασμένα της οικονομικής πολιτικής και της κρίσης δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αντιδράσουν δυναμικά για να αποτρέψουν και να ανατρέψουν τις πολιτικές της δήθεν «σταθεροποίησης» της οικονομίας αλλά της πλήρους αποσταθεροποίησης της κοινωνίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 

Ετικέτες

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα